Orkideye nasıl bakılır evde?

İçindekiler:

  1. Orkideye nasıl bakılır evde?
  2. Orkide evde nerede durmalı?
  3. Orkidenin çiçek vermesi için ne yapmalı?
  4. Orkide kışın nasıl bakılır?
  5. Çiçek sepetinden gelen Orkideye nasıl bakılır?
  6. Orkide çiçeği neyi sever?
  7. Orkide evin hangi köşesinde durmalı?
  8. Orkide Ne kadar sıklıkla sulanır?
  9. Küsen orkide nasıl canlandırılır?
  10. Orkide Vitamini nasıl yapılır?
  11. Orkide kışın nerede durmalı?
  12. Orkideler ne kadar soğuğa dayanır?
  13. Kurumakta olan orkide nasıl kurtarılır?
  14. Klima Orkideye zarar verir mi?
  15. Orkide çiçeği neden kurur?
  16. Orkide Sulaması nasıl yapılır?
  17. Orkide nasıl bir yerde durmalı?
  18. Orkide sıcağı mı sever soğuğu mu?
  19. Orkide çok su ister mi?
  20. Orkide çiçeğinin sulaması nasıl yapılır?

Orkideye nasıl bakılır evde?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır. Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir.

Orkide evde nerede durmalı?

İlk olarak orkideyi yetiştireceğiniz yeri iyi seçmelisiniz. Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması aynı zamanda direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımlarda daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephesinde büyütülecek ise bir perde ile korunmaları gerekir.

Orkidenin çiçek vermesi için ne yapmalı?

Budayarak Orkideye Çiçek Açtırmak Dökülme evresinden sonra, ilkbahar geldiği zaman bitkinin kökünden yukarı doğru üç boğum sayın. Daha sonra boğumun azıcık üzerinden steril bir makas ile budayın. Budadığınız tıfıl orkide canınızı sıkmasın. Çünkü bakımına güzelce devam ettiğiniz zaman çok hızlı büyüdüğünü göreceksiniz.

Orkide kışın nasıl bakılır?

Bitkilerin kışı iyi atlatması için bu orkideler, sonbahar ve kış aylarında haftada bir az kireçli suya batırılmalı ve birkaç saniye sonra çıkarılmalıdır. Saksıya geri dönmeden önce fazla suyu boşaltın ve tabakta su kalmamasına dikkat edin. 1.6 Saksı değiştirdikten sonra orkideleri birkaç gün sulamayın.

Çiçek sepetinden gelen Orkideye nasıl bakılır?

Orkide fazla güneşi sevmez, çiçekleri hemen bozulur ancak hiç güneş almayan ve loş yerde bulunması da iyi değildir. Yeterince güneş alamayan orkide çiçek açmayacaktır. Orkidenin üzerine gelen güneş yarı yarıya filtrelenmiş olmalıdır, yani dokunduğunuz zaman yaprakları hiç ısıtmamalı ya da çok az ısıtmalıdır.

Orkide çiçeği neyi sever?

Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler. Işık, direkt olarak bitkiye değil, farklı bir noktadan bitkinin üzerine yansımalıdır.

Orkide evin hangi köşesinde durmalı?

Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Doğu cepheye bakan yerlerde daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephede de büyüyebilirler ancak bir perde ile korunmaları sağlıklı olur. Orkidenizin yaprakları ışık konusunda size yol gösterebilir.

Orkide Ne kadar sıklıkla sulanır?

Sıkça yapılan bir hatanın aksine orkideleri her gün sulamak pek sağlıklı bir yaklaşım değil. Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz. Sulama yaparken mevsimi göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Küsen orkide nasıl canlandırılır?

Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin. Sprey şişenin ağzını kapatıp çalkalayarak tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.

Orkide Vitamini nasıl yapılır?

Örneğin süt, Azot, Potasyum ve Kalsiyum ve ayrıca eser miktarda Magnezyum içerir. Bir litre sütü bir galon suyla (veya herhangi bir 1: 4 oranında) karıştırarak ve haftada bir orkideleri sulamak için kullanarak bir DIY orkide gübresini oluşturabilirsiniz.

Orkide kışın nerede durmalı?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Doğu cepheye bakan yerlerde daha iyi büyürler.

Orkideler ne kadar soğuğa dayanır?

orkideleri kış soğuklarında sıfır dereceye kadar zarar görmezler. Belki uzun sürmemek şartıyla 0C derece ile -2C derece arası soğuğa dayanabilirler.

Kurumakta olan orkide nasıl kurtarılır?

Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin. Sprey şişenin ağzını kapatıp çalkalayarak tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.

Klima Orkideye zarar verir mi?

Ek olarak orkidenizi klima altına koymanınız gerekiyor. Orkide için en zararlı durumlardan birisi.

Orkide çiçeği neden kurur?

Orkidelerin kök sisteminin diğer bitkilerden ayrı olduğunu unutmayın. Köklerinin güneş ışığını alması hayati önem taşımaktadır. Fazla suladığınız taktirde köklerde yumuşama ve sulanma başlar ve şişer. Az su verdiğiniz taktirde de kurumaya başlar.

Orkide Sulaması nasıl yapılır?

Orkideler daldırma ve dökme yöntemleri ile sulanırlar. Daldırma yönteminde kova içerisine kök boğazını geçmeyecek seviyede su eklenilir ve orkide saksısı kova içerisine koyulur. Tüm saksı materyali ıslanana kadar bekletilir. Sudan çıkarılan saksı, suyu süzülerek yerine kaldırılır.

Orkide nasıl bir yerde durmalı?

Orkide yetiştirmeye karar verdiğinizde önce koyacağınız yeri belirlemelisiniz. Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Doğu cepheye bakan yerlerde daha iyi büyürler.

Orkide sıcağı mı sever soğuğu mu?

Orkideler için direk gün ışığı yapraklarının yanması ve zamanla bitkinin kuruması anlamına gelir. Orkideler sıcağı sevmezler nedeni ise orkidelerin nemi sevmesi. Mutfak ya da banyo gibi nemli ortamda çok kolay ve hızlı büyürler.

Orkide çok su ister mi?

Orkideler en çok bunu sever. Orkide bakımında sulama konusu da yine bitkiniz için epey önemli bir konudur. Musluk suyu klor ve kireç ihtiva ettiğinden bu sert yapıdaki su, orkideniz için uygun değildir. Oda sıcaklığında olan doğal kaynak suyu, hazır su yahut yağmur suyu kullanabilirsiniz.

Orkide çiçeğinin sulaması nasıl yapılır?

Orkideler daldırma ve dökme yöntemleri ile sulanırlar. Daldırma yönteminde kova içerisine kök boğazını geçmeyecek seviyede su eklenilir ve orkide saksısı kova içerisine koyulur. Tüm saksı materyali ıslanana kadar bekletilir. Sudan çıkarılan saksı, suyu süzülerek yerine kaldırılır.