Araç muayenesi 1 ay geçerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Araç muayenesi 1 ay geçerse ne olur?
  2. Muayene gecikme cezası nasıl hesaplanır?
  3. Muayene tarihi geçince ne olur?
  4. TÜVTÜRK muayene affı ne zamana kadar?
  5. Araç muayenesi geçtikten sonra kaç gün?
  6. Araç muayeneden geçmezse kaç gün süresi var?
  7. Araba muayeneden geçmezse ne olur?
  8. 50 cc motor muayene var mı?
  9. Tüvtürk muayene ücreti kredi kartı ile ödeniyor mu?
  10. Araç muayenesi bitiş tarihinden sonra kaç gün?
  11. Araç muayene cezası af var mı?

Araç muayenesi 1 ay geçerse ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Muayene gecikme cezası nasıl hesaplanır?

Muayene süresi geçen araçlardan muayene geçerlilik tarihinden itibaren gecikme bedeli alınmakta olduğunu önemle hatırlatmak isteriz. Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5'i olup, bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılmaktadır.

Muayene tarihi geçince ne olur?

Muayene süresi geçen araçlardan her ay için muayene ücretinin %5'i oranında gecikme cezası alınır. Ayrıca muayene süresinin bir gün dahi geciktirilmesi durumunda %5 gecikme cezası uygulanır. TÜVTÜRK tarafından tahsil edilen gecikme tutarları ise Gelir İdaresi Başkanlığına aktarılır.

TÜVTÜRK muayene affı ne zamana kadar?

31 Aralık 2021'e kadar geçerli yeni düzenlemenin tüm araç tipleri için geçerli olduğunu açıklayan TÜVTÜRK, gecikme süreleri için de bir sınır olmadığını duyurdu. Buna göre, düzenlemeden muayenesi 1 ay geciken araçlar gibi 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabiliyor.

Araç muayenesi geçtikten sonra kaç gün?

Muayene tekrarı süresi ne zamana kadar geçerlidir? Muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemedikleri takdirde kendilerine 1 aylık süre tanınmaktadır. Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir.

Araç muayeneden geçmezse kaç gün süresi var?

Muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemedikleri takdirde kendilerine 1 aylık süre tanınmaktadır. Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir.

Araba muayeneden geçmezse ne olur?

Aracınızın ağır kusurlu olarak muayeneden geçememesi durumunda size bilgi verilecek ve aracın değişmesi ya da onarılması gereken parçasının düzeltilmesi ve kontrol için tekrar geri getirilmesi istenecektir. Geri getirilme süresi ise 1 ay içerisinde olacaktır.

50 cc motor muayene var mı?

- Bu işlemler esnasında satın aldığınız 50 cc motosikleti üzerinize alabilmek için notere gitmeniz gerekiyor. ... Daha sonra da 2 yılda bir muayene gerektiren motosiklet çeşitleri arasında yer almaktadır.

Tüvtürk muayene ücreti kredi kartı ile ödeniyor mu?

Çağrı Merkezi'nden, araç muayene randevusu alırken ödememi telefondan kart bilgilerimi paylaşarak yapabilir miyim? Ödemelerin tamamı istasyonlarımızda yapılmaktadır. Çağrı Merkezi'nden ön ödeme yapılmamaktadır. Ödemelerinizi nakit, kredi kartı veya banka kartı ile istasyonlarımızda yapabilirsiniz.

Araç muayenesi bitiş tarihinden sonra kaç gün?

Muayene tekrarı süresi ne zamana kadar geçerlidir? Muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemedikleri takdirde kendilerine 1 aylık süre tanınmaktadır. Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir.

Araç muayene cezası af var mı?

Aracına zamanında muayene yaptırmayanlar aylık yüzde 5, yıllık yüzde 60 faizden kurtulacak. Trafik cezalarını da kapsayan af yasasına araç muayene cezaları da eklendi. Esnaf, hekim, avukat gibi meslek mensuplarının aidat borçları da af kapsamına alındı.