Işveren SGK borcumu nereden öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Işveren SGK borcumu nereden öğrenebilirim?
  2. SGK borç sorgulama nasıl yapılır?
  3. E devletten SGK borç sorgulama nasıl yapılır?
  4. SGK prim ödeme nasıl yapılır?
  5. SGK prim borcu nasıl yapılandırılır?
  6. SGK borcumu nasıl ödeyebilirim?
  7. Sağlık güvencem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  8. SGK yapılandırması nasıl ödenir?
  9. Sağlık sigortası borcu nasıl ödenir?
  10. SGK prim borcu yapılandırma nereden yapılır?

Işveren SGK borcumu nereden öğrenebilirim?

SGK İşveren Borç Sorgulama Uygulamaya Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden ulaşılıyor. İnternet sitesinin e-SGK sekmesinde "Diğer Uygulamalar" başlığının altında yer alan "e-borç Sorgulama" seçeneği kullanıcı girişi yaparak işverenlerin borçlarını sorgulamalarına imkan tanıyor.

SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

İşverenlerin SGK borç sorgulama işlemlerini yapması için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi İnternet adresinden e-SGK başlığının altında diğer uygulamalar kısmındaki e-Borç Sorgulama kısmına girmesi gerekmektedir.

E devletten SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Borç sorgulama işlemleri e-devlet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. TC kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet'e giriş yapan kişiler buradan arama alanına “SGK” ya da “GSS” yazarak “GSS prim borcu sorgulama” ekranına ulaşabilirler.

SGK prim ödeme nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Ödemeleriniz Bankamız Aracılığıyla Kolaylaşıyor! ​SGK Prim ödemelerinizi Bankam​ız şubelerinden, ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden veya 444 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

SGK prim borcu nasıl yapılandırılır?

İsteyen vatandaşlar, SGK İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek. Genel Sağlık Sigortası borçları için ise başvuru şartı aranmayacak, bu kapsamdaki tüm borçlar otomatik olarak yapılandırılacak.

SGK borcumu nasıl ödeyebilirim?

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Ödemeleriniz Bankamız Aracılığıyla Kolaylaşıyor! ​SGK Prim ödemelerinizi Bankam​ız şubelerinden, ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden veya 444 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Sağlık güvencem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

E-devlet sistemine şifreniz ya da mobil imzanız ile giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan arama kutucuğuna "GSS Borç Dökümü" yazarak arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama linkine tıklayarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

SGK yapılandırması nasıl ödenir?

Yapılandırma yapanların merak ettiği bir diğer durum ise yapılandırma taksidi nereye ödenir sorusu oldu. Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor.

Sağlık sigortası borcu nasıl ödenir?

GSS ödemeleri bankalarda, PTT şubelerinden ya da e-devlet sistemi üzerinden ödenmektedir....
  1. Taksit yapmak isteyenin borcu yapılandırılacak.
  2. Borcunu 31 Aralık'a kadar ödeyenin tüm gecikme cezaları silinecek.
  3. Gelir testinde geliri düşük çıkanın borcu silinecek, primini devlet ödeyecek.
  4. 36 aya kadar vade imkanı olacak.

SGK prim borcu yapılandırma nereden yapılır?

Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. İsteyen vatandaşlar, SGK İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine elden ya da posta yoluyla başvuru yapabilecek.