Araba vergi borcu ne kadar?

İçindekiler:

  1. Araba vergi borcu ne kadar?
  2. Araba vergi borcu nasıl öğrenilir?
  3. Vergi borcu yapilandirmasi nasıl yapılır?
  4. MTV borcu nereden öğrenilir?
  5. Vergi borcu yapılandırma başvurusu ne zaman başlayacak?
  6. Araç MTV borcu nedir?
  7. Motorlu taşıtlar vergisi kaç lira oldu?

Araba vergi borcu ne kadar?

1- Otomobil Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Hesaplama
Motor Silindir Hacmi (cm³)Araç Değeri (KDV Hâriç)16 ve yukarı yaş
13 cm³'e kadar99.000 TL üzeri258 TL
16 cm³'e kadar141.600 TL'ye kadar387 TL
16 cm³'e kadar141.600 TL üzeri422 TL
18 cm³'e kadar141.600 TL'ye kadar594 TL
16 satır daha

Araba vergi borcu nasıl öğrenilir?

Vergi tahsil tarihinden önce belge alındıysa aracın daha sonra borcu çıkabilir. Araç vergi borcunu öğrenmek için diğer yöntem ise satıcının, Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sitesine (GİB) girmesi ve MTV Borç Sorgulama işlemini yapmasıdır.

Vergi borcu yapilandirmasi nasıl yapılır?

Vergi borcunu yapılandırmak için vergi dairesine dilekçe ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca, e-Devlet veya İnternet Vergi Dairesi sitesi üzerinden de yapılandırma başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

MTV borcu nereden öğrenilir?

Araç sahipleri 2021 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ilk taksidini, GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00-22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile, anlaşmalı ...

Vergi borcu yapılandırma başvurusu ne zaman başlayacak?

Borç yapılandırma işlemi tarihinden önceki borçları kapsayacak. BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK? Yapılandırma için başvurular 31 Ağustos 2021'e kadar yapılacak. İlk taksit ödemesi ise ekim ayında başlayacak.

Araç MTV borcu nedir?

MTV yani motorlu taşıtlar vergisi; araç sahibi olan kişilerin her sene iki kez ödemekle yükümlü olduğu bir vergidir. ... Araç bakımı masrafları, benzin giderleri, senelik trafik sigortası ve kasko ödemeleri gibi masrafların yanı sıra Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri de zorunlu bir ödemedir.

Motorlu taşıtlar vergisi kaç lira oldu?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2021 tutarları belli oldu. 2021'de en düşük Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 109 lira, en yüksek ise TL olarak belirlendi.