Allah ile iletişim kurmaya ne denir?

İçindekiler:

  1. Allah ile iletişim kurmaya ne denir?
  2. Allah ile irtibata geçerken nelere dikkat etmeliyiz?
  3. Allah ile insan arasındaki ilişkinin dayandığı temel ilkeler nelerdir?
  4. Sevginin tarifi nedir?
  5. Bir insanı sevmek günah mı?

Allah ile iletişim kurmaya ne denir?

Cevap: İbadet, Allah ile iletişim kurmak demektir. Her kişinin bu iletişimi ömrü boyunca sürdürmesi gerekir. Peygamber dönemindeki insanlar da öyle sanıldığı gibi tamamen boş kişiler değillerdi.

Allah ile irtibata geçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Biz bu münafıkların arasına girmemek adına her zaman her zaman kalpten ibadet etmeli kalpten dua etmeli ve kalbimizden zikir çekmeliyiz şüphesiz ki Allah doğru yolda olanları sever. Ayrıca biz Kur'an-ı Kerim okurkende Allah'la iletişime geçeriz. Allah'a her zaman sığınmalı ve kalpten inanarak İletişime geçmeliyiz.

Allah ile insan arasındaki ilişkinin dayandığı temel ilkeler nelerdir?

Allah (c.c.) ile insan arasındaki ilişkinin dayandığı temel ilkeler şu şekilde olacaktır; İbadetler, Dualar, Zekat, hac, namaz kılmak, oruç tutmak, sadaka vermek, ana-babaya yardım etmek, mezar ziyaretlerinde bulunmak vb.

Sevginin tarifi nedir?

Özetlersek, sevgiyi bir yaşantı, somut bir yaşamsal süreç olarak değil de, soyut bir kavram olarak gören bu tanımlamalara göre sevgi, bir kişiye ya da bir şeye karşı duyulan ilgi, bağlılık, içtenlikli yakınlık duygusu, derin sevecenlik; o kişinin ya da şeyin iyiliğini isteme, ona içten bağlanmadır.

Bir insanı sevmek günah mı?

Aşık olmak günah değil, aşık olmak için bakmak günahtır. Bunu engellemezseniz seversiniz ve helaliniz olmayan o kişiye yakınlaşmak istersiniz ki, İslam'da bunun adı zinadır!