Keşif anlamı ne demektir?

İçindekiler:

  1. Keşif anlamı ne demektir?
  2. Keşif kime denir?
  3. Keşif nedir ornek?
  4. Kesif ne demek wikipedia?
  5. Keşif yaptırmak ne demek?
  6. Keşif kararı ne demek?
  7. Keşif açılması nedir?
  8. Mahkeme keşif ne demek?
  9. Keşif görevi nedir?
  10. Keşif çeşitleri nelerdir?
  11. Mahkemede keşif ne demek?
  12. Keşif akını nedir?
  13. Keşif Tutanağı neler içerir?
  14. Keşif ne zaman talep edilir?
  15. Ilham keşif nedir?
  16. Dinen keşif nedir?
  17. Keşif ne için yapılır?
  18. Duruşmada keşif ne demek?
  19. Keşif Harekatı nedir?
  20. Keşif günü ne demek?

Keşif anlamı ne demektir?

ortaya çıkarma, meydana çıkarma, açma; gizli olan bir şey hakkında geniş bilgi edinme: keşif uçuşu . var olduğu daha önce bilinmeyen bir şeyin ortaya çıkarılması; bir şeyin olacağını önceden anlama, sezme, tahmin.

Keşif kime denir?

Daha önce kimsenin bilmediği bir şeyi bulmak ve isimlendirmek keşif olarak adlandırılır. Bunun dışında bir kişinin yeni bir bilgi edinmesine de keşif denir.

Keşif nedir ornek?

Daha önceden bilinmeyen, kimsenin bilmediği bir şeyin ortaya çıkması, özelliklerinin öğrenilmesine keşif denir. ... Amerika Kıtası'nın Kristof Kolomb tarafından keşfi örnek verilebilir. Amerika Kıtası'nda her ne kadar yaşayan kişiler olsa da Avrupa ve diğer kıtalar tarafından var olduğu bilinmiyordu.

Kesif ne demek wikipedia?

Keşif, bilinmeyen bir şeyi açığa çıkarma. Keşif, hukukta kanıt bulmaya yardımcı bir yöntem. Kâşif, keşif yapan kişi.

Keşif yaptırmak ne demek?

MADDE 288- (1) Hâkim, uyuşmazlık konusu hakkında bizzat duyu organları yardımıyla bulunduğu yerde veya mahkemede inceleme yaparak bilgi sahibi olmak amacıyla keşif yapılmasına karar verebilir. Keşif konusu, mahkemenin yargı çevresi dışında ise inceleme istinabe suretiyle yapılır. ...

Keşif kararı ne demek?

Adli davalarda hakim, davaya konu olayı veya yeri, bizzat görmek incelemek için olay yerine giderek incelemelerde bulunmasına adli keşif adı verilir. Adli keşif yapılırken hakim yanında gerektiği uzmanlıkta bilirkişilerde götürebilir.

Keşif açılması nedir?

Terim sözcük anlamıyla Arapça'da “açığa çıkarma, örtülü olanı açma, gizli olanı meydana çıkarma, perdenin açılması, sezme, tahmin etme” anlamlarına gelir. Sufi terminolojide ise daha çok sezgiye ya da ilham olunmaya ve görünmez âlemle irtibata ilişkin anlamlarda kullanılır.

Mahkeme keşif ne demek?

Adli davalarda hakim, davaya konu olayı veya yeri, bizzat görmek incelemek için olay yerine giderek incelemelerde bulunmasına adli keşif adı verilir. Adli keşif yapılırken hakim yanında gerektiği uzmanlıkta bilirkişilerde götürebilir.

Keşif görevi nedir?

Kuvvet keşfi Ateşle keşif, muhtemel düşman pozisyonlarına ateş etme eylemidir. Düşman kuvvetinin hareket ederek veya ateş açarak konumlarını ortaya çıkarmasına neden olur.

Keşif çeşitleri nelerdir?

Bunlar; ➢ Keşif (ön keşif ) : Yapı yapılmadan önce, yapının projeleri ( mimarî, statik, tesisat vb. ) projeleri üzerinden yapılan keşife I.keşif veya ön keşif denir. ➢ Keşif ( kesin keşif ) : Uygulaması yapılmış olan bütün imalatlar ölçülerek yapılan keşife II. keşif veya kesin keşif denir.

Mahkemede keşif ne demek?

Adli keşif nedir? (Keşfe çıkmak ) Adli davalarda hakim, davaya konu olayı veya yeri, bizzat görmek incelemek için olay yerine giderek incelemelerde bulunmasına adli keşif adı verilir.

Keşif akını nedir?

Gizli olan bir şey hakkında geniş bilgi edinme.

Keşif Tutanağı neler içerir?

Keşif tutanağında keşfi icra eden mahkemenin adı, dosya numarası, keşfin icra edildiği mahal ve keşfin saati, keşifte hazır bulunan hakimin adı, soyadı ve sicil numarası, katibin adı soyadı ve sicil numarası, mübaşirin adı ve soyadı, tarafların, bilirkişiler ve tanıkların kimlik bilgileri ve sıfatları ile nasıl ...

Keşif ne zaman talep edilir?

(1)Keşfin yeri, kapsamı ve zamanı mahkeme tarafından tespit edilir. Keşif, taraflar hazır iseler huzurlarında, aksi takdirde yokluklarında yapılır.

Ilham keşif nedir?

Keramet-ilham- rüya- keşif- rabıta gibi kavramlar tasavvufun belkemiğini oluşturur. ... Onlara göre rüya- keşif ve ilham yoluyla elde edilen bilgi dolaylı değil doğrudan bilgidir ve kesindir. Doğrudan bilgi edinmek Allah ile kurulan irtibatın sürekliliği anlamına gelmektedir.

Dinen keşif nedir?

Sözlükte "perdeyi ve örtüyü kaldırmak, kapalı olan bir şeyi açığa çıkarmak, var olan fakat niteliği bilinmeyen şey hakkında bilgi edinmek" gibi anlamlara gelen keşf kelimesi (Kāmus Tercümesi, III, 720) Kur'an'da türevleriyle birlikte "sıkıntıyı kaldırmak ve çaresizliği sona erdirmek" mânasında kullanılır (Râgıb el- ...

Keşif ne için yapılır?

MADDE 288- (1) Hâkim, uyuşmazlık konusu hakkında bizzat duyu organları yardımıyla bulunduğu yerde veya mahkemede inceleme yaparak bilgi sahibi olmak amacıyla keşif yapılmasına karar verebilir. Hâkim gerektiğinde bilirkişi yardımına başvurur.

Duruşmada keşif ne demek?

Adli davalarda hakim, davaya konu olayı veya yeri, bizzat görmek incelemek için olay yerine giderek incelemelerde bulunmasına adli keşif adı verilir. Adli keşif yapılırken hakim yanında gerektiği uzmanlıkta bilirkişilerde götürebilir.

Keşif Harekatı nedir?

Keşif, askerî harekâtta bir bölgede doğal özellikler ve düşman varlığı hakkında bilgi ve askerî istihbarat edinme harekâtıdır. ... Donanmalar da ayrıca casus gemisi ile hidrografik araştırmalar ve istihbarat toplama işlemlerini de yaparlar.

Keşif günü ne demek?

Mahkeme keşif günü ne demek? Mahkemece duruşma sırasında keşifin günü ve saati tespit edilir. Bu gün ve saat mahkeme keşif günü olarak UYAP kayıtlarında yer alır.