Hobbit ırkı nerede yaşıyor?

İçindekiler:

  1. Hobbit ırkı nerede yaşıyor?
  2. Yüzüklerin Efendisi Hobbit köyü nerede?
  3. Yüzüklerin Efendisi Shire gerçekte nerede?
  4. Ormanya izmit neler var?
  5. Çıkın Çıkmazı nerede?
  6. Shire nerede çekildi?

Hobbit ırkı nerede yaşıyor?

Buçukluklar olarak ta bilinen Hobbitler, Orta Dünya'da yaşayan eski bir ölümlü ırktı. Kesin kökenleri bilinmemekle birlikte, başlangıçta Orta Dünya'nın kuzey bölgelerinde ve Anduin Vadileri'nin altında bulundular. Üçüncü Çağ'ın başlangıcında hobbitler kuzeye ve batıya taşındılar.

Yüzüklerin Efendisi Hobbit köyü nerede?

Gişe rekorları kıran “Yüzüklerin Efendisi” ve “Hobbit” filmlerinin merkez platosu olan Hobbiton'a Dünya'nın ilgisi azalmıyor. Yeni Zelanda'nın kuzeyindeki, 6 bin nüfuslu Matamata kasabası yakınındaki açık hava stüdyosu, filmlerdeki fantastik diyar Shire.

Yüzüklerin Efendisi Shire gerçekte nerede?

Shire, J. R. R. Tolkien'in kurgusal Orta Dünya evreninde kuzeybatıdaki Issızdiyar (Eriador) bölgesinin içinde yer alan bir bölgedir. Çoğunluğu kırlıktır, en büyük ormanı Tom Bombadil'in yaşadığı Yaşlı Orman'dır. En büyük şehri şüphesiz ki aynı adı taşıyan Shire kentidir.

Ormanya izmit neler var?

İÇERİDE NELER VAR? Ormanya Doğal Yaşam Parkı Hayvanat Bahçesi, Vahşi Yaşam Alanı, Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Karavan ve Çadır Kamp Alanı, Doğa Okulu ve Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi olmak üzere 6 ana bölgeden oluşuyor. Ormanya, 53 farklı türden 467 hayvanı içinde barındırıyor.

Çıkın Çıkmazı nerede?

Çıkın Çıkmazı (Bag End), hobbitlerce "Hobbiton Köyü" ve hatta Shire'ın en güzel Hobbit yuvalarından biri olarak kabul edilen bu kasaba Batıdirhem'de bulunmaktadır.

Shire nerede çekildi?

Yeni Zelanda'da bulunan ve Yüzüklerin Efendisi filminin de çekildiği gizemli ve eşsiz güzellikteki Hobbit köyü Shire'a bir de böyle bakın. Çok çok güzel olan köyü mutlaka 4K izlemelisiniz!