Hake ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Hake ne demek Osmanlıca?
  2. Seyran ne demek Osmanlıca?
  3. Seyran olur ne demek?
  4. Seyran kelimesinin kökü nedir?
  5. Bayram seyran ne demek?
  6. Kürtçe heyran ne demek?
  7. Viran eyleme ne demek?

Hake ne demek Osmanlıca?

Akıl, idrak, muhakeme.

Seyran ne demek Osmanlıca?

SEYRAN Nedir Anlami SEYRAN: (Aslı: Seyeran) Gezme, gezinme. Bakıp görme. * Hareket etme. * Açılma, ferahlanma, teferrüc.

Seyran olur ne demek?

Türk Dil Kurumu karşılığı olarak gezmek, gezinti ya da gezip dolaşma gibi ifadeler ile tabir edilmektedir. TDK'ya Göre Seyrana Çıkmak ve Seyran Etmek Anlamı Nedir? Seyrana çıkmak TDK ya göre, 'gezintiye çıkmak veya dolaşmaya çıkmak' anlamına gelmektedir.

Seyran kelimesinin kökü nedir?

Arapça syr kökünden gelen sayarān سيران "gitme, gidiş; yürüme, gezme, gezinti" sözcüğünden alıntıdır. seyir maddesine bakınız.

Bayram seyran ne demek?

bayram değil seyran değil ne demek? Durup dururken gösterilen bu yakınlığın, bu iltifatın gizli bir amacı olmalı anlamında kullanılır. "gösterilen bu ilginin, bu yakınlığın bir sebebi olacak" anlamında kullanılan bir deyim.

Kürtçe heyran ne demek?

antilop, feda, kurban, örneğin «ez heyranê teme» yani «ben sana fedayım, kurbanım» denir, aziz dostum, sevgi ünlemi.

Viran eyleme ne demek?

TDK'da viran etmek, viranelik ve viraneye çevirmek kelime anlamı nedir? Viran kelimesi TDK'ya göre, 'Yıkılmış, dökülmüş, bakımsız kalmış ve yıkık olan yapı ile yerler' anlamına gelmektedir. ... Bu doğrultuda ilk olarak TDK açısından viran etmek sözcüğüne bakıldığında, 'yıkmak ve harap etmek' anlamları taşımaktadır.