Araç muayene harcı ne kadar 2020?

İçindekiler:

  1. Araç muayene harcı ne kadar 2020?
  2. Araç muayene ücreti kaç TL?
  3. 2018 araç muayene ücreti ne kadar?
  4. 2021 araç egzoz muayene ücreti ne kadar?
  5. Tüvtürk muayene ücreti nakit mi?
  6. Tüvtürk kredi kartı ile ödeme var mı?
  7. Aracımın muayenesi ne zamana kadar?
  8. Araç muayenesi kaç gün gecikebilir 2020?
  9. Egzoz muayenesi 2 gün geçerse ne olur?
  10. Binek araç egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır?
  11. Gününden önce araç muayenesi yapılır mı?
  12. Araç muayene ücretleri kredi kartı ile ödeme yapılıyor mu?
  13. TÜVTÜRK muayene ücreti 2021 kredi kartı ile ödenir mi?
  14. TÜVTÜRK kredi kartı hizmet bedeli ne kadar?
  15. Araç muayene tarihi geçerse cezası nedir?
  16. Araç muayenesinin bittiğini nasıl anlarız?
  17. Son muayene geçerlilik tarihini nereden öğrenebilirim?

Araç muayene harcı ne kadar 2020?

Traktör (römorklu, römorksuz), motosiklet ve motorlu bisiklet: 190,54 TL (2020 yılı fiyatı: 174,64 TL) , Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork: 373,37 TL (2020 yılı fiyatı: 342,20 TL), Otobüs, kamyon, çekici ve tanker: 504,69 TL (2020 yılı fiyatı: 462,56 TL).

Araç muayene ücreti kaç TL?

Bu kapsamda araç cinslerine göre muayene ücreti aşağıda belirtilmiştir: Otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork araçlar için 372,88 TL. Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 462,56 TL. Traktör ve motosikletler için 189,98 TL.

2018 araç muayene ücreti ne kadar?

Buna göre, yıl başından itibaren KDV dahil muayene ücretleri; otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde 267,86 liradan 305,62 liraya, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklarda 198,24 liradan 226,56 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerde 101,48 liradan 115,64 ...

2021 araç egzoz muayene ücreti ne kadar?

2021 yılında egzoz muayene ücreti KDV dâhil 90 liradır. Egzoz muayenesi, egzoz gazı emisyonu ölçümü için yaptırılır. Egzoz muayene gecikme cezası 2021 yılı itibariyle 2067 liradır. Bu ceza ilk 15 gün içerisinde ödenecek olursa %25 ceza indiriminden faydalanılarak 1550,25 Türk lirası olarak ödenebilir.

Tüvtürk muayene ücreti nakit mi?

Tüm istasyonlarımızda kredi kartı, banka kartı ve nakit olarak ödeme yapılabilmektedir. Kredi kartı veya banka kartıyla yapılan işlemlerde, hizmet sağlayıcı firmanın yasal mevzuata göre belirlediği hizmet bedeli ödeme tutarına eklenmektedir.

Tüvtürk kredi kartı ile ödeme var mı?

Çağrı Merkezi'nden, araç muayene randevusu alırken ödememi telefondan kart bilgilerimi paylaşarak yapabilir miyim? Ödemelerin tamamı istasyonlarımızda yapılmaktadır. Çağrı Merkezi'nden ön ödeme yapılmamaktadır. Ödemelerinizi nakit, kredi kartı veya banka kartı ile istasyonlarımızda yapabilirsiniz.

Aracımın muayenesi ne zamana kadar?

KAÇ YILDA BİR ARAÇ MUAYENESİ YAPILIR? Yeni otomobil yeni sıfır km bir araç satın aldıysanız ilk üç sene boyunca muayeneye ihtiyacınız olmaz. İlk muayeneden sonra ise 2 yılda bir aracınızı muayene ettirmeniz gerekir. Otomobilin ruhsatında yazan “Tescil Tarihi” kısmından muayene geçerlilik sürenizi öğrenebilirsiniz.

Araç muayenesi kaç gün gecikebilir 2020?

Araç sahiplerinin düzenlemeden yararlanması için belirli bir gecikme süresi sınırı bulunmamaktadır. İlgili düzenlemeden, muayenesi 1 ay geciken araçlar da faydalanabildiği gibi, 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabilecektir.

Egzoz muayenesi 2 gün geçerse ne olur?

Egzoz muayenesi geciktiği için ekstra olarak bir ceza ücreti kesilmez. Kesilen cezalar 30 gün içerisinde ödenmezse ödenmeyen her ay için %5 gecikme faizi uygulanmaktadır.

Binek araç egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır?

Egzoz gazı emisyon ölçümü; - Hususi (Binek) ve Resmi Otomobillerde: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir, - Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Gününden önce araç muayenesi yapılır mı?

Aracımın muayene tarihi gelmeden muayenesini yaptırabilir miyim? Aracınızın son muayene geçerlilik tarihi gelmeden de istasyonlarımıza gelerek araç muayene işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aracınızın bir sonraki muayene tarihi, muayeneye gelmiş olduğunuz tarih üzerinden hesaplanır ve ruhsatınıza işlenir.

Araç muayene ücretleri kredi kartı ile ödeme yapılıyor mu?

TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada, "Araç muayene hizmetinin kredi kartı veya banka kartı ile ödenmesi konusunda gerçekleştirilen altyapı çalışmaları tamamlandı. tarihinden itibaren motorlu araç sahipleri, TÜVTÜRK'ün Türkiye'nin 81 ilindeki sabit ve gezici araç muayene istasyonlarında araç muayene ve egzoz ...

TÜVTÜRK muayene ücreti 2021 kredi kartı ile ödenir mi?

Evet, tüm istasyonlarımızda kredi kartı veya banka kartınız ile ödeme yapabilirsiniz. Sadece yerli bankalara ait Mastercard, Visa ve TROY kartlar geçerlidir.

TÜVTÜRK kredi kartı hizmet bedeli ne kadar?

Tüvtürk Kredi Kartı Komisyonu Tüvtürk Çatalca araç muayene istasyonu muayene ücretinin kredi kartı ile yapılması durumunda 8 TL hizmet bedeli olduğunu söylediği ücreti talep ediyor. Tamamen haksız yere talepte bulunarak ya nakit ya da 8 TL fazladan para almaktalar.

Araç muayene tarihi geçerse cezası nedir?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Araç muayenesinin bittiğini nasıl anlarız?

Plakadan araç muayene sorgulaması e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu sorgulama için yapmanız gerekenler; Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama adresine tıklayın. Kimlik doğrulamanızı yapmadıysanız sistem sizi otomatik olarak kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir.

Son muayene geçerlilik tarihini nereden öğrenebilirim?

E-devlet sitesinden araç muayene sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama bağlantısı kullanılarak araç muayene sorgulaması yapılır. E-devlet üzerinden kendi kimlik bilgilerinizle sisteme girmeli ve araç bilgileriyle sorgulama yapmalısınız.