Yoğurdun daha katı olması için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Yoğurdun daha katı olması için ne yapmalı?
  2. Yoğurdun taş gibi tutması için ne yapılır?
  3. Yoğurt Mayalamanın püf noktası nedir?
  4. Yoğurt hangi kapta daha iyi tutar?
  5. Yoğurt nasıl kalıp gibi olur?
  6. Yoğurt Mayalarken tuz atılır mı?
  7. Yoğurdun tatlı olması için ne yapmalı?
  8. Yoğurt Mayalanirken kesilmesi neden olur?
  9. Yoğurt mayalama nasıl olmalı?
  10. Yoğurt en güzel hangi tencerede mayalanır?
  11. 3 kilo süt ne kadar yoğurtla mayalanır?
  12. Yoğurdun sert olması için ne yapmalı?
  13. Inek sütü koyun yoğurduyla mayalanır mı?
  14. Tereyağından yoğurt mayalanır mı?
  15. Kavanozda taş gibi yoğurt nasıl yapılır?
  16. Yoğurt ekşi olmaması için ne yapmalı?
  17. Yoğurt Mayalarken tuz ve karbonat konur mu?
  18. Evde tatlı yoğurt nasıl yapılır?

Yoğurdun daha katı olması için ne yapmalı?

Yoğurdu küçük kaplara mayalamanız gerekir. Böylece daha katı kıvamlı yoğurtlar elde edebilirsiniz. Yoğurt mayalamak için kullanılan yoğurt da çok önemlidir. Yoğurt mayalarken normal yoğurt yerine süzme yoğurt kullanırsanız daha kıvamlı bir yoğurt elde edersiniz.

Yoğurdun taş gibi tutması için ne yapılır?

Yoğurt yapmanın püf noktalarından bir diğeri ise sütü gerektiği kadar kaynatmaktır. Süt kaynamaya başlayınca taşma ihtimaline karşı 15 dakika boyunca başından ayrılmamalısınız. Kaynarken ısıyı düşürün, sık sık karıştırın. Süt 5 ila 7 dakika boyunca kaynatılmalıdır.

Yoğurt Mayalamanın püf noktası nedir?

Peki yoğurt mayalamak için dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir? Yoğurdunuzun koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız tam yağlı süt kullanın. Kış aylarında mayalama işlemini yaparken yoğurdu mayaladığınız kapları daha fazla sarın ve sıcak tutun. Yazın yoğurt yapıyorsanız eğer üzerini fazla örtmeyin.

Yoğurt hangi kapta daha iyi tutar?

*Yoğurdunuzu mayaladığınız kap çelik, metal ya da toprak kap olmalı. Plastik kap asla kullanmayın zira bu ısıyı tutmadığından yoğurdunuzun oluşumunu etkileyecektir. *Yoğurdunuz mayalandığı anda üstünü açmanız gerekiyor. Aynı şekilde bıraktığınızda yoğurdunuz mayalanmaya devam edeceğinden ekşir.

Yoğurt nasıl kalıp gibi olur?

Süt güzelce karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağını kapatmadan ( üzerine kaşık bırakabilirsiniz örtü gelmesin diye ) sarılır. Yoğurt sulu olmasın diye üzerine temiz bir bez kapatıp çok bastırmadan kenarları sarkacak şekilde bir tepsinin içinde 1 gün bekletiyorum ben dolapta böyle daha kalıp gibi oluyor.

Yoğurt Mayalarken tuz atılır mı?

Daha sonra ufak bir kabın içerisinde yoğurt mayası, şeker (şekeri koymamızın nedeni yoğurt mayasını aktifleştirip yoğurdun çabuk ve güzel mayalanması için) ve birazcık tuz (tuzu koymamızın nedeni yoğurdu daha bir lezzetli yapıyor ve yoğurdun ekşi olmasını engelliyor) karıştırıyoruz.

Yoğurdun tatlı olması için ne yapmalı?

mayalık 1 kaşık yoğurt kaseye alınır içine biraz sütten ilave edilip çözülür, süte ilave edilip bir defa karıştırılıp sallamadan götürülüp sıcak bir yere konur ,üzerini ben battaniye ve montla kapatıyorum, gece mayalayıp sabah kaldırıyorum, dolaba bir gün daha dinlendiriyorum.Dolaba kaldırdığınızın akşamıda ...

Yoğurt Mayalanirken kesilmesi neden olur?

Asidik madde içeriği fazla olan sütler kaynatma esnasında kesilir. Dolayısıyla sütün kaynatma esnasında kesilmesi sütteki bakteri sayısının çokluğuna, sütün sağımdan sonra uzun süre bekletildiğine veya sütün sağım koşullarının kötü olduğuna delalet eder. Kesilmiş bir sütten yoğurt yapmak olanaksızdır.

Yoğurt mayalama nasıl olmalı?

Yoğurdun ideal mayalanma sıcaklığı 45 derece civarındadır. Eğer termometreniz yoksa serçe parmağınızı süre batırınca yaklaşık 7 saniye yanmadan sütün içinde tutabiliyor olmanız gerekir. Sütün daha sıcak olması halinde yoğurt ekşirken, daha soğuk olduğunda ise yoğurt tutmayabilir.

Yoğurt en güzel hangi tencerede mayalanır?

Marketlerde satılan UHT ve Pastörize sütlerden kaliteli yoğurt yapmak mümkün değildir. Sütün kaynatılacağı tencerenin mutlaka kalın tabanlı paslanmaz çelik tencere olması gerekmektedir.

3 kilo süt ne kadar yoğurtla mayalanır?

Yoğurt mayası ne kadar konulmalı: Mayanın ölçüsüne gelince... Bir litre süte 1 yemek kaşığı maya önerilir genelde. Oktay Usta'nın tarifinde bu oran 3 litre süte bir çay bardağı olarak veriliyor.

Yoğurdun sert olması için ne yapmalı?

Havalandırma işlemini 10 dk boyunca sürdürün. 10 dk sonra tencerenin altını iyice kısıp sütü kendi halinde 20 dk boyunca kaynatın. Bu işlemi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; ocağın ateşini sütün kaynaması durmayacak şekilde kısmaktır. Bu ayrıntı yoğurdun sert olmasını sağlar.

Inek sütü koyun yoğurduyla mayalanır mı?

Kaynattıp ılıttığınız (40 derecedeki) koyun sütünü, mayalayacağınız tencereye dökün. İçine inek yoğurdu ile karıştırdığınız sütü katın ve tencerenin kapağını kapatın. ... Bu süre çok önemlidir, 3 saatten az tutarsanız koyun yoğurdunuz tutmaz, süreyi daha çok tutarsanız ise yoğurt sulanır. Koyun yoğurdunuz hazır!

Tereyağından yoğurt mayalanır mı?

Kaynatıp parmak yakmayacak kadar ılıttığımız sütümüzü cam kavanoza koyalım. Daha sonra bir kasede olan tereyağımızı iki kaşık süt ile eritelim ve kavanozun tam ortasından dökelim. Kavanozu ağzı açık bir şekilde örtüp( olan nemi çekip yoğurdun cıvık olmaması için) saralım. Yaklaşık 5-6 saat sarılı bekletelim.

Kavanozda taş gibi yoğurt nasıl yapılır?

1 litre süt için 1 yemek kaşığı dolusu (daha katı olmasını isterseniz 2 yemek kaşığı) katı yoğurt yeterli olacaktır. Kullandığınız mayanın sulu olmayan, ekşimemiş bir maya olmasına çok özen gösterin. Ardından bu karışımı sütün içerisine, sütü karıştırarak azar azar ilave edin. Sütü kavanozlara pay edin.

Yoğurt ekşi olmaması için ne yapmalı?

Ekşi yoğurdumuzu kaseye alıp çok az tuz ekleyip 3 kaşık soğuk süt ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz tadına bakın eğer biraz eksilik varsa çok az daha süt ekleyin ve tekrar karıştırın. Yoğurdunuzu tatlı tatlı yiyin :) Evde yoğurt çalmadan deneyebilirsiniz de tabi ki.

Yoğurt Mayalarken tuz ve karbonat konur mu?

Her bir litre süt için 1 tatlı kaşığı Mayalık taze yoğurt kullanalım. Mayamız oda ısısında olmalıdır. Bir kase içerisinde güzelce özeyip içine azcık tuz, biraz şeker ve çok az karbonat atıyoruz. ... Bu arada sütün ideal sıcaklığı için serçe parmağınızı daldırdığınızda 7'ye kadar eliniz yanmadan sayabilmelisiniz.

Evde tatlı yoğurt nasıl yapılır?

mayalık 1 kaşık yoğurt kaseye alınır içine biraz sütten ilave edilip çözülür, süte ilave edilip bir defa karıştırılıp sallamadan götürülüp sıcak bir yere konur ,üzerini ben battaniye ve montla kapatıyorum, gece mayalayıp sabah kaldırıyorum, dolaba bir gün daha dinlendiriyorum.Dolaba kaldırdığınızın akşamıda ...