Araç ruhsat bilgilerine nasıl ulaşırım?

İçindekiler:

  1. Araç ruhsat bilgilerine nasıl ulaşırım?
  2. Plakanın kime ait olduğu nasıl öğrenilir?
  3. Plaka ile araç sorgulama nasıl yapılır?
  4. Üzerime araç olmadığına dair belge nereden alınır?
  5. Ruhsat seri no nasıl öğrenebilirim?
  6. Taşıt ruhsat numarası nerede yazar?
  7. Plakadan araç sahibi bulunur mu?
  8. Plakalı araç nerede?
  9. Araç çekme belgesi noterden alınır mı?
  10. Ruhsat Seri ve No nedir?
  11. Araç tescil belgesi nerede yazar?
  12. Araç ruhsat numarası nedir?
  13. Asbıs no ne demek?
  14. Arabamın nerde olduğunu nasıl anlarız?
  15. Aracım hangi Yedieminde?
  16. Araç değişen parça sorgulama nasıl yapılır?

Araç ruhsat bilgilerine nasıl ulaşırım?

Araç ruhsat seri numarası, araç ruhsatında yer alan belge seri ve no kısmından veya e-Devlet araçlarım sayfasından “tescil belgesi seri numarası” adıyla yer alan kısımdan öğrenebilir. İlk iki harfi ruhsat seri, kalan rakamalar ise ruhsat numarasını ifade eder.

Plakanın kime ait olduğu nasıl öğrenilir?

SMS ile plaka bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bunun için DETAY boşluk plaka numarasını yazıp 5664'e kısa mesaj göndermeniz yeterlidir.

Plaka ile araç sorgulama nasıl yapılır?

Mesaj yoluyla da plakadan araç sorgulama işlemi yapmak mümkün. Ücretli bir sorgulama türü olan SMS ile araç sorgulama işlemi için aracın plakasını bitişik bir şekilde yazıp (34XYZ'e yollayabilirsiniz.

Üzerime araç olmadığına dair belge nereden alınır?

Araç tescil belgesini alımı için e-devlet üzerinden sorgulama yapılabilir. Bunun için gerekli olanlar kimlik kartı ve e-devlet şifresidir. Sisteme giriş yapıldıktan hemen sonrasında arama kısmında araç tescil belgesi yazmanız yeterlidir. Çıkan sayfada 'Adıma Tescilli Araç Sorgulama' kısmından belgeye ulaşılabilir.

Ruhsat seri no nasıl öğrenebilirim?

Trafik tescil belgesi seri numarası 2 harf ve 6 rakamdan oluşmaktadır. Bu numarayı ruhsatınızdan kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Yukarıda yer alan resimde gördüğünüz gibi araç ruhsatını açtığınızda sağ altta 2 harf ve 6 rakamdan oluşan bir dizi göreceksiniz. Ruhsat belgesi seri no işte bu rakamlardır.

Taşıt ruhsat numarası nerede yazar?

Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.

Plakadan araç sahibi bulunur mu?

Plaka sorgulama işlemi sayesinde aracın, rengi, modeli, çalıntı olup olmadığı, belge tarihi gibi bilgilere ulaşılabilir. Gizlilik ilkleri nedeniyle tek başına plaka numarası araç sahibine ulaşmanızı ve sorgulama yapmanız açısından yeterli değildir.

Plakalı araç nerede?

Otoparka çekilen araç sorgulaması için "PARK (BOŞLUK) ARAÇ PLAKASI" yazıp 1550'ye SMS gönderdikten sonra aracınızın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Araç çekme belgesi noterden alınır mı?

Çekme belgeli araçların satış fiyatlarının daha düşük olması nedeniyle çekme belgeli araçlara talepte artış yaşanmaktadır. Çekme belgeli araç şu şekilde alınıp satılabilmektedir: Aracın satışı noterde yapılmaktadır. Eğer plaka değişikliği yapılacaksa bu değişiklik talebinin noterde belirtilmesi gerekmektedir.

Ruhsat Seri ve No nedir?

Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.

Araç tescil belgesi nerede yazar?

Bu numara araç ruhsatında isim-soy isim bilgilerinin bulunduğu sayfanın en alt kısmında yer alır. Belgenin en alt sağ kısmında bulunan yere bakarak trafik tescil belgesi seri no öğrenilebilir.

Araç ruhsat numarası nedir?

Ruhsat seri numarası, aracın ruhsatında bulunan kayıtlı bilgilere Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) aracılığı ile erişilebilmesini sağlayan numaradır. Ruhsat seri numarası 2 harf, 6 rakamdan oluşur ve ruhsat sahibinin kişisel bilgilerinin bulunduğu sayfanın altında yer alır.

Asbıs no ne demek?

ASBİS numarası, noter tarafından yeni araç alan kişiye bu doğrultuda verilen bir numaradır. Noterin verdiği geçici dokümanın üzerinde yer almaktadır. Ondokuz basamaklı bu numara ile dijital ortamda araç bilgilerine erişebilirsiniz.

Arabamın nerde olduğunu nasıl anlarız?

Cep telefonlarındaki bütün operatörlerden mesaj bölümüne "PARK" yazıp boşluk bıraktıktan sonra araç plakasını yazdıktan sonra 1550'ye göndermek gerekiyor. Eğer araç çekici tarafından çekilmişse, gelen mesajda hangi otoparka çekildiği, iletişim bilgisi ve neden çekildiği konusundaki bilgiler belirtiliyor.

Aracım hangi Yedieminde?

Otoparka çekilen araç sorgulaması için "PARK (BOŞLUK) ARAÇ PLAKASI" yazıp 1550'ye SMS gönderdikten sonra aracınızın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.

Araç değişen parça sorgulama nasıl yapılır?

Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin. ERP (Eksper Raporu) olan kazalarda değişen parçaları öğrenmek için PARCA boşluk PLAKA boşluk HASAR TARIHI yazıp sorgulama yapabilirsiniz.