Bordo bulamacı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Bordo bulamacı ne işe yarar?
  2. Bordo bulamacı ne zaman yapılır?
  3. Bordo bulamacı nasıl yapılır?
  4. Ceviz bordo bulamacı ne zaman atılır?
  5. Bakır ilacı ne zaman verilir?
  6. Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?
  7. Bordo bulamacı ne sıklıkla yapılır?
  8. Sıvı Bordo bulamacı nasıl hazırlanır?
  9. Bordo bulamacı kaç litre suya konur?
  10. Cevize hangi bordo bulamacı?
  11. Cevizde gübreleme ne zaman yapılır?
  12. Domatese bakır ilacı ne zaman atılır?
  13. Agaçlara kış ilacı hangi aylarda atılır?
  14. Bakır Sülfat nasıl kullanılır?
  15. Bordo bulamacı hava kaç derecede atılır?
  16. 100 litre suya ne kadar bordo bulamacı konur?
  17. Ankarada bordo bulamacı ne zaman yapılır?
  18. Bordo bulamacı ne kadar katılır?
  19. Ceviz ağacına ne zaman ilaç atılır?
  20. Cevizlere hangi gübre verilir?

Bordo bulamacı ne işe yarar?

Bordo bulamacı; yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, karaleke ve ateş yanıklığı hastalığına, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser ile yaprak delen ve dal yanıklığı hastalığına, eriklerde cep hastalığı, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, cevizde antraknoz- yosunlaşmalar gibi birçok hastalığa karşı ...

Bordo bulamacı ne zaman yapılır?

Bordo bulamacı, meyve ağaçlarına sonbaharda yaprakların dörtte üçü veya tamamı döküldüğünde %2'lik doz ile uygulanıyor. İlkbaharda uygulanacağında ise gözler uyanmadan 1 hafta kadar önce %1-1.5'luk doz yeterli görülüyor.

Bordo bulamacı nasıl yapılır?

Sönmemiş kireç. % 1 lik bordo bulamacı için 1kg....
  1. Sönmemiş kireç önce bir kap içinde az su ile söndürülür. ...
  2. Diğer kaba 50 litre su konur. ...
  3. Bu şekilde hazırlanmış göztaşı eriği yavaş yavaş 100 litrelik kapta bulunan kireçli su üzerine dökülür ve bir ağaç sopa ile devamlı karıştırılarak çivit mavisi bir bulamaç elde edilir.
Hicri 30 R.evvel 1439

Ceviz bordo bulamacı ne zaman atılır?

Ceviz'de Bordo Bulamacı Ne Zaman Kullanılır; Sonbahar'da ceviz ağaçlarının u'i yapraklarını döktükten sonra %2 lik olarak hazırlanmış bordo bulamacı ağaçlara püskürtülmek suretiyle uygulanır.

Bakır ilacı ne zaman verilir?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?

İçerisinde bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.

Bordo bulamacı ne sıklıkla yapılır?

Ahmet Bey, bordo bulamacı ilkbaharda gözler patlamadan bir hafta önce uygulanmalıdır. 20 derece üzeri sıcaklıklarda bordo bulamacı uygulamak fitotoksiteye de sebep olabilir.

Sıvı Bordo bulamacı nasıl hazırlanır?

  1. Bordo Bulamacı Hazırlama.
  2. 10 lt bordo bulamacı hazırlamak için 100 gr sönmüş kireç, 100 gr göztaşı yeterlidir.1 lt ile 5 ağaç ilaçlanabilir.
  3. Hazırlanan bordo bulamacının uygun olup olmadığını kontrol emek için Bir adet passız çivi bulamaca batırılarak 5 dakika bekletilir. ...
  4. Kireç hiç bir zaman Göztaşı üzerine dökülmez.
Daha fazla öğe...

Bordo bulamacı kaç litre suya konur?

Bu karışım ilaçlama pompasına konur ve su ilave edilerek 100 litreye tamamlanır. Böylece % litre Bordo bulamacı hazırlanmış olur.

Cevize hangi bordo bulamacı?

· Yeni dikilmiş ceviz fidanlarının 40 cm den tepe budaması yapılır. · Önceden dikilmiş ceviz fidanlarına % 2 lik bordo bulamacı uygulanır.

Cevizde gübreleme ne zaman yapılır?

Gerek fidan çağı ve gerekse tam verim çağındaki cevizlerde genel olarak iki ayrı dönemde gübreleme yapılır. İlk gübreleme, ilkbahar başlangıcında sürgünlerde göz kabarmasından 2-‐3 hafta önce yapılır. Bu gübrelemeye taban ve toprak altı gübrelemesi denir.

Domatese bakır ilacı ne zaman atılır?

Tarlada hastalık görülmeden veya yeni görülmeye başladığında uygulamaya başlanır,10 gün ara ile en az 3 uygulama yapılır.

Agaçlara kış ilacı hangi aylarda atılır?

Kış ilaçlaması yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında gözler uyanmadan en geç 3-4 hafta evvel yapılmalıdır.

Bakır Sülfat nasıl kullanılır?

Halk tarafından göztaşı olarak bilinen bakır sülfat, meyve yetiştirerek geçimini sağlayanların sıklıkla kullandığı bir çeşit ilaçtır. Göztaşı su ile karıştırılarak ağaçlara püskürtülür ve bu sayede ağaçların hastalıklardan korunması sağlanır.

Bordo bulamacı hava kaç derecede atılır?

Ahmet Bey, bordo bulamacı ilkbaharda gözler patlamadan bir hafta önce uygulanmalıdır. 20 derece üzeri sıcaklıklarda bordo bulamacı uygulamak fitotoksiteye de sebep olabilir.

100 litre suya ne kadar bordo bulamacı konur?

Bu karışım ilaçlama pompasına konur ve su ilave edilerek 100 litreye tamamlanır. Böylece %1 lik 100 litre Bordo bulamacı hazırlanmış olur.

Ankarada bordo bulamacı ne zaman yapılır?

Özellikle ilkbaharda gözler uyanmadan önce meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ilkbahar erken donlarından ve çıkabilecek potansiyel hastalıklara karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Bordo bulamacı ne kadar katılır?

Bordo bulamacı taze olarak hemen kullanılmalıdır. Eğer bekletilecekse 100 litreye 200 gr şeker yada 200 gr pekmez, bu da bulunamazsa yağı alınmış 1 lt süt katılır....% 1'lik 100 Litre Bordo Bulamacı için;
  • 1 kg. Göztaşı (Bakır sülfat)
  • 1 kg. Sönmüş kireç veya 0.5 kg. ...
  • lt'lik kap. ...
  • 1 adet paslanmamış çivi.

Ceviz ağacına ne zaman ilaç atılır?

Ceviz fidanlarını kışın vereceği zararlardan korumak için mutlaka kış ilaçlaması yapılır. Bordo bulamacı, göztaşı gibi ilaçlar kullanılabilir. Ceviz fidanlarına, ceviz ağaçlarına bahar ayında daha sağlıklı çiçeklenmesi ve meyve tutabilmesi için sonbaharda çiftlik gübresi verilmemiş ise ocak ayında verilmelidir.

Cevizlere hangi gübre verilir?

Asidik topraklarda ise amonyum nitratlı gübreler kullanılmalıdır. Yine topraktaki miktar saptanarak yetişkin verimli aşılı ceviz fidanlarında (CHANDLER CEVİZ FİDANI gibi) dekara 12-20 kg saf azot olacak şekilde gübreleme yapılabilir.