80 lerde ne giyilir?

İçindekiler:

  1. 80 lerde ne giyilir?
  2. 90 larda ne giyilir?
  3. Vatka modası hangi yıllarda?
  4. Ispanyol paça hangi yıllarda modaydı?
  5. Tayt ne zaman moda oldu?
  6. Yüksek bel modası ne zaman çıktı?
  7. Boru paça pantolon ne demek?
  8. Düşük bel modası ne zaman başladı?
  9. Düz paça pantolon ne demek?
  10. Regular kesim ne demek?
  11. Düşük bel pantolon zararlı mı?
  12. Düşük bel pantolon üzerine ne giyilir?
  13. Real slim pantolon ne demek?
  14. Slim jean pantolon ne demek?
  15. Erkek Regular gömlek ne demek?
  16. Regular kalıp ne demek tişört?
  17. Erkek kot pantolon nasıl seçilir?
  18. Slim fit mi Skinny mi?

80 lerde ne giyilir?

Aerobik çılgınlığı ile parlak tayt ve tozluklar ve koşu için giyilen eşofman takımları toplumsal olarak kabul edilebilir hale geldi. - 1980'li yıllarda püskül ve boncuklarla kaplı gece giysileri, renkli ve cesur makyaj stilleri, vatkalar, büyük kolyeler ve uzun sarkık küpeler dönemin önemli moda parçalarıydı. .

90 larda ne giyilir?

90'lı yıllar giyim tarzı normal vücut ölçülerinden daha bol giymeyi mümkün kılıyordu. Bol tişörtler, bol ve vatkalı ceketler, bol kazaklar giyiliyordu. Bu akımın çok canlı bir parçası da desenli naylon eşofmanlar! ... Ekose desenli, kareli, oduncu gömlekleri 90'lar kıyafet modasının vazgeçilmezleri arasındaydı.

Vatka modası hangi yıllarda?

1980'li yılların en popüler giyim ürünlerinin arasında vatkalar da yer alıyor. Vatka şıklığı ile birlikte parlak, payetli, işlemeli elbiseler ve etekler başta gece hayatı olmak üzere yeni sezonda sık sık karşılaştığımız moda trendleri arasında öne çıkıyor.

Ispanyol paça hangi yıllarda modaydı?

İspanyol paça, dizden itibaren genişleyen pantolon paçası ve bu tarzdaki pantolonlara verilen addır. Avrupa'da ve Amerika'da özellikle 1960'lar ve 1970'lerde moda olmuştur. Türkiye'de genellikle 70'ler modası ile özdeşleştirilir.

Tayt ne zaman moda oldu?

Örneğin Fransızların kendine özgü oyuncusu Jean Seberg günlük hayatında taytı sık sık giyerdi. 1970'lerin ünlü filmi Grease de Olivia Newton John lateks tayt giyip dans edince bu giysi hızla yayılmaya başladı. 1980'lerde başlayan aerobik akımının alışılan giysisi de gene tayttı.

Yüksek bel modası ne zaman çıktı?

Batı kültürlerinde, yüksek belli kotlar özellikle 1970'lerde düşük bel pantolon'larla rekabet halinde yaygındı. Yüksek belli pantolonlar, hem erkekler hem de kadınlar için farklı stillerde 1990'lardan beri mevcuttur ve popülerliği 2000'lerde artmıştır.

Boru paça pantolon ne demek?

Boru Paça Kesim Pantolonlar Boru paça kesiminde ise pantolonun üst bölümü ve baldır bölümü vücudu tamamen sarıyor. Ancak parçaları doğru indikçe pantolon biraz daha bol bir görünüm sergiliyor. Bacak boyları bir boru kadar düz göründüğü için pantolon kesimi boru paça olarak adlandırılıyor.

Düşük bel modası ne zaman başladı?

1970'ler den bu yana zaman zaman moda olan düşük bel pantolonlar son 10 yıldır kadın, erkek tüm yetişkinlerin kullandığı bir giysidir (www.derja.com).

Düz paça pantolon ne demek?

Straight : Bu kalıp regular, standart ve düz kesim olarakta adlandırılır. Straight pantolonlar düz kesimdir ve bedeni sarmalamazlar. Kalçadan paçaya doğru genişleme veya daralma olmadan aynı genişlikte inen pantolonlardır. ... Bol kesim pantolonların başlangıç noktası olarak kabul edilirler ve oldukça rahat hissettirirler.

Regular kesim ne demek?

Regular fit kıyafetin sıradan, standart kesimi anlamına gelir. Regular fit slim fit farkı biraz daha bolluk payı verilerek kesilir. Bu bolluk ise kıyafetin içerisinde daha rahat hareket etmenizi sağlar. ... Slim fit kadar kaslı ve fit bir vücuda ihtiyaç duyulmayan rahatça kalıbına girebileceğiniz bir kesimdir.

Düşük bel pantolon zararlı mı?

“Uzun süre düşük bel pantolon giyimi bel çevresindeki kalınlaşmaya bağlı olarak estetiğin yanı sıra çeşitli sağlık sorunlarına da neden oluyor. Çünkü, bel bölgesindeki yağlanma diyabet, kalp-damar hastalığı ve yüksek tansiyona davetiye çıkarıyor.”

Düşük bel pantolon üzerine ne giyilir?

Özel gecelerde ise düşük bel pantolonunuzla bir kombin yapacağınız zaman üzerinize büstiyer tarzı bir üst üst giyebilirsiniz. Düşük bel pantolon kombinlerinde yapacağınız bir diğer kombin uygulaması ise gömlekle olanlardır. Gömlek hem şık hem rahat bir parça olduğu için yaz kış her daim rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Real slim pantolon ne demek?

Slim fit kesim fazla kumaşlardan arındırılmış bir şekilde pantolon modelinin üretimidir. ... Skinny kesime nazaran biraz daha bol olsa da slim fit kesime sahip olan pantolonlar vücudu tamamen sarar. Bu pantolonların baldır bölümü biraz daha düz bir görünüme sahip olur.

Slim jean pantolon ne demek?

Slim : Slim-Fit veya kısaca slim pantolonlar, dar kalıp olarak bilinir. Dar olmalarıyla birlikte, skinny pantolonlar kadar vücudu sarmalayıp sıkmazlar. Günümüzde jean ailesinin en çok tercih edilen kalıplarından biridir. Straight : Bu kalıp regular, standart ve düz kesim olarakta adlandırılır.

Erkek Regular gömlek ne demek?

Normal kesim gömlek olarak da adlandırılan regular fit gömlekler, klasik gömleklere göre daha az potluk bırakır. Ancak garanti bir gömlek kesimidir. Sizi asla zorda bırakmaz. Kilo alıp verme konusunda sürekli bir değişkenlik yaşıyorsanız regular fit modelleri tercih edebilirsiniz.

Regular kalıp ne demek tişört?

Regular fit kıyafetin sıradan, standart kesimi anlamına gelen bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Regular fit ile slim fit arasındaki en önemli farkı biraz daha bolluk payı verilerek kesilir nitelikte olmasıdır. Bu bolluk ise giysinin içerisinde kişinin daha rahat bir şekilde hareket etmesine olanak sağlar.

Erkek kot pantolon nasıl seçilir?

Kot pantolonun kalçanın üst kısmına tam oturduğuna ve eğildiğinizde düşmeyecek kadar yüksek olduğuna emin olun. Belin de ne çok sıkı ne de bol olmamasına dikkat edin. Eğer kemeri aksesuar olarak değil de mecburiyet olarak kullanıyorsanız jean pantolon vücudunuzla uyumlu değil demektir.

Slim fit mi Skinny mi?

Slim fit, skinny slender'dan gelir. Özellikle bel ve kol kısmı vücut şeklinize doğru oturan kıyafet tarzıdır. Dar kesim kıyafet, olarak bahsedilen tarz aslında slim fit modelidir.