Ergenlik döneminde gençlerde görülebilecek özellikler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ergenlik döneminde gençlerde görülebilecek özellikler nelerdir?
  2. Erken ergenlik döneminde Genç'te ortaya çıkabilecek sorunlar nelerdir?
  3. Ergenlikte neler yaşanabilir?
  4. Ergenlikte ne gibi degisiklikler olur?
  5. Ergenlik döneminde görülen duygusal değişiklikler nelerdir?

Ergenlik döneminde gençlerde görülebilecek özellikler nelerdir?

Ergenlik dönemindeki erkek çocuklarda ise; boy uzar, kilo artar, kas gücü gelişir. Ağırlıklı olarak cinsel bölgede ve koltuk altlarında olmak üzere bedenin diğer bölgelerinde kıllanma olur, gırtlak gelişir, ses çatallaşır, çatlar ve kalınlaşır, omuzlar gelişir, sakal ve bıyıklar çıkmaya başlar.

Erken ergenlik döneminde Genç'te ortaya çıkabilecek sorunlar nelerdir?

Ergenliğin erken veya geç başlamasına bağlı boy kısalığı gelişebilmektedir. Ergenlik döneminde özellikle kızlarda kansızlık veya tiroid problemlerine daha sık rastlandığından halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, sinirlilik, hırçınlık, zayıflama gibi şikayetler görülebilmektedir.

Ergenlikte neler yaşanabilir?

Kızlarda memelerin büyümesi, yağ dağılımının değişmesi. Erkeklerde ses kalınlaşması, penisin ve testislerin büyümesi, vücuttaki kas kitlesinin artışı Genel olarak genital bölgelerde kıllanma. Ergenliğin sonuna doğru da kız çocuklarında adet kanaması ve erkek çocuklarında da boşalma eylemi başlar.

Ergenlikte ne gibi degisiklikler olur?

Ergenlik döneminde erkek çocuklarında meydana gelen fiziksel değişiklikler: Testislerin büyümesi, penis bölgesinde tüylenme ve peniste büyüme, gırtlakta yumru çıkması, ses tonunun kalınlaşması, bıyık ve sakal oluşumu, el ve ayak büyümesi, boy uzaması, deride yağlanma, sivilce, kasların gelişmesi, boşalma eyleminin ...

Ergenlik döneminde görülen duygusal değişiklikler nelerdir?

Ergenlik döneminde, kaygı bozuklukları, depresif bozukluklar, duygu durum bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, davranım bozuklukları, risk alma davranışı (risk içerikli cinsel davranış, ergen gebeliği vb.), madde kötüye kullanımı, yeme bozuklukları en sık gözlenen ...