Orkide bakımı evde nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Orkide bakımı evde nasıl olur?
  2. Orkide Cogaltilir mi?
  3. Dali kurumuş orkide nasıl canlandırılır?
  4. Orkide suda kaç günde Köklenir?
  5. Orkidenin Keiki vermesi için ne yapmalıyız?
  6. Orkide kuruyan dal kesilir mi?
  7. Orkidenin sararan dalı kesilir mi?
  8. Orkide çiçeklerini döktükten sonra ne yapmalı?
  9. Orkide sıcak mı sever soğuk mu?
  10. Orkide koku nasil Cogaltilir?
  11. Orkidenin dal vermesi için ne yapmalı?
  12. Orkidede keiki nasıl çıkar?
  13. Orkide nasıl bir ortamı sever?

Orkide bakımı evde nasıl olur?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır. Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir.

Orkide Cogaltilir mi?

Orkide çoğaltma için birkaç yöntem denenebilir. En çok kullanılan 3 yöntem ise çelikle, keiki ile ve ayırma yöntemi ile çoğaltmadır. Çelikle çoğaltma tekniği, üretilecek bitkiden alınan ve çelik adı verilen bir gövde, kök veya yaprak parçası ile yeni bir bitki oluşturma tekniğidir.

Dali kurumuş orkide nasıl canlandırılır?

Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin. Sprey şişenin ağzını kapatıp çalkalayarak tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.

Orkide suda kaç günde Köklenir?

Su kültüründe 20 günde orkide köklendirme.

Orkidenin Keiki vermesi için ne yapmalıyız?

Keiki macunu kullanarak da yapay olarak orkidenin keiki vermesi teşvik edilebilir. Keiki macunu büyüme hormonu içerir ve direkt olarak bitkinin çiçek sapındaki gözlere sürülür. Keiki yeterince büyüdüğünde anne bitkiden ayrılabilir ve böylece orkide çoğaltma yapılabilir.

Orkide kuruyan dal kesilir mi?

Orkideler genellikle ölü kısımların çıkarılması, şekil verilme ve yeniden çiçeklendirme amacıyla budanır. Budama işlemi eylül kasım ayları arasında yapılmalıdır. ... Budama da kurumuş ve sararmış yapraklarla kuru çiçek sapları gövdeye yakın yerden kesilip çıkarılmalı gövdeye zarar vermemeye özen gösterilmelidir.

Orkidenin sararan dalı kesilir mi?

Öncelikle sararan orkide yapraklarını hemen kesip atmayın. Belki zamanla kendi düşer ve siz de bitkiye zarar vermemiş olursunuz. Ya da sararma geri döndürülebilir bir durumdadır. Bu sebeple sararan orkide yaprağını ellemeyin.

Orkide çiçeklerini döktükten sonra ne yapmalı?

Çiçeklerini döken orkideyi kaloriferlere yakın yerleştirmemeye özen gösterin. Aydınlık bir yere koyup, hafta bir kere klorsuz düzenli su vermeye devam edin. Ortalama 20 gün-1 ay içerisinde orkideniz yeni filiz vererek açmaya elverişli hale gelecektir.

Orkide sıcak mı sever soğuk mu?

Eğer kış mevsiminde orkide satın alıyorsanız, eve getirene kadar soğuk havada çok iyi muhafaza etmelisiniz. ... Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler.

Orkide koku nasil Cogaltilir?

Yeterince gelişmiş bir orkidenin çiçek açması durduktan sonra nazikçe kabından alın, eski kabuk ve ölü kökleri steril bir jilet veya makasla kesin, ardından kökleri ikiye ayırın. Sonra orkideyi iki ayrı kaba yerleştirip, tekrar çiçeklenmeye neden olacak koşulları sağlayacak evinizin bir odasına koyun.

Orkidenin dal vermesi için ne yapmalı?

Orkidenin yeni dal vermesi için su çok önemli Yeşillerse su vermeyin – gümüşi görünene kadar bekleyin. Suyun tencerenin dibinden dışarı akmasına izin verin – bitkinin suda durmasına izin vermeyin. Orkideler parlak ancak dolaylı ışığı sever – çok fazla doğrudan güneş ışığı yaprakları kavurur.

Orkidede keiki nasıl çıkar?

Kökün hemen altındaki daldan keiki düz uçlu kesici ya da makas yardımıyla kesilir. Kesilen uçların kuruması için en az iki gün dikmeden nemli bir sargı bezi üstünde ve havadar bir ortamda bekletebilirsiniz. Daha sonra uygun saksı ve toprak ile dikimi gerçekleştirilir. Orkide bakımı nasıl yapılır?

Orkide nasıl bir ortamı sever?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Doğu cepheye bakan yerlerde daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephede de büyüyebilirler ancak bir perde ile korunmaları sağlıklı olur.