Takograf nedir nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Takograf nedir nasıl kullanılır?
  2. Takograf ne kadar saklanır?
  3. Dijital takograf ne zamana kadar Uzatildi?
  4. Tek şoför 24 saatlik bir periyotta kaç saat çalışabilir?
  5. Bir şoför günde kaç saat araç kullanabilir?
  6. Devamlı araç kullanma süresi sonunda verilen mola en az ne kadar olmalıdır?
  7. Ağır vasıta sürücüsü günde en fazla kaç saat araç sürebilir?
  8. Dijital takograf cihazı nedir?
  9. Dijital takograf araç indirme yap ne demek?
  10. Iyi bir makam şoförü nasıl olmalı?
  11. Yeni başlayan stajyer sürücü yasasının amacı nedir?
  12. Sürücüye ne denir?
  13. Şoförlere ne denir?
  14. Inat ne anlama gelir?

Takograf nedir nasıl kullanılır?

Takograf, sürücülerin trafik denetimlerinde ayrıntılı olarak kontrol edilebilmeleri için, aracın hızını, aracın kullanım sürelerini, sürücünün dinlenme süreleri gibi bilgileri, aracı kullanan sürücünün kimlik bilgileriyle birlikte hafızasında saklayan, istenildiğinde takografın göstergesinden ya da mini yazıcısından, ...

Takograf ne kadar saklanır?

“Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Araçlarda Kullanılan Takograf Cihazları Hakkında Yönetmeliğin” 9. maddesi ve AETR sözleşmesi gereğince, dijital takograf cihazlarının verilerinin ise 1 yıl saklanması gerekmektedir.

Dijital takograf ne zamana kadar Uzatildi?

Buna göre, yurt içinde taşımacılık yapan ve takograf kullanması gereken 2008 ve sonrası model araçlardaki analog veya elektronik takograf cihazlarının dijital takograf ile değiştirilmesi zorunluluğu 1 Ekim'e kadar uzatıldı.

Tek şoför 24 saatlik bir periyotta kaç saat çalışabilir?

24 saatlik periyot içinde bir sürücü en az 11 saat araç dışında dinlenmek zorundadır. Bu süre, biri en az 8 saat kesintisiz olacak en fazla 3 ayrı süreye bölünebilir.

Bir şoför günde kaç saat araç kullanabilir?

Bir sürücü 24 saatlik zaman dilimi içerisinde en fazla 9 saat araç kullanabilir. Bu süre haftada 2 defaya mahsus olmak üzere 10 saate çıkabilir. Haftalık toplam sürüş süresi 56 saatten fazla olamaz. 2 haftalık süre ise en fazla 90 saat olabilir.

Devamlı araç kullanma süresi sonunda verilen mola en az ne kadar olmalıdır?

Bu şoförler sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süresi sonunda, eğer istirahata çekilmiyor ise en az 45 dakika mola almaları mecburidir. Bu molalar sürekli 4,5 saatlik araç kullanma süreleri içerisinde en az 15 dakikalık molalar şeklinde de kullanılabilir. Bu molalar süresince şoförler başka bir işle meşgul olamazlar.

Ağır vasıta sürücüsü günde en fazla kaç saat araç sürebilir?

Günlük Araç Kullanma Süresi : Günde en fazla 9 saat araç kullanılabilir. Bu süre bir hafta içinde 2 defa 10 saate çıkarılabilir. Bu durumda, haftada toplam sürüş süreniz her ne olursa olsun 56 saatten fazla olamaz.

Dijital takograf cihazı nedir?

Dijital takograf cihazı karayolu üzerinde yolcu ve eşya taşımacılığı yapan ticari araçlarda kullanılan bir denetim ve kontrol cihazıdır. Takograf cihazının temel amacı sürücülerin sürüş sürelerini ve görevlerini kayıt altında tutabilmektir.

Dijital takograf araç indirme yap ne demek?

Dijital takograf; karayolunda yolcu ya da eşya taşımacılığı yapan ticari araçlar için kullanılması zorunlu bir kontrol cihazıdır. ... Satko size dijital takograf verilerinizi uzaktan takip edebilme, indirme imkânı sağlar.

Iyi bir makam şoförü nasıl olmalı?

*Görünümüne dikkat etmeli, her zaman temiz ve bakımlı olmalıdır. Davranışları nazik, konuşması düzgün ve akıcı olmalı, protokol kurallarını bilmelidir. Makam şoförleri birçok farklı ortamda bulunurlar.

Yeni başlayan stajyer sürücü yasasının amacı nedir?

Stajyer ehliyet, stajyer sürücülerin ehliyetlerine verilen isimdir. Stajyer ehliyet uygulamasında sürücü adayının 2 sene boyunca 75 ceza puanına ulaşmaması isteniyor. ... Bu nedenle yeni uygulama kapsamında, stajyer ehliyet sahiplerinin trafik kurallarını çok iyi bilmesi ve bu kuralara uyması daha da önem kazanıyor.

Sürücüye ne denir?

Sürücü: Karayolunda, motorlu veya motorsuz bir aracı veya taşıtı sevk ve idare eden kişidir.

Şoförlere ne denir?

Karayolları üzerinde herhangi bir motorlu taşıt kullanan kişiye şoför denir. Kendisine veya bir başkasına ait taşıtı, başkası adına özel bir amaç için kullanan kişiye ise özel şoför denir.

Inat ne anlama gelir?

Sözlükte "uzaklaşmak, topluluktan ayrı durmak, yoldan çıkmak, haktan sapmak" gibi anlamlara gelen inâd ve aynı kökten muânede, birer ahlâk kavramı olarak genellikle "kişinin bir görüş, inanç ve davranışı doğru olduğunu bilmesine rağmen reddetmesi, aykırı davranmakta direnmesi" şeklinde açıklanmaktadır.