Fırında karnabahar kızartması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Fırında karnabahar kızartması nasıl yapılır?
  2. Karnı bahar yemeği nasıl yapılır?
  3. Karnabahar hangi mevsimde olur?
  4. Karnabahar hangi ayda yetişir?

Fırında karnabahar kızartması nasıl yapılır?

Karnabaharlarımızı hazırladığımız un karışımına buluyoruz borcama diziyoruz. Fırınımız ısındığında ısısını 180 dereceye düşürüyoruz. Karnabaharları fırına koyup 30 dakika kadar pişiriyoruz. Üzeri kızardığında fırından çıkarıp 3 – 4 dakika dinlendiriyoruz.

Karnı bahar yemeği nasıl yapılır?

Karnabahar haşlama yaparken karnabaharı tencereye koyduktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave edip orta ateşte yaklaşık 10 dakika haşlayabilirsiniz. Fakat düdüklü tencerede haşlayacaksanız bu süre 5 dakikaya inmelidir. Tabii bu sürelerin yeterli olması için sebzenizi iri parçalara ayırmanız gerektiğini unutmayın.

Karnabahar hangi mevsimde olur?

Sonbaharda yetişen sebzeler: Aynı zamanda sonbaharda yetişen birçok farklı sebze bulunmaktadır. Patlıcan, kereviz, pırasa, domates, karnabahar, ıspanak, havuç ve lahanadır. Kış mevsiminde yetişen meyveler: Kış ayları geldiği zaman birçok farklı meyve pazarlardaki yerlerine alır.

Karnabahar hangi ayda yetişir?

Ekim zamanı bölgelere, çeşitlere ve hasat zamanına bağlı olarak değişiklik gösterir. Genel olarak tohum ekimi Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında yastıklara sıraya veya serpme olarak yapılır. İlimiz için uygun tohum ekim zamanı Mayıs ayı, fide dikim zamanı ise Haziran ayının son haftasıdır.