EMES hastalığı nedir tedavisi varmı?

İçindekiler:

  1. EMES hastalığı nedir tedavisi varmı?
  2. MS hastası olduğunu nasıl anlarsınız?
  3. EMES hastası iyileşir mi?
  4. MS hastalığı hangi testle anlaşılır?
  5. MS hastalığını yenmek mümkün mü?
  6. MS hastalığı tamamen iyileşir mi?
  7. EMES hastalığı nasıl bir hastalıktır?
  8. MS hastalığı kalıcı mıdır?

EMES hastalığı nedir tedavisi varmı?

MS hastalığın tam tedavisi bulunmamaktadır. MS ataklarını ve olağan atakların etkilerini azaltmaya yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Sürekli MS atağı geçiren hastalara atakları 0-40 oranında önleyen koruyucu tedaviler (aşı) uygulanır. Ayrıca bu koruyucu tedavi atak sonrası engelli kalma riskini de azaltır.

MS hastası olduğunu nasıl anlarsınız?

En sık görülen MS belirtileri, güçsüzlük, yorgunluk, hissi belirtiler (karıncalanma, uyuşukluk, ağrı), görme bozuklukları (bir gözde görme kaybı, bulanık veya çift görme), kas fonksiyon bozuklukları (katılık, titreme, idrar kaçırma, kabızlık, cinsel sorunlar) ve denge sorunlarıdır (dengesizlik, başdönmesi, yalpalama).

EMES hastası iyileşir mi?

Dr. Üzel, “MS hastalığın tam tedavisi bulunmamaktadır. Ataklar sırasında MS tedavisine gecikmeden başlanmalıdır. Sürekli MS atağı geçiren hastalara atakları yüzde 30-40 oranında önleyen koruyucu tedaviler (aşı) uygulanır.

MS hastalığı hangi testle anlaşılır?

MS'de nörolojik muayene, elektrofizyolojik (sinir iletimini ölçen testler), beyin omurilik sıvısı incelemesi ve MR yardımı ile tanı konur. MS'in tanısında hastada ortaya çıkan belirtilerin doktora çok iyi anlatılması gerekir.

MS hastalığını yenmek mümkün mü?

Üzel, “MS hastalığın tam tedavisi bulunmamaktadır. Ataklar sırasında MS tedavisine gecikmeden başlanmalıdır. Sürekli MS atağı geçiren hastalara atakları yüzde 30-40 oranında önleyen koruyucu tedaviler (aşı) uygulanır. İnterferon ve oral tedaviler de son yıllarda hastalığın seyrinde yaygın kullanıma girmiştir.

MS hastalığı tamamen iyileşir mi?

Üzel, “MS hastalığın tam tedavisi bulunmamaktadır. Ataklar sırasında MS tedavisine gecikmeden başlanmalıdır. Sürekli MS atağı geçiren hastalara atakları yüzde 30-40 oranında önleyen koruyucu tedaviler (aşı) uygulanır.

EMES hastalığı nasıl bir hastalıktır?

Yorgunluk, kaslarda güçsüzlük, düzgün yürüyememe ve görme bozuklukları gibi belirtilerle ortaya çıkan Emes Hastalığı diğer adıyla Multiple Skleroz; bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır.

MS hastalığı kalıcı mıdır?

MS akıl ya da ruh hastalığı değildir. Bulaşıcı bir hastalık değildir. MS hastaları sosyal hayatlarına, kariyerlerine devam edebilirler. Kalıcı engeli olan hastalarda bile iş ortamının ve sosyal çevrenin düzenlenmesiyle, hasta sıkıntı yaşamadan iş hayatına devam edebilir.