Maaş kaç gün gecikirse tazminat alabilir?

İçindekiler:

  1. Maaş kaç gün gecikirse tazminat alabilir?
  2. Işçiler ne zaman maaş alır?
  3. Maaş en geç kaç gün gecikebilir?
  4. Maaş ne kadar geç ödenebilir?
  5. Maaşımı geç alıyorum ne yapmalıyım?
  6. 4857 sayılı iş kanuna göre çalışanların ücreti en geç kaç günde bir ödenmek zorundadır?

Maaş kaç gün gecikirse tazminat alabilir?

Maaş ödeme tarihinden itibaren 20 sine kadar ödenmez ise; 21 inci gün itibariyle İş Kanununun 26. maddesine göre 6 günlük (hak düşürücü) süre içinde 4857 sayılı iş kanunun 24. maddesi II e bendinde tanımlanan “ İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ...

Işçiler ne zaman maaş alır?

Ücret en geç ayda bir ödenir. İş sözleşmeleri veya toplu iş sözleşmeleri ile ödeme süresi bir haftaya kadar indirilebilir.

Maaş en geç kaç gün gecikebilir?

4857 sayılı İş Kanunun 32. maddesine göre, ücret en geç ayda bir ödenir. Diğer yandan, İş Kanunun 34. Maddesine göre işçi ücretleri ücret ödeme gününden itibaren 20 gün içinde ödenmezse işçi "iş görme borcunu" yerine getirmekten kaçınabilir.

Maaş ne kadar geç ödenebilir?

4857 sayılı İş Kanununun 32 ve 34 üncü maddeleri uyarınca; Ücretin en geç ayda bir ödenmesi gerekir. İş sözleşmeleri veya toplu iş sözleşmeleri ile ödeme süresi bir haftaya kadar indirilebilir.

Maaşımı geç alıyorum ne yapmalıyım?

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, maaşın geciktirilmesi ve fazla mesâi ücreti ödenmemesinin işçiye haklı fesih imkânı sağlayacağına hükmetti. Yüksek mahkeme, maaşını geç tahsil eden işçinin istifâsı hâlinde kıdem tazminatı ödenmesi gerektiğine karar verdi. Maaşı geç ödenen işçi, iş akdini sonlandırdı.

4857 sayılı iş kanuna göre çalışanların ücreti en geç kaç günde bir ödenmek zorundadır?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 34. maddesinde “Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir” hükmü gereği işçi, ücretin gününde ödenmemesinden dolayı görme borcundan kaçınma hakkını kullanabilir.