Findeks Gecikmedeki borç ne zaman silinir?

İçindekiler:

  1. Findeks Gecikmedeki borç ne zaman silinir?
  2. Findeks raporu nedir nereden alınır?
  3. E devletten risk Raporu nasıl alınır?
  4. Findeks raporu nasil yukselir?

Findeks Gecikmedeki borç ne zaman silinir?

BANKA SİCİLİ NASIL SİLİNİR? Eğer borcunuzu 90 gün boyunca ödemedi iseniz ve yasal takip sürecine girdiyseniz artık kara listeye girmiş olursunuz ve bunun geri dönüşü maalesef yok. Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından tutulan sicil kaydınızın silinmesi için borcunuzu ödedikten sonra 5 sene geçmesi gerekir.

Findeks raporu nedir nereden alınır?

KKB yani Kredi Kayıt Bürosu tarafından sunulan bir hizmettir. Online olarak Findeks sitesinden kredi notu, risk raporu, danışman temini yapılabilir. Belirli bir ücret karşılığında tüm bu hizmetler sunulur. Türkiye'de aktif olarak hizmet veren 9 farklı bankanın ortak kararı ve veritabanı ile kurulmuştur.

E devletten risk Raporu nasıl alınır?

e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Arama kısmın “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” yazarak ilgili hizmete giriş yapın. Karşınıza gelen ekrandan ihtiyacınıza uygun olarak “Kredi Limit ve Borç Bilgileri” veya “Çek Bilgileri” raporlarından birini tercih edin.

Findeks raporu nasil yukselir?

Kredi notu yükseltme yöntemlerinden en önemlisi bankalara olan tüm borçlarınızı zamanında ödemektir. Kredi kartı ödemelerinizi zamanında yaparsanız, kredi notunuzu kolay bir şekilde yükseltebilirsiniz. Kredi kartlarınızın sadece asgari borcunu değil tüm borcunu ödeyin.