Sigortamın devam edip etmediğini nasıl öğrenirim?

İçindekiler:

  1. Sigortamın devam edip etmediğini nasıl öğrenirim?
  2. Özel sektör çalışanları 4 a mı?
  3. 4A 4B 4C memur ne demek?
  4. Sigorta girişim yapıldı mı?
  5. 4A hizmet dökümü ne işe yarar?
  6. Aktif sigortalı ne demek?
  7. E-Devlet Sigortam yatıyor mu?
  8. 4A zorunlu sigortalılar 60 a 1 ne demek?
  9. Işçi 4 a mı?
  10. Devlet memurları 4 C mi?
  11. 4 b li memur ne demek?
  12. Sigorta e devlette ne zaman görülür?
  13. E-Devlet Sigortam yatıyor mu nasıl bakarım?
  14. 4 A Hizmet Dökümü aktif nedir?

Sigortamın devam edip etmediğini nasıl öğrenirim?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Özel sektör çalışanları 4 a mı?

4A, 4B ve 4C olmak üzere 3 farklı kola ayrılan sistem sayesinde istihdamın kontrol altında tutulması sağlanır. Yeni düzenleme ile birlikte SSK çalışanları 4A, Bağkurlu çalışanlar 4B ve emekli sandığına bağlı olan işçiler 4C sınıfında yer alır.

4A 4B 4C memur ne demek?

4a, 4b ve 4c sigortalı nedir, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapan çalışanlar 4A, kamu çalışanları 4B ve bir yıldan az süre ya da mevsimlik olarak çalışanlar ise 4C sigortalıları olarak adlandırılır. 4A sigorta kapsamında bulunan kişiler SGK'ya prim öder.

Sigorta girişim yapıldı mı?

Ancak sigorta girişi yapılıp yapılmadı hemen öğrenmek isteyen kişi alo 170 hattını arayarak T.C bilgilerini vererek işe giriş(sigorta başlangıç) ve çıkışlarını öğrenebilir.

4A hizmet dökümü ne işe yarar?

SGK hizmet dökümü, statüsü ne olursa olsun (4A, 4B, 4C fark etmeksizin) sigortalıların sigorta ve prim bilgilerini almalarını sağlayan belgedir. Yani SGK'ya, Bağ-Kur'a ya da Emekli Sandığı'na bağlı olunması fark etmeksizin sigorta ve prim bilgilerinin bulunduğu bir belgedir.

Aktif sigortalı ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

E-Devlet Sigortam yatıyor mu?

SGK sitesi üzerinden TC Kimlik No ve kimlik bilgileri ile şifresiz olarak buradan giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Bu uygulamada gelen sayfada bilgileri doldurup butona basın. ... E-devlet şifresi ile tüm SGK primlerinizi görebilir, sigortanızın yatıp yatmadığı sorgulamasını yapabilirsiniz.

4A zorunlu sigortalılar 60 a 1 ne demek?

Gelir testi sonucuna göre, aile içinde kişi başına düşen gelirin aylık ortalama tutarının, brüt asgari ücretin üçte birinden az olması halinde sağlık primi devlet tarafından karşılanmakta olup, kendileri ayrıca prim ödemeyecek.

Işçi 4 a mı?

4a, 4b ve 4c sigortalı nedir, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapan çalışanlar 4A, kamu çalışanları 4B ve bir yıldan az süre ya da mevsimlik olarak çalışanlar ise 4C sigortalıları olarak adlandırılır.

Devlet memurları 4 C mi?

Sigorta Sistemleri Nelerdir? 4a, 4b ve 4c sigortalı nedir, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapan çalışanlar 4A, kamu çalışanları 4B ve bir yıldan az süre ya da mevsimlik olarak çalışanlar ise 4C sigortalıları olarak adlandırılır.

4 b li memur ne demek?

657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu 4/B madde uyarınca; “Kalkınma planı, yıllık program, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işlerliği için şart olan, istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici ...

Sigorta e devlette ne zaman görülür?

Aylık prim ve hizmet belgesi, ait olduğu ayı takip eden ayın 23'üncü gününe kadar SGK'ya bildirilmek zorundadır.

E-Devlet Sigortam yatıyor mu nasıl bakarım?

kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan "E-Hizmetler" seçeneğini tıklayın. Açılan ekrandan "Sosyal Güvenlik Kurumu" (SGK) başlığını bulun. Altında yer alan seçeneklerden "4A SGK Hizmet Dökümü" yani SSK hizmet dökümü için "4A Hizmet Bilgisi" ni tıklayın.

4 A Hizmet Dökümü aktif nedir?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz. ... Bu yönüyle işçilere (4/a), bağımsız çalışanlara (4/b) ve memurlara (4/c) bakıyoruz.