Adımı nasıl değiştiririm?

İçindekiler:

  1. Adımı nasıl değiştiririm?
  2. Isim değiştirmek için ne yapmamız gerekiyor?
  3. Kimlikte isim değişikliği nasıl yapılır?
  4. Soyadı hangi durumlarda değişir?
  5. Boşandıktan sonra kimlik değişimi ne zaman değişir?
  6. Boşanma sonra e devlette görünür mü?
  7. Boşanma davasında karara çıkmak ne demektir?
  8. Karara Çıkmış dava sonucu nasıl öğrenilir?
  9. Mahkeme gerekçeli karar nasıl öğrenilir?
  10. UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?
  11. UYAP Vatandaş loglama nedir?

Adımı nasıl değiştiririm?

İsmini değiştirmek isteyenler için düzenlenen bir kanun bulunmaktadır. İsim değiştirme yasası dahilinde belirli bir ücret ödeyerek herhangi bir sebepten dolayı adınızı değiştirebilirsiniz. İsim değiştirme dilekçesi ile Nüfus Müdürlüğü' ne başvurarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Isim değiştirmek için ne yapmamız gerekiyor?

İsim değiştirmek için öncelerden mahkemeye dava açmak gerekmekteydi. Ancak şimdi sadece bir dilekçe doldurarak ve ardından bu dilekçeyi Adliye Hukuk Mahkemesi'ne göndererek isim değişikliği başvurusunda bulunmak mevcut. Dilekçe gönderildikten sonra da gerekli ödemeler yapılmak zorundadır. Bu ödemeler vezneye yatırılır.

Kimlikte isim değişikliği nasıl yapılır?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda tarihinde yapılan değişiklik ile kişiler 2 yıl içerisinde yerleşim yerlerinde bulunan nüfus müdürlüklerine yazılı şekilde başvurarak madde metninde belirtilen şartların varlığı halinde dava açmadan bir defalığına isim ve soyisimlerini değiştirebileceklerdir.

Soyadı hangi durumlarda değişir?

İsim ve Soyadı Değiştirme Davasının Hukuki Sonucu Erkek eş soyadını değiştirdiğinde evlilik dönemi içinde kadının soyadı da değişir. Ayrıca, yaşı 18'den küçük çocukların veya evlatlığın soyadı da başkaca bir işleme gerek olmadan kendiliğinden değişir.

Boşandıktan sonra kimlik değişimi ne zaman değişir?

Kadının hamile olmaması veya so.. BOŞANDIKTAN KAÇ GÜN SONRA KİMLİK NÜFUS CÜZDANI DEĞİŞİR Boşanma kararının duruşmada verilmiş olmasından yaklaşık 15 – 30 gün sonra gerekçeli karar yazılır. Bu kararın taraflardan birinin talebi ile tebliğ ettirilmesi gerekir.

Boşanma sonra e devlette görünür mü?

Boşanma Davası E-Devlette Hemen Görünür Mü? Boşanma davası E-Devlet üzerinden açılmaz. Elinizde boşanma dava dilekçesi ile bölgenizdeki aile mahkemesine gitmeniz gerekir. Ardından gereken harç ücreti ve dava ücreti ödenir ve davanız açılmış olur.

Boşanma davasında karara çıkmak ne demektir?

Hukuki bir süreç olan dava, taraflardan birinin vermiş olduğu bir kararla da başlayabilir. ... Boşanma davası karara çıkmış ne demek sorusu ise dava sürecinin ardından kararın verilmiş olmasıdır. Karar çıkması şeklinde ifade edilen nihai kararın verilmiş olmasını ifade eder.

Karara Çıkmış dava sonucu nasıl öğrenilir?

Mahkeme sonucunu öğrenmek için UYAP sistemi üzerinden sorgulama yapmak mümkün hale geldi. UYAP'a https://vatandas.uyap.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Ülkemizde mahkeme kararları artık hem UYAP hem de e-devlet üzerinden öğrenilebilir duruma geldi.

Mahkeme gerekçeli karar nasıl öğrenilir?

2.

UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?

1-UYAP Bilgi Sisteminden sorgulama yapmak: Sorgulama yöntemi ile cep telefonundan 4060'a gönderilecek SMS ile UYAP Bilgi Sisteminde yer alan dosyaların durumu hakkında bilgi alınabilir. Bu işlem için sorgulama yapılacak dosyada kayıtlı bir taraf olmanız ve TC Kimlik numarası ile dosya numaranızı bilmeniz gerekmektedir.

UYAP Vatandaş loglama nedir?

UYAP portalındaki loglama bilgi sistemindeki güvenliği eksiksiz biçimde gerçekleşmesi için kullanılan bir sistemdir. ... Loglamaların sistem üzerindeki kullanıcıları kontrol ettiği ve kaydettiği bu sistem, güvenliği de sorunsuz olarak sağlamaktadır.