ARFF ne kadar kazanır?

İçindekiler:

  1. ARFF ne kadar kazanır?
  2. ARFF memuru olmak için ne gerekli?
  3. ARFF ne anlama geliyor?
  4. ARFF memuru Hangi bölüm?

ARFF ne kadar kazanır?

ARFF memurları 2020 yılı itibariyle Ocak ve Temmuz aylarında 60 TL arasında maaş almaktadırlar. Bu maaşa ek olarak aile yardımı, çocuk yardımı ve havacılık tazminatı da eklenmektedir.

ARFF memuru olmak için ne gerekli?

Af memuru olabilmek için belli başlı bazı önlisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. En az 1.65 metre boyunda olmak. Astım, bronşit, nefes darlığı, epilepsi, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık, ileri derecede görme bozukluğu vb. biyolojik rahatsızlığı bulunmamak.

ARFF ne anlama geliyor?

"Aircraft Rescue and Firefighting" yani Uçak Kurtarma ve Yangın Söndürme deyiminin kısaltılmış hali ARFF'dir. ARFF biriminde çalışan farklı kadro, pozisyon ve görevdeki çalışanlar vardır. Bu kişiler havaalanlarında, kritik yerlerde çıkan yangınlara, patlamalara, olağanüstü durumlara müdahale etmekle görevlidir.

ARFF memuru Hangi bölüm?

Adayların lise ve üniversite eğitimini başarıyla tamamlaması gerekir. Lisans ve önlisans eğitiminde ise adayların "Sivil Savunma ve İtfaiyecilik", "İtfaiyecilik ve Sivil Savunma", "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği" gibi bölümlerden mezun olması gerekir.