Mantı makarna kıymalı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Mantı makarna kıymalı nasıl yapılır?
  2. Mantı makarna nasıl yapılır?
  3. Salçalı mantı makarna nasıl yapılır?
  4. Yoğurtlu makarna mantısı nasıl yapılır?
  5. Mantı makarna nasıl pişirilir?
  6. Mantı sosu nasıl yapılır?
  7. Salçalı yoğurtlu makarna nasıl yapılır?
  8. Makarnadan mantı olur mu?
  9. Mantı içine ne konur?
  10. Mantının üzerine ne atılır?
  11. Kayseri usulü mantı sosu nasıl yapılır?
  12. Yoğurtlu makarnanın sosu nasıl olur?
  13. Makarnanın üstüne salçalı sos nasıl yapılır?
  14. Mantı makarna yanına ne gider?

Mantı makarna kıymalı nasıl yapılır?

Kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini kıymalı harç ile doldurun. Tencereye beş su bardağı suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantı makarnaları kaynamakta olan suya atıp 15 dakika haşlayın.

Mantı makarna nasıl yapılır?

Alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi makarnaların içlerini kıyma harcı ile dolduralım. Tıpkı makarna pişirir gibi mantılarımızı kaynar suda haşlayalım. Üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt gezdirelim. İsteğe göre tereyağında nane ve pul biber ile sos yapıp yoğurdun üzerine dökerek servis yapalım.

Salçalı mantı makarna nasıl yapılır?

Soslu Mantı Makarna Tarifi Yapılışı Tencerede kaynamış suya tuz katıp 10 dk kaynatın. Arada karıştırın. Sonra derince bir tavaya tereyağı ve salçayı alıp salçanın kokusu çıkana kavurun. Bu arada kaynayan makarna suyunun üzerine biriken kıymadan oluşan yağlı tarafından iki üç kepçe salçalı sosa katın.

Yoğurtlu makarna mantısı nasıl yapılır?

Kaynayan suya yarım paket mantı makarnamızı ve tuzumuzu ekleyip 15 – 20 dakika iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Bir yandan ayrı bir kapta sarımsakları ezip üzerine 2 yemek kaşığı su ekleyip yoğurtla buluşturuyoruz, tuz da ekliyoruz. Makarna sıcakken hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu üzerinde gezdiriyoruz.

Mantı makarna nasıl pişirilir?

İç harç hazır olunca makarnaları tuz ve yağ eklediğiniz 1 litre kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Haşlanan makarnaları daha fazla pişip yumuşamaması için süzüp soğuk sudan geçirin. Haşlanan makarnalara iç harcı doldurun ve tencereye alın. Tüm makarna bitince su ısıtıcısında 3-4 su bardağı su kaynatın.

Mantı sosu nasıl yapılır?

Mantı Sosu Yapılışı: Yağ kızınca salçamızı ekliyoruz ve iyice eziyoruz. Burada akışkan olması lazım, gerekirse yağ eklenebilir. Salça kızarınca şeker, pul biber eklenir. Son olarak nane, kekik eklenir.

Salçalı yoğurtlu makarna nasıl yapılır?

Salçalı Soslu Yoğurtlu Makarna Tarifi Yapılışı
  1. Yoğurdu genişçe bir kapta iyice çırpın, sarımsağı ezin ve karıştırın.
  2. Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün, ama çok haşlamayın biraz diri kalsın.
  3. Yoğurda katıp iyice harmanlayın.
  4. Servis tabağına alın.
  5. Tavada erittiğiniz tereyağına salçayı katın kavrulsun.
Daha fazla öğe...

Makarnadan mantı olur mu?

Mantı makarna yapımında; çukur bir kaba 240 gr orta yağlı kıyma koyun. Üzerine 1 adet orta boy soğanı ve 1 diş sarımsağı rendeleyin. ... Su kaynadıktan sonra içine yarım paket mantı makarnayı koyup, 4 dakika kadar haşlayın. Ardından haşlanan makarnaları daha fazla pişip yumuşamaması için suyunu süzüp, soğuk sudan geçirin.

Mantı içine ne konur?

Mantı Hamuru için; 3,5 su bardağı un. 1 su bardağı ılık su. 1 çay kaşığı tuz....Mantı İçi için;
  • 250 g az yağlı kıyma.
  • 1 adet orta boy soğan.
  • Yarım çay kaşığı karabiber.
  • Yarım çay kaşığı pul biber.
  • 1 çay kaşığı tuz.

Mantının üzerine ne atılır?

Mantıyı mantı yapan en önemli dokunuşlardan birisi de tabili mantının sosudur. Mantı sosu genellikle 3 temel besinden yapılır. Bunları sıralayacak olursak, salça tereyağı ve pul biber şeklinde sıralayabiliriz.

Kayseri usulü mantı sosu nasıl yapılır?

KAYSERİ MANTISI SOSU Yapılışı: Tereyağını tavada eritin ve içine salçayı ilave ederek kokusu çıkana dek kavurun. Ardından nane hariç diğer malzemeleri de ekleyip yarım çay bardağı su ekleyin, sosu bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra mantının üzerine dökün ve üzerine nane ekleyin.

Yoğurtlu makarnanın sosu nasıl olur?

Yoğurt sosu için; bir kap içine 1 buçuk su bardağı yoğurt koyun. Üzerine 1-2 diş rendelenmiş sarımsak ve damak tadınıza göre tuz ekleyip, tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Son olarak haşladığınız makarnanın suyunu süzün. Servis tabağına koyup, biraz ılımasını bekleyin.

Makarnanın üstüne salçalı sos nasıl yapılır?

Salçalı makarna sosu için, bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Ardından 2 diş ince ince kıyılmış sarımsak ekleyin. 2-3 kere karıştırarak, kavurun. Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası ve tuz ekleyin. Salçalı sosu 2 dakika kadar pişirin.

Mantı makarna yanına ne gider?

Mantının yanına ne iyi gider? Birbirinden lezzetli 10 tarif
  • Mercimek çorbası
  • Zeytinyağlı barbunya.
  • Gerçek su böreği.
  • Yalancı tavuk göğsü
  • Mercimek köftesi.
  • Revani.
  • Mücver.
  • Şakşuka.
Daha fazla öğe...