Tebligat adresi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Tebligat adresi nasıl alınır?
  2. Tebligat adresi değişikliği nasıl yapılır?
  3. Yasal tebligat adresi nedir?
  4. Tebligat belgesi ne demek?
  5. PTT e-tebligat adresi nasıl alınır?
  6. Elektronik tebligat nereden alınır?
  7. Tebligat adresi yoksa ne olur?
  8. Şirketlere tebligat hangi adrese yapılır?
  9. Elektronik yolla tebligat kimlere zorunlu?
  10. Tebligat hangi adrese yapılır?
  11. Eve neden tebligat gelir?
  12. Ihtarlı tebligat nedir?
  13. UETS kimler almak zorunda?
  14. E-tebligat içeriğini nasıl görebilirim?
  15. E-tebligat nasıl aktif edilir?
  16. Tebligat Kanunu 35 madde nasıl uygulanır?
  17. Tebligat Kanunu 10 madde nasıl uygulanır?
  18. Tüzel kişilere tebligat nasıl yapılır?
  19. Mernis adresi olmayan borçluya tebligat nasıl yapılır?

Tebligat adresi nasıl alınır?

PTT Merkezlerinden Başvuru ; Gerçek kişiler ve tebligatın elektronik yolla yapılması zorunluluğu bulunmayan tüzel kişiler, elektronik tebligat adresi almak için PTT'ye başvurabilir.

Tebligat adresi değişikliği nasıl yapılır?

Tebliğ memuru, muhatabın yeni adresini tespit etmişse tebliğ evrakının yeni adrese tebliğ edilmesi gerekmektedir. Yeni adres tebliğ mazbatasındaki mahsus yerine ve tebliğ evrakındaki adresin bulunduğu tarafa yazılır. Yeni adres tebliğ memurunun tevzi bölgesi dahilinde bulunuyorsa tebligat o adrese yapılmalıdır.

Yasal tebligat adresi nedir?

Tebligat, tebliğ yapılacak şahsa bilinen en son adresinde yapılır. Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması hâlinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi, bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır.

Tebligat belgesi ne demek?

Resmi bir işlem hakkında bilgilendirme niteliği taşıyan belgelere tebligat denir. Tebligatlar mahkeme, adliye, Cumhuriyet Savcılığı ve icra daireleri gibi kurumlar tarafından gönderilir. Birçok konu hakkında tebligat gönderilir. Tebligatın üzerinde nereden ve neden gönderildiği hakkında bilgi verilir.

PTT e-tebligat adresi nasıl alınır?

Kayıtlı Elektronik Posta sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz (gerçek kişiler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişileri) başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkez Müdürlüğünden hesaplarını alabilirler.

Elektronik tebligat nereden alınır?

​ ​Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) Web Arayüz Bileşenine www.etebligat.gov.tr veya ptt.etebligat.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Tebligat adresi yoksa ne olur?

Tebligat Kanunu m.21: “Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya ...

Şirketlere tebligat hangi adrese yapılır?

10.1. Tebligat Kanunu m. 10 uyarınca, tebligat, tebliğ yapılacak şahsa bilinen en son adresinde yapılır. Kanun, tebligatın kime yapılacağını belirlerken “şahıs” tabirini esas almıştır.

Elektronik yolla tebligat kimlere zorunlu?

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi ise 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 7/a maddesi ile düzenlenmiş ve ağırlıklı olarak kamu görevine yönelik gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurumları ve kanunla kurulmuş özel hukuk tüzel kişileri elektronik tebligat sistemine geçmek zorunda bırakılmıştır.

Tebligat hangi adrese yapılır?

KARAR: 7201 Sayılı Tebligat Kanunu'nun bilinen adrese tebligatı düzenleyen 10. maddesinin 1. fıkrasına göre; tebligat muhatabın bilinen en son adresinde yapılır. 6099 Sayılı Yasanın 3. maddesi ile eklenen aynı maddenin 2. fıkrasına göre ise, bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya ...

Eve neden tebligat gelir?

Yargı kuruluşları ya da idari kurumlar tarafından herhangi bir işe bağlı olarak taraflara gönderilen tebligat, ilgili kişinin kayıtlı olan son adresine bir zarf ile birlikte gönderilir. Tebligatın yapılacağı ilgili muhatabın bilinememesi ya da bulunamadığı durumlarda ilanen tebliğ yapılmaktadır.

Ihtarlı tebligat nedir?

Tebliğin konusu ile hangi merci tarafından çıkarıldığı bilgilerinin yer aldığı ve otuz gün içinde başvurulmadığı takdirde tebliğin yapılmış sayılacağı ihtarını içeren bildirim, muhataba o ülkenin mevzuatının izin verdiği yöntemle gönderilir.

UETS kimler almak zorunda?

Kayıtlı elektronik posta sistemine ilişkin düzenlemelerde kullanıma ilişkin herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. ... Bu hüküm gereği, tebligat göndermeye yetkili mercilerin ve sermaye şirketlerinin(anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin) KEP hesap sahibi olması zorunludur.

E-tebligat içeriğini nasıl görebilirim?

​Kayıtlı Elektronik Posta Konuyla ilgili bilgiye http://etebligat.ptt.gov.tr/ adresinden erişilebilir.

E-tebligat nasıl aktif edilir?

1. E-imza ile giriş yaparak aktivasyon işlemi yapılabilir veya 2. PTT şubelerine giderek UETS hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Hesabın aktif hale getirilebilmesi için Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) Web Arayüz Bileşenine portal.etebligat.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Tebligat Kanunu 35 madde nasıl uygulanır?

Madde 35 – Kendisine veya adresine kanunun gösterdiği usullere göre tebliğ yapılmış olan kimse, adresini değiştirirse, yenisini hemen tebliği yaptırmış olan kaza merciine bildirmeye mecburdur. Bu takdirde bundan sonraki tebliğler bildirilen yeni adrese yapılır.

Tebligat Kanunu 10 madde nasıl uygulanır?

Tebligat Kanunu'nun 10. maddesine eklenen ikinci fıkrasında, gerçek kişilere yapılacak tebligatla ilgili olarak iki aşamalı bir yol benimsenmiştir. Muhatabın adresi, takip alacaklısı tarafından bildirilecek ve normal tebligat çıkarılacaktır.

Tüzel kişilere tebligat nasıl yapılır?

Tebligat öncelikle tüzel kişinin yetkili temsilcisine yapılmalıdır. Eğer Tebligat Kanununun 13. maddesinde zikredilen sebeplerden dolayı bu kişiye tebliğ yapılamıyorsa, Yetkili temsilciden sonra gelen ve esasen bu işle görevlendirilmiş olan memur veya müstahdeme tebliğ yapılacaktır.

Mernis adresi olmayan borçluya tebligat nasıl yapılır?

Adres kayıt sisteminde (Mernis) adresi bulunanlara, bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması halinde; tebligat, adres kayıt sistemindeki (Mernis) adresine, Teb. K. m.21/2 ye göre yapılır. Muhatabın, Mernis adresi yoksa; Teb. K. m.35/1-2 ye göre tebligat yapılır.