Mesajla araç hasar sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Mesajla araç hasar sorgulama nasıl yapılır?
  2. Araç Hasarı nasıl sorgulanır?
  3. 5664 ücreti ne kadar?
  4. Şase no ile Tramer sorgulama nasıl yapılır?
  5. Ücretsiz araç hasar kaydı nasıl sorgulanır?
  6. Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı kaç gün içinde?
  7. Araç muayenesi nasıl öğrenilir?
  8. Kaza tutanağı alınmazsa ne olur?
  9. Trafik kazası sonrası tutanak tutulmazsa ne olur?
  10. Aracımın muayenesi ne zamana kadar geçerli?
  11. Araç muayene tarihi nereden öğrenilir?
  12. Trafik kazası tespit tutanağı hangi durumlarda geçerli olmaz?

Mesajla araç hasar sorgulama nasıl yapılır?

SMS yöntemi oldukça kolay ve pratik. Plaka sorgulatma yapmak için araştırdığınız aracın plakasını birleşik bir şekilde yazdıktan sonra SMS hizmet bedeli ödemek suretiyle 5664'e göndermeniz yeterli. Bu sayede aracın plakası değişmiş olsa bile, eski hasar bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Araç Hasarı nasıl sorgulanır?

5664 SMS sorgulama hizmeti ücretlidir. Ücretlendirmeler tüm operatörler için sorgulama başına 11 TL' dir. Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.

5664 ücreti ne kadar?

5664 güvenli, kolay ve hızlı sigorta sorgulama yapılabilen bir mobil servis sistemidir. 5664 ile kaza, hasar, poliçe, tutanak, mağdur, değişen parça ve araç detay sorgulamaları hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilir. Sorgulama ücreti tüm vergiler dahil 11,00 TL'dir.

Şase no ile Tramer sorgulama nasıl yapılır?

Her SMS sorgulaması için kullandığınız operatör fark etmeden 8,50 TL ücret alınmaktadır. Şase numarası ile sorgulama: 'Şaseden hasar sorgulama' için 'HASAR' yazıp boşluk bırakıp 'S' yazıp 'ŞASE NUMARASI' girilir ve 5664'e SMS atılır. Yani hasar ve şase numaranız arası 's' harfi yazmalısınız.

Ücretsiz araç hasar kaydı nasıl sorgulanır?

e-Devlet araç hasar kaydı sorgulamak için izleyebileceğiniz adımlar aşağıdaki gibidir:
  1. e-Devlet sistemine şifreniz ile giriş yapın.
  2. e-Hizmetler kısmına “Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama” yazarak ilgili sayfayı seçin.
  3. Açılan ekrana aracınıza ait istenilen bilgileri yazarak ücretsiz olarak hasar kaydına ulaşın.
BE

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı kaç gün içinde?

Tazminat davası konusunda maddi hasarlı trafik tespit tutanaklarının geçerlilik süresi 2 yıldır. Kazanın sebep olduğu hasarların karşılanması için kazanın öğrenildiği tarihten itibaren 2 yıl; kazanın meydana geldiği tarihten itibaren ise 10 yıl olmak üzere farklı durumlar mevcuttur.

Araç muayenesi nasıl öğrenilir?

Plakadan araç muayene sorgulaması e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu sorgulama için yapmanız gerekenler; Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama adresine tıklayın. Kimlik doğrulamanızı yapmadıysanız sistem sizi otomatik olarak kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir.

Kaza tutanağı alınmazsa ne olur?

Zorunlu trafik sigortası araç sahipleri için olmazsa olmaz bir gerekliliktir. Bu sigorta kapsamında, olası kaza durumlarında bazı maddi hasarlar karşılanır. ... Kazadan sonra tutanak tutulmazsa, kaza dolayısıyla meydana gelen hasarı sigorta şirketi karşılamaz ve ödemeyi kendi cebinizden yapmak zorunda kalırsınız.

Trafik kazası sonrası tutanak tutulmazsa ne olur?

Trafik kazası sonrasında, kazada herhangi bir ölüm ya da yaralanma durumu yaşanmamışsa, tutanak tutulması gerekir. Aksi halde, oluşan maddi hasarların sigorta şirketi tarafından karşılanması mümkün olmayacaktır. Araç sürücüleri araçlarda meydana gelmiş hasarları, kendileri karşılamak zorunda kalacaktır.

Aracımın muayenesi ne zamana kadar geçerli?

Aracınız otomobil sınıfında değerlendirilir ise muayene periyodunuz ilk 3 yıl sonunda ve devamında 2 yılda bir olarak, kamyonet sınıfında değerlendirilir ise ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir kez olarak periyodunu sürdürecektir.

Araç muayene tarihi nereden öğrenilir?

E-devlet sitesinden araç muayene sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama bağlantısı kullanılarak araç muayene sorgulaması yapılır. E-devlet üzerinden kendi kimlik bilgilerinizle sisteme girmeli ve araç bilgileriyle sorgulama yapmalısınız.

Trafik kazası tespit tutanağı hangi durumlarda geçerli olmaz?

Yapılan kazada yaralanma ya da ölüm gibi durumlar söz konusuysa, tutanak tutulmaz. Eğer kaza yapan araçların hiçbirinde bir hasar söz konusu değilse, kaza tespit tutanağına gerek kalmaz. Kazaya karışan araçların tümü ya da bir tanesi dahi kamuya aitse ve zarar görmüşse, tespit tutanağı tutulmaz.