Delta servise nasıl gönderilir?

İçindekiler:

  1. Delta servise nasıl gönderilir?
  2. Delta servis ne kadar sürer?
  3. Viomi hangi garanti?
  4. Evofone garanti nedir?
  5. 20 is günü doldu ne yapmalıyım?
  6. Servise giden ürün kaç günde gelir?
  7. Arıza Bildirim Formu nedir?
  8. Genpa Teknik Servis hangi cihazlara bakıyor?
  9. Xiaomi Türkiye garantisi hangi firma?
  10. Xiaomi garanti kaç yıl?
  11. Garanti Sorgulama mi?
  12. 20 iş gününe cumartesi dahil mi?
  13. Garanti kapsamında ürüne servis ücreti alınır mı?
  14. Tamir süresi kaç gün?
  15. Servis Tamir süresi ne zaman başlar?
  16. Teknik Servis Arıza formu nedir?
  17. Genpa Teknik Servis hangi kargo ile çalışıyor?
  18. Genpa Genel Müdürü kim?
  19. Telefonum Xiaomi Türkiye garantili mi?

Delta servise nasıl gönderilir?

Arızalı olan telefonunuzu isterseniz satın almış olduğunuz bayi aracılığıyla ya da bizzat servisimize anlaşmalı olduğumuz kargo firmaları ile ücretsiz olarak yollayabilirsiniz. Cihazınızı satın aldığınız noktaya teslim ederken teslim tutanağı doldurmayı ve kopyasını saklamayı unutmayınız.

Delta servis ne kadar sürer?

Ortalama 3 iş günü servis süresi bulunan Delta servis için hızlı hizmet de oldukça önemli bir konudur.

Viomi hangi garanti?

Ürün 2 yıl garantilidir. Bu cevap faydalı mı? Viomi markası Xiaomi nin alt markasıdır. Bu nedenle asıl garanti Xiaomi tarafından verilmektedir.

Evofone garanti nedir?

Garanti, satın alma tarihinden itibaren ana ünite için iki (2) yıl, çıkarılabilir pil ve şarj cihazı için on iki (12) ay ve çıkarılamayan pil için iki (2) yıl boyunca geçerlidir. ... Xiaomi, Ürünün kesintisiz veya hatasız bir şekilde çalışacağını garanti etmez.

20 is günü doldu ne yapmalıyım?

20 işgününü kapsayan süre içinde yetkili servis tarafından tamir edilemeyen, tamir edilmesine karşın garanti süresi içerisinde tekrar bozulan veya tamir edilmesinin mümkün olmadığı bildirilen ürünler için de tüketiciler, şunları talep edebiliyor: Malın bedelinin iadesinin istenmesi, ayıp/ bozuk kısım oranında malın ...

Servise giden ürün kaç günde gelir?

Tüketicinin arıza bildirimini; telefon, faks, e-posta, iadeli taahhütlü mektup veya benzeri bir yolla yapması mümkün olacak. Bir ürünün arızasının 15 iş gününde giderilmemesi halinde, ürün tamir edilinceye kadar muadil bir ürünün tüketiciye verilmesine yönelik süre de 15 iş gününden 10 iş gününe indirildi.

Arıza Bildirim Formu nedir?

Arıza Bildirim Formu Teknik Servis ve Bilgi İşlem tarafından tespit edilen arızalı ekipmanı bu formları doldurup arızalarının giderilmesi için, ilgili birim sorumlusuna teslim edilen formlardır.

Genpa Teknik Servis hangi cihazlara bakıyor?

iPhone, iPad, Air pods, Apple Watch, Turkcell T Serisi, Turkcell Kopilot, Alcatel, Genpa ithalatı olan Tukcell ZTE Vınn, Meizu, Xiaomi, Cellular line, Infinix ve Realme ürünlerinin yetkili servis hizmetleri; 15 yıllık bilgi birikimine sahip "Çağrı Merkezi Departmanından da yoğun destek alınarak toplam müşteri ...

Xiaomi Türkiye garantisi hangi firma?

Xiaomi Türkiye yetkili servis telefonları Xiaomi'nin Türkiye'de distribütörü Evofone firması. Yetkili servisi ise Genpa, Evofone ve OUNO . Çoğunlukla Genpa üzerinden onarım yapıldığını belirtelim.

Xiaomi garanti kaç yıl?

Garanti, satın alma tarihinden itibaren ana ünite (cep telefonu) ve yanında gelen aksesuarlar (şarj kablosu ve şarj aleti) için iki (2) yıl boyunca geçerlidir. Yukarıdaki maddeye bakılmaksızın Xiaomi, yürürlükteki yasaların öngördüğü asgari yasal garanti süresini hariç tutmaz, sınırlamaz veya askıya almaz.

Garanti Sorgulama mi?

https://www.mi.com/global/verify#/en/tab/imei adresine giriş yapmanız halinde sorgulama yapabileceğiniz ekrana ulaşabilirsiniz. Bu ekranda IMEI ya da SN kodunu ihtiyacımız olacaktır. Bu kodlar ise cihazınızı aldığınızda kutu içerisinde bulunan etiketler üzerinde yazmaktadır.

20 iş gününe cumartesi dahil mi?

Devlet memurları, kamu kurum ve kuruluşları, bankalar için sadece hafta içi günler (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri) iş günü sayılır. Hafta sonu (Cumartesi ve Pazar) günleri ise iş günü sayılmaz.

Garanti kapsamında ürüne servis ücreti alınır mı?

Yukarıda bahsedilen hükümlerden de anlaşılacağı üzere, tüketicinin seçimlik haklarından ücretsiz onarım hakkını seçmesi durumunda, malın firmaya ya da yetkili servis istasyonuna ulaştırılması ve geri gönderilmesi ilgili olarak tüketiciden nakliye, posta, kargo veya benzeri herhangi bir ulaşım gideri ve başka herhangi ...

Tamir süresi kaç gün?

3- Tamir süresi ne kadar? Yetkili teknik servisler kendilerine verilen malın tamirini azami tamir süresinde tamamlamak zorunda. Bu süre de kanunda 20 işgünü olarak belirlenmiş.

Servis Tamir süresi ne zaman başlar?

Bu süre, garanti süresi içerisinde mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar.

Teknik Servis Arıza formu nedir?

Teknik Servis Arıza Formu teknik servis hizmeti sunan ticari işletme, firma veya şahısların servis hizmeti sırasında yapılan işlemleri kayıt altına aldıkları forma verilen isimdir.

Genpa Teknik Servis hangi kargo ile çalışıyor?

Genpa'dan satın aldığınız tüm ürünler Türkiye'nin en büyük lojistik şirketlerinden biri olan Yurtiçi Kargo ile dağıtılmaktadır. Tüm ürünlerin teslimatı hem Genpa.com, hem de Yurtiçi Kargo şirketlerinin garantisi altındadır.

Genpa Genel Müdürü kim?

Yönetim kurulu başkanı Zeynel Abidin Erdem'dir.

Telefonum Xiaomi Türkiye garantili mi?

Özel bandrol üzerinde “Xiaomi Türkiye Garantili EVOFONE” yazısı bulunuyor. Ayrıca cihazı açtığınızda aynı çıkartmaya sahip bir garanti belgesi ve GENPA logolu bir diğer teknik servis bilgilendirme notu çıkıyor. Tüm bunlar cihazınızın Türkiye garantili resmi ürünler olduğunu gösteriyor.