Havuçlu keke tarçın konur mu?

İçindekiler:

  1. Havuçlu keke tarçın konur mu?
  2. Havuclu tarcınlı kek nasıl yapılır?
  3. Kek için yoğurt mu süt mü?
  4. Keke yoğurt olur mu?
  5. Havuçlu Tarçınlı Kek kaç derecede pişer?
  6. Keke ne kadar tarçın konur?
  7. Kekin içine ne kadar süt konur?

Havuçlu keke tarçın konur mu?

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın! ... Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.

Havuclu tarcınlı kek nasıl yapılır?

Unu, karbonatı, limon suyunu ve vanilini harca eleyerek ekleyin, ardından mikserle çırpın. Karışıma rendeleyip fazla suyunu aldığınız havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin. Kek kalıbınızın tabanını yağlayın. Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin.

Kek için yoğurt mu süt mü?

Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.

Keke yoğurt olur mu?

İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar.

Havuçlu Tarçınlı Kek kaç derecede pişer?

Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafının bir altında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Pişen keke kürdan batırıp kontrol edilir.Kürdana kek yapıştığında bir müddet daha pişirmelisiniz. Piştikten sonra fırını açmadan 5-10 dakika kekin soğuması beklenir.

Keke ne kadar tarçın konur?

Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
  1. 3 yumurta.
  2. 1/2 (yarım) su bardağı süt.
  3. 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  4. 1 tatlı kaşığı tarçın.
  5. 1 paket kabartma tozu.
  6. 1 paket vanilya.
  7. 3 veya 3,5 su bardağı un.
  8. 1,5 su bardağı toz şeker.

Kekin içine ne kadar süt konur?

Malzemelerden öncelikle yumurta ve şekeri hamur kabınızda çırpın. Çırpma işlemini karışım köpürüp beyazlayana kadar devam ettirin. Bu işlemi yaparken elektrikli çırpıcı kullanabilirsiniz. Daha sonra sıvı yağ ve dilerseniz 1 su bardağı süt ya da yoğurt ekleyin ve çırpmaya devam edin.