3 yaş kitapları nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. 3 yaş kitapları nasıl olmalı?
  2. Hareketli Kitaplar kaç yaş için?
  3. Etkinlik Kitabı Nedir?
  4. 1 2 yaş kitapları hangi maddeden yapılmalı?
  5. Kavram kitabı nedir okul öncesi?
  6. Hikaye kitapları nasıl olmalı?
  7. Okul Öncesi ABC kitapları nedir?

3 yaş kitapları nasıl olmalı?

Çocuklar 0-3 yaşta oral dönemde oldukları için bu dönemde her şeyi ağızlarına götürebilirler. Bu yüzden kitap seçerken sert ve sivri uçları olmayan, yumuşak dokulu, keçeden ya da kumaştan oluşan kitaplar tercih edilmelidir.

Hareketli Kitaplar kaç yaş için?

2 yaş ve üzeri için uygundur Her kitap ayrı bir konuyu işler ve sayfalarda çocuğunuzun hareket ettirebileceği, çekip bırakabileceği dolayısı ile ilgi çekecek bölümler içerir.

Etkinlik Kitabı Nedir?

Nasıl ve Neden Etkinlik Kitabı, Nasıl ve Neden serisindeki 12 kitap için hazırlanmış, kapsamlı ve tamamlayıcı bir rehberdir. Bu kitaptaki etkinliklerin, Nasıl ve Neden kitapları okunurken yapılması, çocukların bilimsel kavramları pekiştirmelerini ve okuduğunu anlama becerilerini geliştirmelerini sağlayacaktır.

1 2 yaş kitapları hangi maddeden yapılmalı?

0-2 yaş arası bebekler için ana renklerin yer aldığı, kumaştan veya özel malzemeden yapılmış, bebeğin ağzına sokması halinde yırtılmayan, sudan etkilenmeyen, mümkünse ses çıkarabilen ve bebeğin elinde tutabileceği büyüklükte kitaplar seçilmesi daha uygun olur.

Kavram kitabı nedir okul öncesi?

- Kavram kitapları ile dil gelişimleri ve bilişsel gelişimlerini, - Dikkat kitapları ile dikkat, konsantrasyon ve hafıza yeterliliklerini, - Matematik kitapları ile matematiksel düşünme becerilerini, - Çizgi kitapları ile psikomotor yeteneklerini, çok yönlü olarak destekleyecek etkinlik kitaplarından oluşan bir settir.

Hikaye kitapları nasıl olmalı?

Kitabın biçimsel özelliklerinde şunlar aranmalıdır:
  1. Kapak resimleri canlı, çekici ve kitabın içeriğiyle uyumlu olmalıdır. ...
  2. Kitap dayanıklı ve mat bir kâğıda basılmalıdır. ...
  3. Kitap hacimli olmamalıdır.
  4. Harfler gözü yormayacak büyüklükte ve baskısı temiz olmalıdır.
Daha fazla öğe...

Okul Öncesi ABC kitapları nedir?

Çocukların yakın çevresindeki insan, hayvan, bitki ve eşyaları tanıtmak amacıyla hazırlanmış, parlak, renkli, çizgilerle sınırlandırılmış resimli kitaplara “ABC Kitapları” denmektedir. Bu kitaplar kolay yırtılmayan kalın kartondan yapılır.