Internet Alışveriş şikayetleri nereye yapılır?

İçindekiler:

  1. Internet Alışveriş şikayetleri nereye yapılır?
  2. Internet alışveriş mağdurları ne yapmalı?
  3. Bir yeri nasıl şikayet edebilirim?
  4. Sanayiciler nereye şikayet edilir?
  5. Tüketici Haklarına şikâyet nasıl olur?
  6. Internetten aldığım ürün farklı geldi ne yapmalıyım?
  7. Tüketici Şikayet Hattı numarası nedir?
  8. Internet alışveriş sitelerini nereye şikayet edebilirim?
  9. Sahte ürün satanlar nereye şikâyet edilir?
  10. Internet alışveriş sitelerini nereye şikâyet edebilirim?
  11. Son kullanma tarihi geçmiş ürünler nereye şikayet edilir?
  12. Ürün fiyatları nereye şikayet edilir?
  13. Tüketici hakem heyetine şikayet nasıl yapılır?
  14. Tüketici hakem Heyetine hangi konularda başvurulur?
  15. LCW internetten alınan ürün mağazaya iade edilir mı?
  16. Internetten aldığım ürün farklı geldi nereye şikayet?
  17. Alo 175 Tüketici Danışma Hattı hangi sorunlarımızı çözmeye yardımcı olur?
  18. Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ne işe yarar?
  19. Dolandırıldım ne yapmam gerekiyor?
  20. E Ticaret dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?

Internet Alışveriş şikayetleri nereye yapılır?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Internet alışveriş mağdurları ne yapmalı?

Mağdur olan vatandaş, EE-devlet sistemi üzerinden tüketici hakem heyetlerine doğrudan başvurabilir.

Bir yeri nasıl şikayet edebilirim?

Şikayet adreslerinin başında, ALO 175 Tüketici Danışma Hattı var. Tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm getiren çağrı merkezi, Ticaret Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veriyor. Bu hatla tüketiciler, insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ya da firmaları şikayet konusu yapabiliyor.

Sanayiciler nereye şikayet edilir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda bulunan sanayi ürünlerine ilişkin ihbar ve şikayetlerin Türkiye'nin her yerinden doğrudan ilgili birimlere yapılabilmesini sağlayan Alo 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikâyet Hattı aktif olarak hizmet veriyor.

Tüketici Haklarına şikâyet nasıl olur?

Şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) ile tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabilir. Bu itibarla, tüketici hakem heyetlerine sözlü başvuru yapılamamaktadır.

Internetten aldığım ürün farklı geldi ne yapmalıyım?

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Tüketiciler artık uzaktan satışlarda muhatabını bulamazlarsa, ödeme yaptıkları kargodan bunun bedelini alabilirler." bilgisini verdi.

Tüketici Şikayet Hattı numarası nedir?

"ALO 175" Tüketici Danışma Hattı, tüketicilerimizin karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm yollarının sunulduğu ve tüketici uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla başvurmaları gereken ilgili makamlara yönlendirildiği “bir çağrı merkezi” olarak hizmet vermektedir.

Internet alışveriş sitelerini nereye şikayet edebilirim?

Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.

Sahte ürün satanlar nereye şikâyet edilir?

Alo 177 ihbar hattı 24 saat açık.

Internet alışveriş sitelerini nereye şikâyet edebilirim?

Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.

Son kullanma tarihi geçmiş ürünler nereye şikayet edilir?

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı, Güvenilir Gıda konusunda gelen talepleri karşılamak için tüm Türkiye'de Alo 174 Gıda Hattı'nı vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur.

Ürün fiyatları nereye şikayet edilir?

İlki, söz edilen fahiş fiyatlarıyla ilgili şikâyetlerini ALO 175'e arayarak bildirebilir. İkinci olarak Ticaret Bakanlığı tarafından sunulduğu Haksız Fiyat Artışı Şikâyet Bildirimi (HFA-BİLDİRİMİ) uygulaması var.

Tüketici hakem heyetine şikayet nasıl yapılır?

Şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) (https://tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr) ile tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabilir.

Tüketici hakem Heyetine hangi konularda başvurulur?

Tüketiciler, maddi zararlarının tazmini, onarım veya değişim için öncelikle mal veya hizmeti satın aldıkları işletmeler ile irtibata geçmeli. Taleplerinin geri çevrilmesi halinde, satın aldıkları mal veya hizmetlerin parasal tutarına bağlı olarak Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat etmeli.

LCW internetten alınan ürün mağazaya iade edilir mı?

Kanunen mağazalardan satılan ürünlerde eğer bir üretim hatası bulunmuyorsa (ayıplı mal değilse) değişim/iade zorunlu değildir. Buna rağmen, LC Waikiki mağazalarımızda 30 güne kadar fiş veya fatura ibrazı ile kullanılmamış ve deformasyona uğramamış ürünlerde değişim/iade konusunda destek olmaktayız.

Internetten aldığım ürün farklı geldi nereye şikayet?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre; bakanlık bünyesinde 5 yıldır hizmet veren 'ALO 175 Tüketici Danışma Hattı' 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veriyor. Tüketiciler bu hattı arayarak aldığı ürün veya hizmetten, şikayetlerini iletip gerekli yönlendirme hizmeti alıyor.

Alo 175 Tüketici Danışma Hattı hangi sorunlarımızı çözmeye yardımcı olur?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulmuş olan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattıtüketici vatandaşların karşılaşmakta oldukları sorunlar ile alakalı olarak çözüm yollarının sunulduğu bir hizmet merkezidir. Ayrıca bu hizmet merkezince tüketici uyuşmazlıklarına dair ilgili makamlara yönlendirmeler de yapılmaktadır.

Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ne işe yarar?

"ALO 175" Tüketici Danışma Hattı, tüketicilerimizin karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm yollarının sunulduğu ve tüketici uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla başvurmaları gereken ilgili makamlara yönlendirildiği “bir çağrı merkezi” olarak hizmet vermektedir.

Dolandırıldım ne yapmam gerekiyor?

“(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir. (2) Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikâyet, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.

E Ticaret dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?

İnternet dolandırıcılığı şikayeti savcılığa yapılmalıdır. Savcılık şikayet dilekçesi ile suç duyurusunda bulunmak doğru bir hareket olacaktır. Aynı zamanda satın alınan ürünün değerine göre Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunulması mümkündür.