Telefonun IMEI kaydı olup olmadığı nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Telefonun IMEI kaydı olup olmadığı nasıl öğrenilir?
  2. IMEI kodu hangi telefona ait?
  3. Cep telefonunun kaçak olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  4. Telefonun yurt dışı olup olmadığını nasıl anlarız?
  5. IMEI kaydı nasıl yapılır?
  6. *# 06 ne işe yarar?
  7. IMEI numarası ile telefon nasıl bulunur?
  8. Telefon kaçak mı değil mi?
  9. Yurt dışı cihaz olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  10. Samsung IMEI numarası kopyalanmış ne yapmalıyım?
  11. Yurt dışı cihazın kayıt olduğu nasıl anlaşılır?
  12. IMEI kaydı kaç gün içinde yapılmalı?
  13. *# 06 IMEI ne işe yarar?
  14. Kapalı kaybolan telefon nasıl bulunur?
  15. IMEI numarası çalındı ne yapabilirim?
  16. IMEI Kayıt dışı olursa ne olur?

Telefonun IMEI kaydı olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama ) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.

IMEI kodu hangi telefona ait?

Cep telefonunuzda *#06# tuşlamasını yaparak IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Bu numaranın kayıtlı olup olmadığını aşağıdaki e-devlet web sitesinden sorgulatabilirsiniz. Bu sorgulama sonucunda cihazın IMEI numarasının kayıtlı olup olmadığı, marka ve modeli de görüntülenecektir.

Cep telefonunun kaçak olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Telefonun IMEI kodu E-Devlet'in IMEI sorgulama sayfasından IMEI kodunu sorgulayabileceğiniz gibi ekrana *#06# yazıp arama tuşuna basarak da IMEI numarasını sorgulayabilirsiniz. Cihazın marka ve model bilgilerini kıyasladıktan sonra aynı sayfadaki kayıt durumu kısmını da incelemelisiniz.

Telefonun yurt dışı olup olmadığını nasıl anlarız?

Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun seri numarasını (IMEI numarası) tespit edilebilir. Kısaca mobil cihazlara ait uluslararası elektronik kimlik bilgisini gösteren numaraya IMEI adı verilmektedir.

IMEI kaydı nasıl yapılır?

kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarasına sahip olan kişiler, e-devlet kapısı üzerinden sisteme giriş yaparak, e-işlemler kısmından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığı altında yer alan hizmetler bölümünden öncelikle cihazın kayıt hakkını sorgulaması, cihaz kayıt hakkı mevcutsa da IMEI kaydet alanındaki ...

*# 06 ne işe yarar?

IMEI kodunuzu bulma Telefonların çoğunda *#06# yazarak IMEI kodunu ekrana getirebilirsiniz. Aşağıdaki telefonlarda farklı teknikleri kullanmanız da mümkündür: ... Android: Ayarlar > Telefon hakkında menüsü altında.

IMEI numarası ile telefon nasıl bulunur?

E-devlet kapısı üzerinden yapılan ihbarın sonucu yine e-devlet üzerinden hem IMEI sorgulama (https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) hem de kayıp-çalıntı ihbar sorgulama/iptal alanından (https://www.turkiye.gov.tr/btk-kayip-calinti-ihbar-sorgulama-iptal) öğrenilebilmektedir.

Telefon kaçak mı değil mi?

Cihazınızın kaçak ya da çalıntı bir cihaz olmadığını sorgulamak için Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun E-Devlet üzerinden kullanabileceğiniz güzel bir aracı var. Telefonunuzda arama kısmına yazacağınız *#06# koduyla cihazınızın IMEI kodunuzu öğrenmekle başlayın.

Yurt dışı cihaz olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun seri numarasını (IMEI numarası) tespit edilebilir. Kısaca mobil cihazlara ait uluslararası elektronik kimlik bilgisini gösteren numaraya IMEI adı verilmektedir.

Samsung IMEI numarası kopyalanmış ne yapmalıyım?

IMEI numarasının başka cihaza kopyalandığının tespit edildiği durumda: Cihazınız Samsung Türkiye Garantisi altında ise 444 77 11 numaralı Samsung Türkiye Müşteri Hizmetleri hattını arayarak destek alabilirisiniz.

Yurt dışı cihazın kayıt olduğu nasıl anlaşılır?

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.

IMEI kaydı kaç gün içinde yapılmalı?

Ancak Covid-19 nedeniyle yolcu beraberinde getirilen, mobil iletişim şebekesinden hizmet alan elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınması başvuruları, yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren 365 gün içinde yapılacak.

*# 06 IMEI ne işe yarar?

Telefonunuz çalınıp, SIM kartı çıkarılıp ayarları sıfırlansa bile IMEI kodu aynı kalmaktadır. ... Eğer IMEI kodunuzu bilmiyorsanız telefonunuzun arama ekranına *#06# yazınız. Daha sonra ekran üzerinde IMEI kodunuzu görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca IMEI kodunuz cihaza ait garanti belgesinde de bulunmaktadır.

Kapalı kaybolan telefon nasıl bulunur?

Uzaktan bulma, kilitleme veya silme
  1. android.com/find adresine gidin ve Google Hesabınızda oturum açın. ...
  2. Kaybolan telefona bir bildirim gönderilir.
  3. Haritada telefonun yaklaşık yeriyle ilgili bilgileri alın. ...
  4. Ne yapmak istediğiniz işlemi seçin.

IMEI numarası çalındı ne yapabilirim?

15 haneli sayıları içeren bu kod bir nevi telefonunuzun kimliği anlamına geliyor. Bazı düzenbazlar tarafından da çalınıp klonlanan bu numara farklı bir cihaza entegre edilerek satılmakta. Bu sebeple de cihazınızın IMEI numarası farklı bir cihazda da olması nedeniyle cihazınız kullanılamaz hale geliyor.

IMEI Kayıt dışı olursa ne olur?

BTK sisteminde IMEI numarası olmayan bir telefon, 120 gün içerisinde sistem tarafından devre dışı edilir. Bu da gerekirse iPhone X'iniz olsun arama dahi yapamayacağınız anlamına geliyor.