Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?
  2. Davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  3. UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?
  4. UYAP adıma açılmış dava var mı?
  5. Dava dosyalarına nasıl ulaşılır?
  6. Mahkeme çıkan kararı nasıl öğrenilir?
  7. E-devlet mahkeme sonucu nasıl öğrenilir?
  8. UYAP üzerinden dava takibi nasıl yapılır?
  9. UYAP'ta ne görülür?
  10. Uyaptan neler öğrenebilirim?
  11. Uyaptan neden mesaj gelir?
  12. Bir mahkeme kararına nasıl ulaşılır?
  13. Mahkeme dava dosyası nasıl takip edilir?
  14. Karara çıkmış dosya ne zaman kapanır?
  15. Tutuklama kararı nereden öğrenilir?
  16. Mahkemenin gerekçeli kararını nasıl öğrenebilirim?
  17. Dava takibi nasıl yapılır?
  18. Dosyanın kapanması ne demek?
  19. UYAP Vatandaş Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişemez?
  20. Uyapı kimler kullanabilir?

Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

Davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Dava Sonucu Nereden Öğrenilir? e-Devlet sistemi üzerinden ve ilgili adliyedeki mahkeme kalemine giderek dava sonucunuzu öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca davanız sonuçlandıktan sonra dava sonucu adresinize tebligat olarak gönderilecektir.

UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

UYAP adıma açılmış dava var mı?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Dava dosyalarına nasıl ulaşılır?

Sistemine “https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp” adresinden giriş yapabilirler. E-Devlet şifresi, mobil imza ya da Elektronik İmza ile sisteme giriş yapılabiliyor. e-Devlet şifresi ile giriş yapanlar UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebiliyor.

Mahkeme çıkan kararı nasıl öğrenilir?

Bu kapsamda karar çıkmış dosya sorgulama da dahil olmak üzere pek çok adli sürecin takip edilebilmesi adına kullanılabilecek temel yöntemler şu şekildedir:
  1. Avukatlık ve hukuk bürolarından yardım alınması
  2. E-Devlet siteminin kullanılması
  3. Yargıtay resmi internet sitesi aracılığıyla sorgulama.
Daha fazla öğe...•Hicri 10 Muhar. 1443

E-devlet mahkeme sonucu nasıl öğrenilir?

Bunun için https://vatandas.uyap.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Mahkemeler ve davalar ile ilgili gerekli dosyaların incelemeleri bu şekilde yapılabilmektedir. Önceden sadece UYAP üzerinden mahkeme kararı sonucu sorgulaması yapılabiliyorken günümüzde UYAP ile e-devlet sistemi bir iş birliği içerisindedir.

UYAP üzerinden dava takibi nasıl yapılır?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.

UYAP'ta ne görülür?

UYAP Avukat Bilgi Sistemi (Avukat Portalı) sayesinde, avukatlar bürolarından internet üzerinden sistemdeki vekâleti bulunan dava dosyalarını inceleyebilmekte, bu dosyalardan suret alabilmekte; elektronik imza ve mobil imza ile sistemdeki dava dosyalarına evrak katabilmekte, yeni dava dosyası açabilmekte, ilamlı/ilamsız ...

Uyaptan neler öğrenebilirim?

Bu çerçevede UYAP ile entegrasyon sağlanan Adli Sicil Bilgi Sistemi'nden sabıka kayıtları, MERNİS'ten nüfus kayıtları ve Adres Kayıt Sistemi'nden adres kayıtları, POLNET'ten ehliyet kayıtları, Merkez Bankasından döviz kurları, TAKBİS'ten tapu ve kadastro kayıtları yargı birimlerince otomatik olarak anında ...

Uyaptan neden mesaj gelir?

Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin (UYAP) mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemi'yle avukatlar ve vatandaşlar dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgileri adliyeye gitmeden cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla öğrenebilmektedir.

Bir mahkeme kararına nasıl ulaşılır?

Sorusuna çözüm arayanlar için takip edilmesi gereken yollar şu şekildedir:
  1. Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
  2. UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
  3. www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması
Hicri 10 Muhar. 1443

Mahkeme dava dosyası nasıl takip edilir?

Erişim sağladıkları dosyaların evraklarını da elektronik ortamda görebilmektedirler. Bu işlemlerin tümü https://vatandas.uyap.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresiyle girilerek yapılabilmektedir.

Karara çıkmış dosya ne zaman kapanır?

Karara Çıkmış Dosya Kaç Günde Sonuçlanır? Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.

Tutuklama kararı nereden öğrenilir?

Yakalama Kararı veya Emri Nasıl Öğrenilir? Mahkemede süren bir yargılama söz konusu ise, kişi hakkında yakalama kararı bulunup bulunmadığı, ilgili mahkeme dosyasının incelenmesiyle anlaşılabilir. Hakkında yakalama emri olanlar, mahkeme dosyasını avukatları aracılığıyla her zaman inceleyebilirler.

Mahkemenin gerekçeli kararını nasıl öğrenebilirim?

4 Gerekçeli Karar Nasıl Öğrenilir?...Sorusuna çözüm arayanlar için takip edilmesi gereken yollar şu şekildedir:
  1. Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
  2. UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
  3. www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması
Hicri 10 Muhar. 1443

Dava takibi nasıl yapılır?

MAHKEME DAVA DOSYA SORGULAMA https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz.

Dosyanın kapanması ne demek?

Dosya durumu açık demek; dosyanızın inceleme aşamasında olduğunu ve henüz karara bağlanmadığı ifade eder. Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür. Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir.

UYAP Vatandaş Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişemez?

NOT: Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.

Uyapı kimler kullanabilir?

UYAP'a Kimler Girebilir? Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) Adalet Bakanlığı'na hizmet vermektedir. Adalet Bakanlığı çalışanları, avukatlar, vatandaşlar, davacılar, davalılar, vatandaşlar, kısacası Adalet ile ilgili işlem yapması gereken herkes UYAP'ı rahatlıkla kullanabilir.