Bebeklerde hırıltılı öksürüğe ne iyi geliyor?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde hırıltılı öksürüğe ne iyi geliyor?
  2. Hırıltılı öksürük için ne yapılmalı?
  3. 2 yasindaki bebek Oksurugu ne ne iyi gelir?
  4. 3 aylık bebeklerde öksürük nasıl geçer?
  5. Akciğerdeki balgam nasıl temizlenir?

Bebeklerde hırıltılı öksürüğe ne iyi geliyor?

Bebeklerde öksürüğe iyi gelen şeyler şunlardır.
  • Karabiber ve pekmezi karıştırarak bebeğe içirilir. ...
  • Pekmez tereyağı ile karıştırıldığında da öksürüğe iyi gelir. ...
  • Bitki çayları içerisinde karanfil, tarçın ve elma kabuğu, limon ve ıhlamur yaprağı karışımını 12 ayı geçen bebeklerde kullanabilirsiniz.
Hicri 30 Zilkade 1442

Hırıltılı öksürük için ne yapılmalı?

Sıcak bitki çayları içmek de boğazı yatıştırır. Bal, boğaz bölgesini kaplayarak tahrişi azaltır ve öksürüğün yatışmasına yardımcı olur. Sıcak bir duş, burundaki sekresyonları incelterek öksürüğün hafiflemesine katkı sağlar. Sıcak duş hem soğuk algınlığı hem de alerjilerden kaynaklanan öksürükte etkili olabilir.

2 yasindaki bebek Oksurugu ne ne iyi gelir?

Özellikle 1 yaşından büyük bebeklerde ılık yarım bardak suyun içine bal eklenip bir kaç damla limon damlatılmalıdır. Bunu içen bebeklerde öksürük de yavaş yavaş geçer.

3 aylık bebeklerde öksürük nasıl geçer?

Bol bol su içmesini sağlayın. Eğer bebeğiniz hala anne sütü ile besleniyorsa sık sık emzirin. Süt ve su gibi sıvı maddeler boğazı yumuşatarak bebeklerde kuru öksürük nöbetlerini azaltır. Burun spreyi kullanarak bebeğinizin burun kanallarını nemlendirmek, öksürüğün şiddetini azaltabilir.

Akciğerdeki balgam nasıl temizlenir?

Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.