Soy ağacına kimler girer?

İçindekiler:

  1. Soy ağacına kimler girer?
  2. Soy kütüğüne nasıl ulaşabilirim?
  3. Soy ağacı analizi nedir?
  4. Soy ağacı nereye kadar gidiyor?
  5. Genogram ne işe yarar?

Soy ağacına kimler girer?

Soy ağacında kişinin ataları yer alır. Kişinin bir üst nesli yani anne-babası, onun üstünde yer alan dede-ninesi, bunun üstünde yer alan büyük nine- büyük dedesi bulunur. Üst soy bu şekilde yer alırken varsa alt soyu da görünür yani kendi çocukları ve torunları da "alt soy" şeklinde çizelgede yerlerini alırlar.

Soy kütüğüne nasıl ulaşabilirim?

Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama adresine tıklayın. Linke tıkladıktan sonra e-devlet girişiniz yok ise sisiz kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecek. Kimliğimi doğrula seçeneğine tıklayın. Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilirsiniz.

Soy ağacı analizi nedir?

Soyağacı veya aile ağacı, bir kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir. Atasal çizelgeler bir kişinin atalarını gösterir, o kişi altta, ataları yukarıda gösterildiği için çizelge bir ağaca benzer.

Soy ağacı nereye kadar gidiyor?

E-devlette bu tarih itibariyle hayatta olan büyüğünüz ne zaman dünyaya gelmişse o yıllara kadar gidebiliyorsunuz. Örneğin dedeniz 1904 yılında 80 yaşındaysa, e- devletteki nüfus kayıtlarında 1840'lı yıllara kadar ulaşabileceksiniz.

Genogram ne işe yarar?

bir genogram, bir kişinin aile bilgilerini gösteren ve özetlemeye yardımcı olan bir araçtır. bir soy ağacına benzer.