Topkapı Sarayı'nın giriş ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Topkapı Sarayı'nın giriş ücreti ne kadar?
  2. Dolmabahçe Sarayı hangi gün kapalı?
  3. Müzeler haftasında Topkapı Sarayı ücretsiz mi?
  4. Topkapı Sarayı'na giriş nasıl?
  5. Dolmabahçe Sarayı kimlere indirimli?
  6. Topkapı Sarayı kimlere ücretsiz?
  7. Topkapı Sarayı Harem ziyarete açık mı?
  8. Müzeler Haftası ücretsiz mi?
  9. Dolmabahçe Sarayında Müze Kart geçerli mi?
  10. Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti ne kadar?
  11. Dolmabahçe Sarayı içinde neler var?
  12. Yıldız Sarayı ziyarete açık mı?
  13. Istanbulda hangi müzeler ücretsiz?
  14. Müzelerden ücretsiz kimler?
  15. Dolmabahce sarayinda Muzekart gecerli mi?

Topkapı Sarayı'nın giriş ücreti ne kadar?

Topkapı sarayı giriş ücreti tam 60 TL, harem bölümü tam 40 TL ve Aya İrini Müzesi Tam 30 TL'dir. İndirimli bilet fiyatları ve detaylar aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Dolmabahçe Sarayı hangi gün kapalı?

* Dolmabahçe Sarayı, Pazartesi günleri haricinde her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyarete açık. * Pazartesi günleri kapalı.

Müzeler haftasında Topkapı Sarayı ücretsiz mi?

Aynı gün, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde 'Neden, Nasıl İstanbul Sanat Merkezi' konulu bir panel düzenlenecek, Topkapı Sarayı Müzesi'nde Sultan IV'üncü Murad'ın yaptırdığı 'Revan Köşkü' de törenle ziyarete açılacak. ...

Topkapı Sarayı'na giriş nasıl?

Topkapı Sarayı Müzesi'ne gitmenin en hızlı yolu Kabataş – Bağcılar tramvay hattını kullanmaktır. Tramvaydan Sultanahmet durağında indikten sonra Aya Sofya Müzesi ve Hürrem Sultan Hamamı önünden geçerek Topkapı Sarayı Müzesi'ne ulaşılır.

Dolmabahçe Sarayı kimlere indirimli?

Burası Milli Saraylar'a bağlı olduğu için müze kart kapsamı dışında. Bileti Harem, Selamlık ayrı ayrı veya Harem+Selamlık şeklinde alabiliyorsunuz. Türk Vatandaşları için biletler %50 indirimli satılıyor. 65 yaş üstündekilerden bilet ücreti alınmıyor.

Topkapı Sarayı kimlere ücretsiz?

Topkapı Sarayı'na ücretsiz giriş yapabilenler:
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 18 yaş altı olanlar.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 65 yaş üstü olanlar.
  • Gaziler ve ona refakat eden ailesi.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı engelliler ve refakatçısı
  • TSK'da görevli er ve erbaşlar.
Daha fazla öğe...

Topkapı Sarayı Harem ziyarete açık mı?

Topkapı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı ile köşk ve kasırlar 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. ... Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı'na son giriş saati 17:00'dır. Topkapı Sarayı Harem Bölümü gişe kapanış saati 17:00'dır. Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı'ndan son çıkış saati 18:00'dır.

Müzeler Haftası ücretsiz mi?

Kültür varlıklarının tanıtılması, eserlerin korunması ve öneminin anlatılması kapsamında her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında büyük sevinçle kutlanan Müzeler Haftası'nda bu yıl da birçok müze ücretsiz ve gece gezilebilecek. Aynı zamanda bugüne özel paneller ve etkinlikler de gerçekleştirilecektir.

Dolmabahçe Sarayında Müze Kart geçerli mi?

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlı tüm saray, köşk ve kasırlarda, aşağıdaki istisnalar hariç olmak üzere, Müze Kart geçerlidir. Topkapı Sarayı salı, Dolmabahçe, Beylerbeyi Sarayı, kasırlar, köşkler ve Resim Müzesi ile Beykoz Cam ve Billur Müzesi pazartesi günü ziyarete kapalıdır.

Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti ne kadar?

Dolmabahçe Sarayı Müzesi giriş ücreti 50 Türk Lirası'dır. Dolmabahçe Sarayı'nda müzekart yalnızca Harem Dairesi bölümünde geçerlidir.

Dolmabahçe Sarayı içinde neler var?

Dolmabahçe Sarayı'nın ana yapıları; Harem, Mabeyn, Saat Kulesi ve Dolmabahçe Camisi'dir. Sarayda 285 oda ve 46 adet salon, 6 hamam ve 68 tuvalet vardır. Saray 110 bin metrekare alana kurulmuştur ve 1910'larda elektrik ve kalorifer sistemine geçmiştir.

Yıldız Sarayı ziyarete açık mı?

Saray, köşk ve kasırlarda mescit, tuvalet ve otopark mevcuttur. Yıldız Sarayı restorasyon çalışmaları nedeniyle geçici olarak kapalıdır. PAZARTESİ GÜNÜ ZİYARETE KAPALIDIR. SALI GÜNÜ ZİYARETE KAPALIDIR.

Istanbulda hangi müzeler ücretsiz?

İstanbul'un Ücretsiz Gezebileceğiniz Müzeleri
  1. 1 - Sakıp Sabancı Müzesi / Emirgan. ...
  2. 2 - Türkiye İş Bankası Müzesi / Eminönü ...
  3. 3 - Mehmet Arsay Otomobil Müzesi / Halkalı ...
  4. 4 - Galatasaray Müzesi / Beyoğlu. ...
  5. 5 - Sirkeci Garı Müzesi / Fatih. ...
  6. 6 - İstanbul Modern / Karaköy. ...
  7. 7 - Pera Müzesi / Beyoğlu.
Daha fazla öğe...

Müzelerden ücretsiz kimler?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz olduğunu duyurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tüm müzelerin, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler için ücretsiz, diğer vatandaşları için de yıllık ziyaret bedelinin 60 TL olduğunu duyurdu.

Dolmabahce sarayinda Muzekart gecerli mi?

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlı tüm saray, köşk ve kasırlarda, aşağıdaki istisnalar hariç olmak üzere, Müze Kart geçerlidir. Topkapı Sarayı salı, Dolmabahçe, Beylerbeyi Sarayı, kasırlar, köşkler ve Resim Müzesi ile Beykoz Cam ve Billur Müzesi pazartesi günü ziyarete kapalıdır.