Ya Kerim fazileti nedir?

İçindekiler:

  1. Ya Kerim fazileti nedir?
  2. Ya Tevvab esması nedir?
  3. Ya Berr ne için okunur?
  4. Ya Kebir ne demek?
  5. Ya Macid esması ne için okunur?
  6. Ya vekil ne için okunur?
  7. Ya Berru ne anlama geliyor?
  8. Ya Hasib ne için okunur?
  9. Ya Mukaddim kaç kere okunur?
  10. Ya Macid esması nedir?
  11. Ya Macid kaç kere çekilmeli?
  12. Hangi Esma her türlü eksiklik ve kusurdan münezzeh olma manasını ifade eder?
  13. Allah kerim demek ne demektir?
  14. Ya Allah Ya Gafur ne demek?
  15. Ya Allah ya vekil ne demek?
  16. Ya Vali esması ne için okunur?
  17. Ya Vedud ne anlama gelir?

Ya Kerim fazileti nedir?

Rızkını artırmak için “El-Kerim” esması 270 defa zikredilmelidir. Hasta kişiler üzerine 270 kez okunacak “ Ya Kerim” esmasıyla Allah'ın izniyle şifa bulacaktır. Hem dünyada hem de ahirette güzellikleri ve iyilikleri görmek isteyenler ise “Ya-Kerim” esmasını 270 defa okumaktadır.

Ya Tevvab esması nedir?

Et Tevvab esması Türkçe anlamı tövbe edenleri seven günahlarından tövbe edenlerin tövbelerini kabul eden tek yaratıcı Allah olduğu anlamına gelmektedir.

Ya Berr ne için okunur?

- El-Berr ismi kötülükten korunmak ve iyilik, ilahi insanlara nail olmak için ''Ya Berr Celle Celalühü'' diyerek 202 kere okunur. - Bu ismin zikrine devam eden kişi büyük bir günah işler ise tevbe edebilir.

Ya Kebir ne demek?

El Kebir Esmasının Türkçe Anlamı Nedir? El Kebir esması Allahu Teala'nın hiçbir aklın eremeyeceği kadar büyük ve ululuk sahibi olduğunu ifade etmektedir.

Ya Macid esması ne için okunur?

- Mal ve para yönünden iyi bir durumda olmak ve cömert birisi olmayı ummak için bu isim zikredilir. - El-Macid kalbi nurlandırır, gönlü yumuşatır. - Bu isim tabiatta ki diğer varlıkları da anlamamızı sağlar. - Allah'ın (c.c.) izni ile itibar, saygınlık makam sahibi olunur.

Ya vekil ne için okunur?

El Vekil esması, kullarını her an gözeten, onları belalardan ve sıkıntılardan uzak tutup hayra yönelten demektir.

Ya Berru ne anlama geliyor?

Berru isminin ilk anlamı "İlk Yağan Kar" demektir. Bu ismin ikinci anlamı "İyilik eden, çok cömert ve lütuf sahibi olan" Allah'ın 99. isminden biri (Berr)dir. Berru isminin üçüncü anlamı; " İyilik eden, iyiliği ve mükâfâtı çok olan, sözünü yerine getiren" anlamına gelir.

Ya Hasib ne için okunur?

El-Hasib zikrinin fazilet ve faydalarını şöyle sıralayabiliriz: ... İlahi ihsana nail olmak için "Ya Hasib Celle Celalühu" esması 80 defa okunur. Her türlü korku, akrabalar arasında çıkan hadiseden ötürü korkan kimse her gün El-Hasib Esmasını güneş doğmadan önce veya güneş battıktan sonra 77 defa okumalıdır.

Ya Mukaddim kaç kere okunur?

El-Mukaddim Faziletleri - Rutbe ve makamca yükselebilmek için bu ismi şerifi duanın kabulü adına 184 defa okunmalıdır, - Gelmesi istenen kişi adına bu ismi şerif 184 defa okundu takdirde, Cenabı haktan onu getirmesini isteyenler kısa zaman içerisinde dileklerine kavuşur.

Ya Macid esması nedir?

El-Mâcid fazileti ve anlamı hakkında detaylar. Macid kelime anlamı üzerinden 'Şanı ve kadri büyük; kerem ve cömertliği bol' şeklinde tabir edilmektedir. Bu ifade ile beraber aynı zamanda El-Mâcid ismi Şerifi öğrenebilir ve buna uygun şekilde faziletlerini anlayabilirsiniz.

Ya Macid kaç kere çekilmeli?

Sıkıntılardan kurtulmak ve bol rızık sahibi olmak için her gün 57 defa “Ya Mecid Celle Celalühü” zikrine devam edilmelidir. İzzet ve şerefe sahip olmak isteyen kişilerin “Ya Mecid Celle Celalühü” denerek 79 kere tekrarlanması gerekmektedir. Bu zikri özellikle sabah namazından sonra yaparak yüz ve vücut sızlanmaktadır.

Hangi Esma her türlü eksiklik ve kusurdan münezzeh olma manasını ifade eder?

Her eksiklik ve kusurlardan münezzeh olan, El-Kuddüs olan Rabbimizin bu ismi, bizlerinde maddi ve manevi kirlerden nasıl arınmamız gerektiğini anlatır. Kuddüs, sözlükte “temiz olmak” manasındaki kuds kökünden türemiş, mübalağa bildiren bir sıfat olan kuddüs “tertemiz, pak, kusurdan arınmış” demektir.

Allah kerim demek ne demektir?

Esmaül Hüsna da yer alan Allah'ın en güzel sıfatlarından biri de El-Kerim olmaktadır. ... Arapça “ krm” kökünden gelen “karim” kelimesi “kerim” haline dönüşmüştür. Cömert olan, yüce gönüllü ve kerem sahibi demektir.

Ya Allah Ya Gafur ne demek?

El Gafur esması Allahın affı ve mağfiret ile kullarının günahlarını örtmesi manasına gelmektedir. El Gafur Esmasının Türkçe Anlamı Nedir? EL Gafur esması Allahu Tealanın günahları affedici ve kullarının günahlarını örten manasına gelmektedir.

Ya Allah ya vekil ne demek?

Hasbünallahü ve nimel vekil duası; Allah bize yeter, O ne güzel vekildir demektir. Bu hem bir dua hem de bir zikirdir. İnsanların yaptıkları her işte, başlarına gelen her türlü sıkıntıda, başlanacak her bir işte Allah'ı vekil kılmak bu dua ile mümkündür. Allah'ın vekilliği ile işler yoluna girer ve kolaylaşır.

Ya Vali esması ne için okunur?

El Vali esması, dünyayı ve kainatı idare eden, varlıkları gözetip koruyan anlamına gelir.

Ya Vedud ne anlama gelir?

Kur'an-ı kerimde 2 ayette geçen ve Arapça kökenli olan Vedud esmasının lügati manası; 'kullarını en fazla seven ve sevilmeye en layık olan' demektir. Geniş manada ele alacak olursak, Allah (cc), salih amel işleyen kullarını sevmekte ve onlardan razı olmaktadır.