Ada parsel No nedir?

İçindekiler:

  1. Ada parsel No nedir?
  2. Ada parsel nasıl bulunur?
  3. Ev alırken tapu nasıl sorgulanır?
  4. Arsanın yerini nasıl bulurum?
  5. Tapuda parsel no ne demek?
  6. Parselli arsa ne demek?

Ada parsel No nedir?

Gayrimenkul sektöründe ada, kamuya ait doğal ve yapay sınırlarla çevrili parseller bütününe denir. Basitçe imar planı üzerinde olan parsel topluluğudur. İmar planlamada kullanılır ve tapu bilgilerini belirlemeyi kolaylaştırır.

Ada parsel nasıl bulunur?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve e-devlet resmi internet sayfaları üzerinden parsel sorgulamalarını yapmak oldukça kolay. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi aracılığıyla sorgulama seçeneklerinden adres girerek direk arsa veya arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz.

Ev alırken tapu nasıl sorgulanır?

Evlerin tapu kaydına bakmak için iki yöntem mevcuttur: İlgili kurumlara başvuru yapmak ya da işlemi internet üzerinden gerçekleştirmek. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda geliştirilen uygulamalar ile tapu bilgileri internetten kolayca öğrenilebilmektedir.

Arsanın yerini nasıl bulurum?

Peki, siz de "Arsamın yerini nasıl bulurum?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. nternet üzerinden Ada pafta parsel sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri ile yapılabiliyor. Sorgulama yapmak için cbs.tkgm.gov.tr/parselsorgu.aspx adresinde giriş yapılması gerekiyor.

Tapuda parsel no ne demek?

Parsel kelimesi, imar ve tapu yasalarına göre sadece bir yapı yapılacak şekilde bölünmüş olan toprak parçasına verilen isimdir. İmar Yasasında bulunan 18. maddeye göre ise parsel kelimesi sınırlanmış ve ayrılmış olan toprak parçası anlamına gelmektedir. Parselin bir veya birden daha fazla sahibi olabilir.

Parselli arsa ne demek?

Parsel anlam olarak bir toprak parçasını ifade eder. Ancak gayrimenkul sektöründe ayrılmış ve sınırlanmış arazi parçasına parsel denilir. İmar Kanununun 18. maddesi gereğince bu toprak parçasının sahibi bir kişi olabileceği gibi birden fazla kişi de olabilir.