Bekir ismi kuranda geçiyor mu?

İçindekiler:

  1. Bekir ismi kuranda geçiyor mu?
  2. Farsça Bekir ne demek?
  3. Bekir ne demek TDK?
  4. Bekir ne demek Osmanlıca?
  5. Lalin Kürt ismi mi?
  6. Osman Arapcada ne anlama gelir?
  7. Ömür ismi ne anlama gelir?
  8. Lalin Kürtçe ne demek?
  9. Lalin Kuran'da geçiyor mu?
  10. Osman anlamı nedir kısaca?
  11. Bekir Arapça ne anlama gelir?

Bekir ismi kuranda geçiyor mu?

Bekir ismi kuranda geçmemektedir.

Farsça Bekir ne demek?

Bekir: deve yavrusu 'Sabahları erken kalkmayı alışkanlık edinen kişi' manasına da gelen Bekir'in anlamlarından biri 'deve yavrusu'dur.

Bekir ne demek TDK?

Bekir, Arapça kökenli olup en sık kullanılan erkek isimlerinden biridir. Dilimize Arapçadan yerleşen Bekir için bir kaç farklı anlamın olduğu bilinmektedir. TDK tarafından geçerli olan anlamı sabahları erken kalkan kişi olarak alınmıştır.

Bekir ne demek Osmanlıca?

Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan Bekir ismi, erkek çocuklar için kullanılan bir addır. Daha çok doğu bölgelerinde yaygın kullanılan bir isim olması ile beraber, son dönemlerde ülkenin her yerinde ilgi çekmeye başladı. Türkçe karşılık olarak ise Bekir isminin anlamı, 'Yeni doğmuş' şeklinde ifade edilmektedir.

Lalin Kürt ismi mi?

Türkçe, Arapça ve Farsça kökenli bir isim olan Lalin ismi, son yıllarda özellikle kız bebeklere veriliyor. Lalin isminin anlamı eski dilde kırmızı renkli olan anlamına gelmektedir. Yakut kırmızısı anlamını da taşımaktadır.

Osman Arapcada ne anlama gelir?

(Od-man) ateş adam anlamında kullanılmaktadır. Arapça kökenli bir erkek ismidir. Osman İsminin en belirgin özelliği duygusal olmasıdır.

Ömür ismi ne anlama gelir?

Ömür isminin anlamı: Yaşam, yaşayış, hayat.

Lalin Kürtçe ne demek?

Lalin isminin anlamı eski dilde kırmızı renkli olan anlamına gelmektedir. Yakut kırmızısı anlamını da taşımaktadır.

Lalin Kuran'da geçiyor mu?

Lalin ismi, sanatsal yönleri olan kabiliyeti yüksek naif ve yetenekli kişiliği ifade eder. Ayrıca hassas, duygusal sezgisel ve sanatçı bir kişilik anlamını taşır. LALİN İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU? Lalin ismi Kuran'da geçmemektedir.

Osman anlamı nedir kısaca?

Erkek çocuklarına sıkça verilen isimler arasında Osman ismi yer alıyor. ... Osman isminin anlamı; bir kuş türüdür. Genel olarak bir kuş türü ya da ejderha anlamı taşımaktadır. Bu ismin aynı zamanda ateş gibi adam olarak tanımlanan şekilleri de vardır.

Bekir Arapça ne anlama gelir?

Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan Bekir ismi, erkek çocuklar için kullanılan bir addır. ... Türkçe karşılık olarak ise Bekir isminin anlamı, 'Yeni doğmuş' şeklinde ifade edilmektedir.