Mini orkide kaç günde sulanır?

İçindekiler:

  1. Mini orkide kaç günde sulanır?
  2. Orkide hangi cepheyi sever?
  3. Orkide vitamini nasıl kullanılır?
  4. Orkide çiçeklerini dökülünce tekrar açar mı?
  5. Çiçekleri dökülen orkide ne zaman budanır?
  6. Orkide çiçeği solar mı?
  7. Orkidenin kuruyan çiçek sapı ne zaman kesilir?
  8. Orkide dalı ne zaman kesilir?

Mini orkide kaç günde sulanır?

Bu nedenle mevsimine uygun olarak, kış aylarında 7-10, yaz aylarında ise 4-6 günde bir her bitki için 1 - 2 yemek kaşığı miktarı su vermen yeterli olacaktır.

Orkide hangi cepheyi sever?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Doğu cepheye bakan yerlerde daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephede de büyüyebilirler ancak bir perde ile korunmaları sağlıklı olur.

Orkide vitamini nasıl kullanılır?

Kullanım Biçimi: Bitkilerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol ve canlı yapraklara sahip olması için, her sulamada 1 litre sulama suyuna 1 kapak Çiçek coşturan katarak, bitkilerinizi sulayınız.

Orkide çiçeklerini dökülünce tekrar açar mı?

Tohumdan ekilen orkidelerin çiçek vermesi bazen 5 yıla kadar sürebiliyor. Fakat orkidenizi çiçek açmış bir şekilde aldı iseniz dökülme evresinden sonra tekrar çiçek vermesi çok olasıdır.

Çiçekleri dökülen orkide ne zaman budanır?

Eylül ve kasım ayı, orkide budama işlemi için uygundur. Gövdeye zarar vermeden kuru yaprakların çıkarılması gereklidir.

Orkide çiçeği solar mı?

Orkidelerin yaprakları ve dalları sararsa da, kökleri sararmadığı sürece her zaman açabilir. Unutmayın düzenli bakılan, aşırı sıcak ve güneş ışığına maruz bırakılmayan orkideler yaprak dökmez veya sararma yapmaz.

Orkidenin kuruyan çiçek sapı ne zaman kesilir?

Yeniden çiçeklendirme için çiçeklenme döneminin sonunda çiçek sapı yeşilken yaklaşık olarak çiçek sapının ortasından veya aşağıdan yukarı çiçek gözleri sayıldığında 3. gözün 2-3 cm üstünden çiçek sapı kesilmelidir. Çiçek sapı kahverengileşmiş ve tamamen kurumuşsa çiçek gövdesine yakın yerden kesip çıkarılmalıdır.

Orkide dalı ne zaman kesilir?

Orkideler genellikle ölü kısımların çıkarılması, şekil verilme ve yeniden çiçeklendirme amacıyla budanır. Orkideleri sık budamaya gerek yoktur. Budama işlemi eylül kasım ayları arasında yapılmalıdır.