Hangi hastalıklar vucutta kaşıntı yapar?

İçindekiler:

  1. Hangi hastalıklar vucutta kaşıntı yapar?
  2. Kaşıntı için ne yapmalı?
  3. Kaşıntı tehlikeli midir?
  4. Koronavirüs vücutta kaşıntı yapar mı?
  5. Vücutta kabarıklık kaşıntı neden olur?

Hangi hastalıklar vucutta kaşıntı yapar?

Karaciğer ve böbrek hastalıkları, nöropati, bakteri, mantar ve virüs kaynaklı enfeksiyonlar, psikiyatrik hastalıklar, cilt kuruluğu ve egzama gibi hastalıklar kaşıntı nedenlerinden bazılarıdır.

Kaşıntı için ne yapmalı?

Kaşınan bölgeye direkt olarak soğuk su ile kompleks uygulayarak kaşıntıyı azaltabilirsiniz. Kaşıntı soğuk su uygulaması sayesinde kısa bir süre içinde kendiliğinden geçer. Soda kaşıntıya iyi gelen bir diğer doğal yöntemdir. Bunun yanı sıra limon, karanfil yağı ve yulaf ezmesi de kaşıntının geçirilmesine yardımcı olur.

Kaşıntı tehlikeli midir?

Ancak uzmanlar kaşıntının, kanserden, diyabete kadar sinsi ilerleyen çok sayıda hastalığın habercisi olabileceği konusunda uyarıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asım Ahmet Hocaoğlu, “Kaşıntıyla birlikte halsizlik, kilo kaybı ve karın ağrısı varsa vakit kaybetmeden doktora görünün” diyor.

Koronavirüs vücutta kaşıntı yapar mı?

Ağrılı, kaşıntılı olabilir. COVID -19 hastalarında çoğunlukla ayaklarda görülmüştür. Ürtikeryal döküntü (Ürtiker): Ürtiker kaşıntı kızarıklık ve kabarıklık şeklinde görülen bir deri hastalığıdır. COVID-19 hastalarında ürtiker benzeri döküntüler görülmüştür.

Vücutta kabarıklık kaşıntı neden olur?

Birçok farklı neden vücutta kaşıntı ve kabarmaya neden olabilir. Bu nedenlerin başında ilaçların yan etkileri, alerjik reaksiyonlar ve enfeksiyonel hastalıklar geliyor. Özellikle hassas bir cilde sahip olan kişilerde bu tür belirtilerin görülme riski daha fazladır.