Vergi dairesi kyk borcu nasıl ödenir?

İçindekiler:

  1. Vergi dairesi kyk borcu nasıl ödenir?
  2. Vergi dairesine düşen KYK borcu ödenmezse ne olur?
  3. KYK geri ödeme vergi dairesine ne zaman düşer?
  4. Damga vergisi hangi tutar üzerinden alınır?
  5. Damga vergisi beyannamesi nereden verilir?

Vergi dairesi kyk borcu nasıl ödenir?

KYK, SGK, MTV gibi borçları kapsayan vergi borcunu yapılandıranlar, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresinden ya da e-devlet üzerinden vergi borcu ödeme ekranı ile taksit ödemelerini gerçekleştirecek. Peşin ödemeyi tercih edenlerin ise ilk ödemeyi en geç 1 Mart'a kadar yapması gerekiyor.

Vergi dairesine düşen KYK borcu ödenmezse ne olur?

KYK borcu ödenmezse ne olur? KYK borcu ödenmezse günlük gecikme zammı uygulanır. Gecikme zammıyla beraber borç şu şekilde hesaplanır: Alınan toplam kredi + Yİ-ÜFE ilavesi + borç ödenmezse aylık %1.40 gecikme zammı uygulanır.

KYK geri ödeme vergi dairesine ne zaman düşer?

KYK Borcu Ne Zaman Vergi Dairesine Devredilir? KYK borcu, 31 Ağustos tarihine kadar yapılandırma yaptıktan sonra 2 taksit ödemezseniz vergi dairesine düşer.

Damga vergisi hangi tutar üzerinden alınır?

Damga vergisi, sözleşmede geçen tutarın belirlenen oran ile çarpılmasıyla hesaplanarak bulunur. Sözleşmenin sayısına göre tutarlar değişiklik gösterebilir. Damga vergisi hesaplanırken kazanılan veya anlaşılan tüm para esas alınmalıdır. Brüt kazanç üzerinden çarpım işlemi yapılmalıdır.

Damga vergisi beyannamesi nereden verilir?

Damga vergisi beyannameleri eğer elden verilecekse mükellef olan kişi veya kişilerin ikametgahının bağlı olduğu vergi dairesine verilmesi gerekiyor. Gelir idaresi başkanlığının internet sitesi olan https://www.gib.gov.tr/ de bulunan 'Hazır Beyan Sistemi' ile de gelirler beyan edilebilir.