Aşılamadan sonra kanama olması normal mi?

İçindekiler:

  1. Aşılamadan sonra kanama olması normal mi?
  2. Hamileliğin kaçıncı haftasında kanama olur?
  3. Dollenme nasıl hissedilir?
  4. Aşılama nasıl tutar?
  5. Sperm ve yumurtanın birleşmesi ne kadar sürer?

Aşılamadan sonra kanama olması normal mi?

Aşılama yönteminin uygulandıktan sonra kanamanın olmaması gerekir. Çünkü aşılama işlemi sonrasında kanamanın gerçekleşmesi için herhangi bir sebep yoktur. Ancak aşılama işlemi uygulanan kimi kadınlarda uygulama esnasında rahim ağzı bölgesinde oldukça az lekelenme olarak tabir edeceğimiz şekilde kanama oluşabilir.

Hamileliğin kaçıncı haftasında kanama olur?

Çoğu durumda en mükemmel yer damarlanmanın en iyi olduğu rahim arka duvarının üst kısımlarıdır. İmplantasyon ("yerleşme") gerçekleştiğinde bazı anne adayları lekelenme tarzında bir kanama görürler. Buna implantasyon kanaması adı verilir ve döllenmeden sonraki 3-7. günler arasında ortaya çıkar.

Dollenme nasıl hissedilir?

Kadınların çoğunda, yumurtlamanın gerçekleştiği süreçte alt batında ağrı ve kramplar olabilir. Döllenen yumurta rahime doğru yol alırken çok hissedebilen kadınlarda kramplar yaşanmasına neden olabilir. Her kadında hissedilir diyemeyiz ama ağrı eşiği düşük kadınlarda his daha fazla olabilir.

Aşılama nasıl tutar?

Aşılama, erkeğin sperm hücrelerinin alınarak kadının rahminin içine bırakılmasıdır. Aşılama işlemi esnasında, erkekten alınan spermler gelişmiş enjektör iğneler yardımı ile rahim içine bırakılır. Bu işlem sonucunda yüksek ihtimalle döllenme sağlanır.

Sperm ve yumurtanın birleşmesi ne kadar sürer?

Spermler rahim ağzındaki kanallar içinde mukusun en optimal olduğu yumurtlama döneminde 1-3 gün yaşar, rahim ağzı spermler için 72 saate kadar depo görevi görür. Sperm vajinaya boşaldıktan sonra rahim ağzı, rahim ve tüplere doğru kendi hareketleri ile dakikada 2.7 mm ilerler. Tüplere 65-70 dakikada ulaşır.