Sigortalı tescil kaydı ne demek?

İçindekiler:

  1. Sigortalı tescil kaydı ne demek?
  2. Sigorta tescil kaydı nasıl yapılır?
  3. 4C işe giriş nedir?
  4. Sigortalı Tescil ve Hizmet Servisi ne iş yapar?
  5. 4A sigortalı tescil kaydı ne demek?
  6. Tescil durumu aktif sigortalı ne demek?
  7. Eski SGK kaydı nasıl bulunur?
  8. 4C tescil kaydi ne demek?
  9. Memur SGK girişi kaç gün içinde yapılmalı?
  10. Sigortalılık Tescil ve Hizmet Kaydı Tespiti Belgesi Nedir?
  11. Sigortalılık durumu aktif ne demek?
  12. 4A sigortalı ne demek?
  13. 4 A zorunlu sigortalılar ne demek?
  14. Sigorta durumu aktif ne demek?
  15. Sigorta girişinin yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim?
  16. Sigortalılık Tescil ve Hizmet Kaydı Tespiti nereden alınır?
  17. 4C hizmet ne demek?
  18. 4C Sicil No nedir?
  19. SGK giriş çıkış yapılırsa ne olur?

Sigortalı tescil kaydı ne demek?

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan tüm vatandaşların alabileceği, sigorta ve prim bilgilerini barındıran ve 4A, 4B, 4C olarak üçe ayrılan belgedir.

Sigorta tescil kaydı nasıl yapılır?

E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır. Ekranda gelen ve istenen bilgiler de eksiksiz olarak doldurulmalıdır.

4C işe giriş nedir?

Yani 4C çalışanları bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğunda Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın ortak görüşlerine bakılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevde, yine belirtilen ücret ve adet sınırı içinde sözleşme ile çalıştırılan kişileri kapsamaktadır.

Sigortalı Tescil ve Hizmet Servisi ne iş yapar?

a) Sigortalı ve işyeri tescil işlemlerini yürütmek. b) Prim tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile iadesi gereken primlere yönelik işlemleri yürütmek. c) İdari para cezası tebligat ve tahsilat işlemleri ile buna ilişkin itiraz taleplerinin alınması ve sonuçlandırılmasına ilişkin işlemleri yürütmek.

4A sigortalı tescil kaydı ne demek?

4A eski adıyla SSK'ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanını ifade eder. Şimdilerde 4A olarak adlandırılan sistem 5510 sayılı yasa gereği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) altında yer almıştır.

Tescil durumu aktif sigortalı ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

Eski SGK kaydı nasıl bulunur?

Hizmet dökümü sorgulamanın yanında tescil kayıt sorgulamak için de e-Devlet sistemine kişişel bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu) sorgu ekranından giriş yaptıkdan sonra T.C. Kimlik No ve e-Devlet şifrenizi girin.

4C tescil kaydi ne demek?

Bu kapsamda 4a SSK prim ödeyenleri ve bir işyerinde sözleşmeli çalışanları, 4b hizmet akdine bağlı olmaksızın isteğe bağlı sigorta yaptırıp prim ödeyenleri ve eski BAĞ-KUR'luları, 4c ise eski sistemde Emekli Sandığı'na bağlı çalışan devlet memurlarını kapsar.

Memur SGK girişi kaç gün içinde yapılmalı?

İşe giriş bildirgesi sigortalının Kanunun 6 ncı maddesinin (l) bendi kapsamına girenler için işe başladığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde, diğer hallerde ise işe başladığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde bildirilmek zorundadır.

Sigortalılık Tescil ve Hizmet Kaydı Tespiti Belgesi Nedir?

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olan tüm vatandaşların alabileceği, sigorta ve prim bilgilerini barındıran ve 4A, 4B, 4C Hizmet Dökümü belgelerini kapsayan belgedir. ... Sigortalı kişiye ait olan genel kimlik bilgileri. İlgili sigorta koluna ait primlerin ödeme tarihleri.

Sigortalılık durumu aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

4A sigortalı ne demek?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. ... 4b kadro guruplarına ilk defa girecek olan bir kişi KPSS'ye girerek mesleğe başlayabilir. 4c: Eski tanımda Emekli Sandığına bağlı çalışanlar şuan 4c'de yer alırlar.

4 A zorunlu sigortalılar ne demek?

Eski sistemde 4/a olarak yer alan, SSK'ya prim ödeyen çalışanları kapsayan sistem, işyerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaz. 4/a olan kavram daha sonrasında 5510 sayılı yeni çıkan yasa ile birlikte SGK kapsamına alınarak bu yeni düzenleme sonucunda bu sınıfa 4A adı verilir.

Sigorta durumu aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

Sigorta girişinin yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın. Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek "Sigortalılık hizmet süresi" hakkında bilgi almak için 2'yi tuşlayın.

Sigortalılık Tescil ve Hizmet Kaydı Tespiti nereden alınır?

Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan veya e-Devlet üzerinden belgeyi barkodlu olarak alabilirsin. e-Devlet üzerinden 4A, 4B ve 4C kapsamında tescil bilgilerin ve hizmet dökümün tamamına ulaşabilirsin. e-Devlet kapısında 4C hizmet dökümü ayrıca sorgulanmadığı için, SGK tescil ve hizmet dökümü hizmetini ...

4C hizmet ne demek?

4C eskiden Emekli Sandığı adı ile bilinmekteydi. 1 yıldan daha az çalışan veya mevsimlik olarak çalışan kişiler 4C sistemine bağlıdır. Bu kişiler Bakanlar Kurulunun belirlemiş olduğu görevlerde, belirlenen ücretler dahilinde ve kişi sınırı bulunarak çalışmalarını sürdürmektedir.

4C Sicil No nedir?

İster 4A (SSK) 4B (Bağ-Kur) ya da 4C (Emekli Sandığı) olsun Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigorta hizmeti alan tüm vatandaşların, sigorta durumlarını öğrenmelerini, primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını, emeklilik ile bilgileri edinebilmeleri sağlayan numaradır.

SGK giriş çıkış yapılırsa ne olur?

İşçinin Sgk kayıtlarında giriş çıkış yapılması işsizlik maaşı almasına mani olabilir. ... Yine aynı işyerinde çalışan bordroda adı bulunan işçilerin tanık olarak dinlenmesi ile de ıspatlanabilir. Bu gibi hallerde işçinin hizmet tespit davası ve işçilik alacağı tazminat dava hakları vardır.