ÖTV vergisinden nasıl muaf olunur?

İçindekiler:

  1. ÖTV vergisinden nasıl muaf olunur?
  2. ÖTV indirimli araç kimler alabilir?
  3. Engelli raporuyla araç Nasıl Alınır?
  4. Engelli raporu ile kaç tane araç alabilir?
  5. 65 yaş üstü ÖTV indirimi var mı?
  6. ÖTV indiriminden kimler faydalanabilir?
  7. 40 engelli raporu ile alinan aracı kimler kullanabilir?
  8. Engelli ÖTV indirimi 2021 yüzde kaç?

ÖTV vergisinden nasıl muaf olunur?

Engel oranı %90 ve üzeri olan bireyler ÖTV'den muaf olarak araç satın alabilirler. ÖTV indirimden faydalanmak için ise engel oranı en az %40 olmalıdır. Raporda “ağır engelli” ya da “sürücü belgesi alabilir” ifadelerinin yer alması gerekmektedir.

ÖTV indirimli araç kimler alabilir?

Yüzde 90 engelli raporu olan vatandaşlar, ÖTV'siz otomobil alımı yapabiliyor. ... ÖTV'siz otomobil fiyatlarının makul olması nedeniyle konu merak edilirken, engelli bireylerin yakınları da bu uygulamadan faydalanabiliyor. Bu noktada engelli vatandaşların birinci dereceden yakını olan kişiler ÖTV'siz otomobil alabiliyor.

Engelli raporuyla araç Nasıl Alınır?

Engelli Bireyin Kullanma Zorunluluğu Yüzde 90 ve üzeri engelli raporu bulunan bireylerin satın alacağı araçları kullanma zorunluluğu yoktur 3. dereceye kadar olan yakınları aracı satın alabilirler. Engelli raporu bulunan bireyin 18 yaşından küçük olması halinde anne ve babasının muvafakatname vermesi gerekmektedir.

Engelli raporu ile kaç tane araç alabilir?

Özel Tüketim Vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil toplam satış bedeli 2020 engelli araç üst sınırı, 3 TL'yi aşmayan tüm araçları satın alabilirler. 7061 sayılı kanun ile artık motor silindir hacmi sınırlaması kalkmıştır.

65 yaş üstü ÖTV indirimi var mı?

Öncelikle şunu belertelim, yaşlılıkta vücudun birtakım işlemlerini tam anlamıyla yerine getireme yani bir takım engellilik durumudur. Bunun üzerinden gidecek olursa engellilik oranı % 40 ve üzeri olan kişiler kendilerine özel şekilde tasarlanmış aracı ÖTV indirimi ile alabiliyorlar.

ÖTV indiriminden kimler faydalanabilir?

ÖTV muafiyetinden yararlanmak için tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış sağlık raporunda engel oranı %90 ve üzeri, ÖTV indirimden faydalanmak için ise en az %40 olmalıdır. Ayrıca “ağır engelli” ya da “sürücü belgesi alabilir” ifadelerinin yer alması gerekmektedir.

40 engelli raporu ile alinan aracı kimler kullanabilir?

Araç yurt dışından alınmışsa, sadece engelli kişinin 3. derece yakınlarına kadar kullanılabilir. H sınıfı ehliyetle alınan %40 altı engelli vatandaşların araçları ise sadece engelli vatandaşın kendisi tarafından kullanılması zorunludur, başka birisi kullanamaz.

Engelli ÖTV indirimi 2021 yüzde kaç?

Bilindiği üzere normal şartlarda ÖTV fiyatına artı olarak yüzde 18'lik bir KDV de eklenmektedir. Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40'a varan bir indirim söz konusu olmaktadır.