Izdivaç anlamı ne demektir?

İçindekiler:

  1. Izdivaç anlamı ne demektir?
  2. Izdivaç ne demek dini?
  3. Sentez nedir ne demek?
  4. Izdiham Kelime anlamı ne demek?
  5. Zevc i izdivaç ne demek?
  6. Muvakkate ne demek?
  7. Aksetti nedir?
  8. Coğrafyada sentez ne demek?
  9. Analiz ve sentez ne demek?
  10. Istirham etmek ne anlama gelir?
  11. Istihdam imkanı ne demek?
  12. Izdivacınıza talibim ne demek?
  13. Arapça müteharrik ne demek?
  14. Muteallik ne demek Osmanlıca?
  15. Aksetmek mi Aksetmek mi?
  16. Aksettirmek ne demek TDK?
  17. Beşeri coğrafya konuları nelerdir?
  18. Sentezlemek anlamı nedir?
  19. Sentez dusunce nedir?
  20. Analiz ve sentez nedir mühendislik?

Izdivaç anlamı ne demektir?

Izdivaç ne anlama gelmektedir? (Hayvan için) Çift olma, çiftleşme. (Herhangi bir şey için mecazi olarak) Bağ, birliktelik.

Izdivaç ne demek dini?

1. Evlenme, teehhül, tezevvüç: Bir garplı ile, bir İtalyan'la izdivaç etmek, hayâtını birleştirmek ona pek tabiî görünmüş (Ömer Seyfeddin). Belki de bu yeni beylik bu izdivaçla, o zaman Anadolu'da ve Sûriye taraflarında çok yaygın olan fütüvvet teşkîlâtıyle birleşiyordu (Ahmet H.

Sentez nedir ne demek?

Sentez Türkçede ne demektir? 1 . Element veya başka maddeleri bir araya getirerek yapay olarak bileşik cisimler oluşturma, bireşim.

Izdiham Kelime anlamı ne demek?

(ﺍﺯﺩﺣﺎﻡ) i. (Ar. zaḥm – zaḥmet “sıkıştırmak”tan izdiḥām) Kalabalık halkın bir yere fazla üşüşmesi, yığılma: Köyün memerr-i âm olan caddesinde bir izdiham peydâ oldu (Ahmet Râsim).

Zevc i izdivaç ne demek?

Peki ya “izdivaç” ne demek? Arapça'dan gelen bu kelimenin içince “zevç” ve “zevce” kelimeleri var. ... İlki erkek eş, yani koca; ikincisi de kadın eş yani kaba tabiriyle “karı” kelimesini karşılıyor. Zevç ve zevceyi bir kutlamayla birleştirmek, işte o da “izdivaç”!

Muvakkate ne demek?

(ﻣﻮﻗّﺖ) sıf. (Ar. tevḳіt “vakti belirlemek”ten muvaḳḳat) Belirli bir zamâna mahsus olan, az süren, sürekli ve devamlı olmayan, geçici: Bizimkilerin cesâreti, beliğ bir kumandanın nutk-ı âteşîni ile alevlenmiş muvakkat bir şerâre değildir (Cenap Şahâbeddin).

Aksetti nedir?

1. (Ses ve ışık için) Bir cisme çarpıp geri dönmek, (ses) yankılanmak, (ışık) yansımak, in'ikâs etmek: Türkler geliyor çığlığı aksetmede dağ dağ (Orhan S. Orhon). 2. (-e) (Bir şey) Düz ve parlak bir yüzeyde aynen görünmek, yansımak: Nihâyet eğildin gönlün oldu da / Seyrettin akseden çehreni suda (Necmeddin H.

Coğrafyada sentez ne demek?

Coğrafya alanında sentez, bir araya getirmek ve birleştirmek anlamında kullanılmakta olan bir kelimedir. Aynı zamanda coğrafyada bulunan sentez ilkesi ile bulguların toplanması amaçlanır.

Analiz ve sentez ne demek?

Dursun YILDIZ Türk Dil Kurumu sözlüğünde sözcük anlamı olarak Analiz; Çözümleme ,Sentez ise “Yalından karmaşık olana, zorunludan olasıya, genel yasadan bireysel duruma, nedenden etkiye, öncülden varılan sonuca giden düşünme biçimi, bireşim” olarak yer almaktadır.

Istirham etmek ne anlama gelir?

TDK'ya göre istirham etmek, rica etmek anlamındadır. Kişiler istirham etmeyi rica etmek anlamında kullanabiliyor.

Istihdam imkanı ne demek?

İstihdam, ülkedeki mevcut iş gücünün ekonomik faaliyetler içerisinde sürekli biçimde çalıştırılmasıdır. İstihdam kavramı bir ekonomide belli bir dönemde mevcut üretim ögelerinin var olan teknolojik düzeye göre hangi oranda kullanıldığını ifade eder.

Izdivacınıza talibim ne demek?

Dest-i izdivacınıza talibim Genelde erkekler tarafından yapıldığında kız tarafının ayaklarını yerden kesen olaydır. Her zaman erkekten beklenen tekliftir ki yapmalıdır da. O heyecan kaç kere yaşanır hayatta. Bu teklife seyrekte olsa hayır cevabı da verilir.

Arapça müteharrik ne demek?

Müteharrik kelimesi Türkçe'de "hareket eden, hareket halinde olan, mobil" anlamına gelir. Arapça ḥrk kökünden gelen mutaḥarrik متحرّك z "hareket eden, hareket halinde olan, mobil" sözcüğünden alıntıdır.

Muteallik ne demek Osmanlıca?

müteallik / متعلق / مُتَعَلِّقْ Alâkalı. Bir yere bağlı, bir şeye mensub.

Aksetmek mi Aksetmek mi?

AKSETMEK – AKSEYLEMEK 1. (Ses ve ışık için) Bir cisme çarpıp geri dönmek, (ses) yankılanmak, (ışık) yansımak, in'ikâs etmek: Türkler geliyor çığlığı aksetmede dağ dağ (Orhan S. Orhon).

Aksettirmek ne demek TDK?

2. Işığı yansıtmak. 3. Haberi, durumu ulaştırmak, yaymak, duyurmak. aksettirmek, 11 karakter ile yazılır.

Beşeri coğrafya konuları nelerdir?

Beşeri coğrafya da fiziki coğrafya gibi kendi içinde kollara ayrılmıştır. Nüfus coğrafyası, ziraat coğrafyası, yerleşme coğrafyası, siyasi coğrafya, ulaşım coğrafyası, ticaret coğrafyası, turizm coğrafyası, sanayi coğrafyası gibi.

Sentezlemek anlamı nedir?

Sentez kelimesi kimya biliminde maddeleri veya elementleri bir araya getirerek farklı bileşikler oluşturma anlamına gelmektedir. ... Bu kelimenin felsefedeki kullanımı ise yalından karmaşık olana, zorunludan olası ya, genelden özele düşünme biçimi ve bireşim şeklinde olmaktadır.

Sentez dusunce nedir?

Sentez : (Felsefede) Yalından karmaşık olana, külliden cüziye, zorunludan olasıya, ilkeden onun uygulanmasına, genel yasadan bireysel duruma, nedenden etkiye, öncülden varılan sonuca giden düşünme biçimi, bireşim.

Analiz ve sentez nedir mühendislik?

Analiz varolan sistemlerle ilgilenirken sentez ya da geliştirilecek sistemle ilgilenir. Mühendislik hem sentez, hem de analizi kullanır.Bu prosedür tüm mühendisliklerde kullanılır.