Plaka nasıl araştırılır?

İçindekiler:

  1. Plaka nasıl araştırılır?
  2. Plaka sorgulama nasıl yapılır?
  3. Plakadan araç Sorgulama kaç para?
  4. Internetten araç sorgulama nasıl yapılır?
  5. Plaka sorgulamada ne çıkar?
  6. Trafik cezası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Plaka nasıl araştırılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü ile araç plaka sorgulama işlemi, "www.egm.gov.tr" internet sitesinden yapılır. İnternet sitesine girdikten sonra "Trafik Cezası Sorgulama ve Otopark Sorgulama" bağlantısına tıkladıktan sonra, gerekli bilgileri girerek araç plakası sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Plaka sorgulama nasıl yapılır?

Plaka sorgulatma yapmak için araştırdığınız aracın plakasını birleşik bir şekilde yazdıktan sonra SMS hizmet bedeli ödemek suretiyle 5664'e göndermeniz yeterli. Bu sayede aracın plakası değişmiş olsa bile, eski hasar bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Plakadan araç Sorgulama kaç para?

5664 SMS sorgulama hizmeti ücretlidir. Ücretlendirmeler tüm operatörler için sorgulama başına 11 TL' dir. Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.

Internetten araç sorgulama nasıl yapılır?

Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden araç plaka sorgulaması için, egm.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. ''Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama'' bağlantısı açılır. Ad, soyad ve T.C. kimlik numarası yazılarak araç plaka sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.

Plaka sorgulamada ne çıkar?

Araç plaka sorgulama sonucunda; aracın markası, rengi, modeli, sahip belge tarihi ve tescil birimi gibi bilgiler görülebilir. Bunlar dışında; hak mahrumiyeti olup olmadığı ve aracın çalıntı olup olmadığı bilgisine de ulaşılabilir. SMS ile plaka sorgulama işlemi, tüm operatör kullanıcıları tarafından yapılabilir.

Trafik cezası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Adınıza kayıtlı bir trafik cezanız olup olmadığını öğrenmek için emniyet müdürlüğüne gidebileceğiniz gibi bu işleminizi online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. “Plakadan ceza sorgulama'' yaparak veya T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız üzerinden ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz.