Tek camlı gözlük ne demek?

İçindekiler:

  1. Tek camlı gözlük ne demek?
  2. Tek camlı gözlük nedir bulmacada?
  3. Tekli gözlüğe ne denir?
  4. Yardım bulmacada nedir?
  5. Tek gözlük ismi nedir?
  6. Monokl gözlük ne işe yarar?
  7. Bulmacada giysi ne demek?
  8. Bir göz hastalığı nedir bulmaca?
  9. Monokl gözlük nedir?
  10. Yardım parası nedir bulmaca?
  11. Bulmacada tedavi ne demek?
  12. Gözlük çeşitleri nelerdir?
  13. Gözlük çerçeve çeşitleri nelerdir?
  14. Monokl nasıl kullanılır?
  15. Gözlük ne işe yarar?
  16. Ateş bulmaca anlamı nedir?
  17. Zorla bulmacada ne demek?
  18. Eskiden Vekilharç nedir?
  19. Trahom nedir nasıl tedavi edilir?
  20. Samoa parası ne demek?

Tek camlı gözlük ne demek?

Tek gözde, kaşın hemen altına sıkıştırılarak kullanılan gözlük camının ismini kimler biliyor? Tek gözde kaş ile yanak arasına sıkıştırılan, çerçevesiz ve tek camlı gözlük için kullanılan isim Monokl'dur.

Tek camlı gözlük nedir bulmacada?

En zor bulmacaların çözümünde bile olabilmektedir. Tek camlı gözlük sorusunun cevabı monokl kelimesidir.

Tekli gözlüğe ne denir?

Gözlük, çerçeveli mercek ya da merceklerden oluşan bir aksesuar, bir araçtır. Gözlüğün kullanım amacı, görme bozukluğunu gidermek ya da gözleri dış etkenlerden korumaktır. ... Tek gözde, kaşın hemen altına sıkıştırılarak kullanılan gözlük camının ismine ise Monokl adı verilir.

Yardım bulmacada nedir?

''Avn'' kökünden türetilmiş olan muavenet de yardım demektir. Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız muavin sözcüğü ise yardımcı anlamına gelir.

Tek gözlük ismi nedir?

Tek gözde kaş ile yanak arasına sıkıştırılan, çerçevesiz ve tek camlı gözlüğe "Monokl" denir. Gözlük, çerçeveli mercek ya da merceklerden oluşan bir aksesuar, bir araçtır.

Monokl gözlük ne işe yarar?

Kullanmı eski zamanlarda aristokratlare arasında oldukça yaygın olan bir gözlük türü olan monokl, kaş çıkıntısının altına sıkıştırılan tekli merceğe verilen isimdir. Dilimize Fransızcadan girmiş olan monokl, kaş altına sıkıştırılıp kullanılan, genellikle çerçevesiz lens türüdür.

Bulmacada giysi ne demek?

Eski dilde giysi sorusunun cevabı LİBAS'tır.

Bir göz hastalığı nedir bulmaca?

Özellikle günlük yaşamda da çok kullanılan bir göz hastalığı olarak 8 harfli bulmaca cevabı, 'Katarakt' kelimesidir.

Monokl gözlük nedir?

Dilimize Fransızcadan girmiş olan monokl, kaş altına sıkıştırılıp kullanılan, genellikle çerçevesiz lens türüdür. Mono (tek) ve occulaire (mercek) kelimelerinin birleştirilip kısaltılmasıyla elde edilmiş bu tekli göz aparatı, çift lensi gözlük kullanımının yaygın olmadığı zamanlarda sıklıkla kullanılmıştır.

Yardım parası nedir bulmaca?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan iane kelimesi ''avn'' kökünden türetilmiştir. Avn, müşkül durumda olan birine yardım etmek manasına gelirken, iane de ihtiyaç sahipleri için yardım parası toplamak demektir.

Bulmacada tedavi ne demek?

Bulmacalarda tedavi kelimesinin 5 harfli eş anlamlısı sürekli sorulmaktadır. % harfli karşılığı ise "otama" şeklindedir. Tedavi kelimesinin 6 harfli karşılığı ise "onarma ya da terapi" şeklindedir.

Gözlük çeşitleri nelerdir?

Bazı gözlük çeşitleri
  • Koruma gözlüğü
  • Güneş gözlüğü
  • Yüzücü gözlüğü
  • Kaynakçı gözlüğü
  • Dalgıç gözlüğü
  • At gözlüğü
  • 3 boyutlu film gözlüğü
  • Lazer gözlüğü
Daha fazla öğe...

Gözlük çerçeve çeşitleri nelerdir?

Gözlük çerçeve cinsleri hammaddelerine göre plastik, metal ve kombine çerçeveler, imalat sekli ve kullanım amaçlı olarak rim halkası bütün olan çerçeveler, Linör çerçeveler, Faset çerçeveler ve Yarım (okuma) çerçeveler; olmak üzere imal edilmektedir.

Monokl nasıl kullanılır?

Monokl yada Monocle, dilimize Fransızcadan geçmiş, mono (tek) ve occulaire (mercek) kelimelerinin birleştirilip kısaltılmasıyla elde edilmiş tek gözde kullanılan merceği ifade eden kelimedir. Tek gözde, kaşın hemen altına sıkıştırılarak kullanılır.

Gözlük ne işe yarar?

Gözlüğün kullanım amacı, görme bozukluğunu gidermek ya da gözleri dış etkenlerden korumaktır. ... Gözlük, plastik ya da metal vb. bir çerçeve içine oturtulmuş, cam, plastik ya da cam ve plastik karışımı malzemeden özel olarak yapılır.

Ateş bulmaca anlamı nedir?

Bulmacada sorulan ateş sorusuna karşılık 'nar' ve 'sam' yanıtları verilebilir. Ateş sorusunun yanıtı olarak 'azer' ve 'adır' yazabilirsiniz. Bulmacada sorulan ateş sorusuna yanıt olarak 'abson' kelimesi verilebilir.

Zorla bulmacada ne demek?

Bir işin başkasının zorlaması ve baskısıyla yapılması anlamına gelir. Bulmacalarda ''zorla'' sorusuna en çok verilen yanıtlardan bir diğeri de Farsça kökenli Metazori kelimesidir.

Eskiden Vekilharç nedir?

1. Eskiden saray ve konaklarda, hastahâne, yatılı okul vb. kurumlarda alış verişe ve harcamalara bakmakla görevli kimse: Vekilharcın O; kâhyan, müdîr-i veznen O / Alış seninse de mes'ul olan verişten O (Mehmet Âkif'ten). Ben o heyetin delîli, rehberi ve vekilharcı idim (Refik H.

Trahom nedir nasıl tedavi edilir?

Trahom; gözkapaklarının altında birtakım kabarcıkların belirmesiyle başlayan, tedavi edilmezse kirpiklerinin içeriye kıvrılması, saydam tabakada yaralar çıkması yüzünden körlükle sonuçlanabilen bulaşıcı göz hastalığı. Müzmin bir saydam tabaka iltihabıdır.

Samoa parası ne demek?

Ülkenin resmi para birimi Samoa Talasıdır (WST). Bir Samoa Talası 2.81 Türk Lirasına eşittir.