Pırlanta berraklık si ne demek?

İçindekiler:

  1. Pırlanta berraklık si ne demek?
  2. Pırlantada hangi berraklık iyi?
  3. Vs si pırlanta ne demek?
  4. Pırlanta VS1 ne demek?
  5. Berraklık vs mi sı mı?
  6. Vs sı ne demek?

Pırlanta berraklık si ne demek?

SI berraklığında bir taş ile VS yada VVS arasındaki fark nedir? SI 1 berraklığındaki bir pırlantada tüketici pırlantada ki izleri çıplak gözle göremez. Bu izleri pırlantacıların sahip olduğu büyüteçler ile eğitimli bir göz görebilir. Bu açıdan bütçeye göre SI 1 pırlanta almakta makbuldür.

Pırlantada hangi berraklık iyi?

En değerli pırlantalar rengi beyaza en yakın olanlardır. Çünkü rengi sarıya yakın olanlar biraz daha kalitesiz bir görünüme sahiptir. İçerisinde daha fazla leke bulunduğu için fiyatı da beyaz pırlantalara nazaran daha düşük olur. Ancak çıplak gözle bakıldığında bu lekelerin görülmesi mümkün olmaz.

Vs si pırlanta ne demek?

SI berraklığında bir taş ile VS yada VVS arasındaki fark nedir? SI1 berraklığındaki bir pırlantada tüketici pırlanta ki izleri çıplak gözle göremez. ... VS taşlarda ise yine pırlantacıların sahip olduğu büyüteç ile pırlantaya bakmanız gerekmektedir.

Pırlanta VS1 ne demek?

VVS1, VVS2 (Very, Very Slightly Included) : Çok hafif izleri olan pırlanta, 10 kat büyütecin altında bile görülmesi çok zor olan lekelerdir. Mükemmel kaliteli pırlantalardır. VS1, VS2 (Very, Slightly Included) : Mükemmel kaliteli pırlantalardır. VVS1 ve VVS2 pırlantalardan fiyat olarak daha düşüktür.

Berraklık vs mi sı mı?

Pırlanta rengi çıplak gözle daha kolay fark edilebilir bir şey iken berraklık böyle bir durum değildir. ... SI1 berraklık pırlanta kötü değildir, VS2 berraklık da kötü değildir. Çıplak gözle görülmeyecek izler varsa SI1 olmasını sorun etmenize gerek yoktur.

Vs sı ne demek?

VVS'in ingilizcesi Very Very Small yani çok çok küçük izler anlamına gelir. VS'in açılımı ise Very Small çok küçük izler anlamına gelir. 1 ve 2 dereceleri ise izlerin tipine, yerine ve yoğunluğuna göre derecelendirmedir. İz adetini belirtmez, sadece 1 derecesinin 2 derecesinden daha iyi olduğunu ifade eder.