Şehir dışına çıkmak için izin almak gerekiyor mu?

İçindekiler:

  1. Şehir dışına çıkmak için izin almak gerekiyor mu?
  2. Özel araçla şehirler arası seyahat için izin gerekli mi?
  3. 65 yaş üstü kendi aracıyla şehir dışına çıkabilir mi?
  4. Uçakla seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?
  5. Özel arabayla seyahat kısıtlaması var mı?
  6. Seyahat izin belgesi gerekiyor mu?
  7. 65 yaş üstü özel aracıyla seyahat edebilir mi?
  8. 65 yaş kendi aracıyla seyahat edebilir mi?
  9. Özel araçla seyahat edilebilecek mi?
  10. 65 yaş üstü seyahat yasağı var mı?
  11. Izin belgesi olmadan seyahat edilir mi?
  12. 65 yaş üstü seyahat izin belgesi kalktı mı?
  13. Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?
  14. Şehirler arası seyahat izni nasıl alınıyor?

Şehir dışına çıkmak için izin almak gerekiyor mu?

Şehir dışına çıkmak durumunda olanlar seyahat izin belgesi ile gerekli şartları taşıdıkları takdirde şehirler arası seyahat edebiliyorlar. Kontroller esnasında bu belgeyi gösteren kişiler kısıtlamadan muaf oluyorlar.

Özel araçla şehirler arası seyahat için izin gerekli mi?

özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirler arası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesini ibraz etmek kaydıyla izin verilecektir. ... Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

65 yaş üstü kendi aracıyla şehir dışına çıkabilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Uçakla seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alınması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edileceğinin bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz edilmesi yeterli olacaktır.

Özel arabayla seyahat kısıtlaması var mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehirlerarası seyahate çıkmamaları esastır. ... Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

Seyahat izin belgesi gerekiyor mu?

– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacaktır.

65 yaş üstü özel aracıyla seyahat edebilir mi?

Artık 65 yaş üstü vatandaşlar uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklar öncesinde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda kalmayacak. Özel araçla da kısıtlama olmayan gün ve saatlerde yolculuk yapacaksa yine bu belgeyi almalarına gerek yok.

65 yaş kendi aracıyla seyahat edebilir mi?

65 yaş üstü vatandaşların, özel araçla şehirler arası seyahat etmeleri için valilik, sağlık kuruluşu ya da kaymakamlıklara gitmelerine gerek yok. 65 yaş üstü özel araçla şehirlerarası seyahat etmeyi planlayanlar 199 ya da e-Devlet kapısı üzerinden 'Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi' alabiliyor.

Özel araçla seyahat edilebilecek mi?

özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirlerarası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesinin ibraz edilmesi kaydıyla izin verilecektir.

65 yaş üstü seyahat yasağı var mı?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Izin belgesi olmadan seyahat edilir mi?

Vatandaşlar, seyahat izin belgeleri olmadan başka bir şehre giriş yapamıyorlar. Kademeli Normalleşme Süreci'nde hafta sonu sokak yasağında ve hafta içi akşam sokak yasağı saatlerinde şehir dışına seyahat edeceklerin seyahat izin belgesine sahip olmaları gerekiyor. ... Seyahat izin belgesi ALO 199 üzerinden de alınabilecek.

65 yaş üstü seyahat izin belgesi kalktı mı?

17 Mayıs'ta açıklanan Yeni Kademeli Normalleşme kararlarıyla birlikte 65 yaş üstü vatandaşların seyahat izin belgesi alma zorunluluğu kaldırıldı. Artık 65 yaş üstü vatandaşlar uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklar öncesinde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda kalmayacak.

Özel araçla seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat İzin Belgesi'ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199'u arayarak kolayca alabilirsiniz.
  1. Alo 199'u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak.
  2. Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.
Daha fazla öğe...

Şehirler arası seyahat izni nasıl alınıyor?

Seyahat İzin Belgesi almak isteyenler ya e Devlet başvurusu ya da ALO 199 iletişim hattı üzerinden başvuru yapabiliyor. T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sistem üzerinden yeni başvuru linkine tıklanıyor.