Bal tarçın nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Bal tarçın nasıl kullanılır?
  2. Zayıflatan bal ve tarçın Kürü Nasıl Yapılır?
  3. Bal ve tarçın maskesi haftada kaç gün kullanılır?
  4. Toz tarçın zayıflatır mı?
  5. Tarçın en iyi nasıl tüketilir?
  6. Tarçın ne zaman tüketilmeli?

Bal tarçın nasıl kullanılır?

Çay yapmak için dört yemek kaşığı bal, bir çay kaşığı tarçın ve üç fincan kaynamış su kullanın. Günde 3-4 kez 1/4 fincan için. Cildi taze ve yumuşak tutar ve yaşlanmayı önler. Boğaz ağrıdığında ya da gıdıklandığında bir kaşık bal yiyin.

Zayıflatan bal ve tarçın Kürü Nasıl Yapılır?

Zayıflatıcı kürün tarifi: Bir çay kaşığı organik tarçın tozunu, kaynamış bir bardak suya ekleyip karıştırın. Ortalama 10-15 dakika dik duracak şekilde suyun soğumasını bekleyin. Daha sonra organik balı ilave ederek karıştırın. Akşam yemeğini yedikten sonra yarısını boş mideye, yarısını da 45 dakika içerisinde tüketin.

Bal ve tarçın maskesi haftada kaç gün kullanılır?

Karışımı cildinize dairesel hareketlerle sürün ve 10 dakika bekletin. Bu sürenin sonunda cildinizi ılık su ile yıkayın. Daha etkili bir sonuç almak istiyorsanız maskeyi haftada 3 defa uygulayabilirsiniz.

Toz tarçın zayıflatır mı?

Tarçın, tek başına zayıflatma özelliği olmaması ile birlikte antioksidanlar bakımından oldukça zengin bir bitkidir. Tarçın; kan şekerinizi, yani şekerin (kandaki glikozun) hücreler tarafından işlenmesini sağlayarak insülin hormonunu dengeler ve zayıflamanıza yardımcı olabilir.

Tarçın en iyi nasıl tüketilir?

Tarçının en sık kullanımı çay olarak tüketmektir. Her su bardağı için yarım tarçın kabuğu şeklinde tüketilebilir. Yemek ve tatlılarda kullanımı ise rende yahut toz olarak kullanımdır.

Tarçın ne zaman tüketilmeli?

Örneğin, toz halinde tüketecekseniz günde yarım çay kaşığı kadar tüketmeniz öneriliyor. Ayrıca toz tarçını yiyeceklerinize karıştırmanız gerek; doğrudan yuttuğunuz zaman mideniz açısından yıpratıcı olabilir ve boğulma tehlikesi geçirmenize sebep olabilir. Çubuk tarçın ise günde bir çubuk olarak tüketilebilir.